Belföld

Kele János Ungár Péterről: Süt belőle az elkényeztetett, címeres pólyába született milliárdosgyerekekre jellemző fennhéjázó gőg

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 12. 15:42

Csárdi Antal viszont megvédte Ungárt. Összecsapott a Momentum és az LMP.

Mint arról korábban beszámoltunk, Ungár Péter a Partizánnak adott interjút, ahol a beszélgetés Orbán Viktor adriai nyaralásával kezdődött, pontosabban azzal, hogy a miniszterelnök Ungár nővérének a villájában nyaralt. 

Ungár az interjúban arról beszélt,

ő is járt már abban a villában, amelyet nővére tulajdonol, idén nyáron is, de nem akkor, amikor Orbán Viktor is ott volt most augusztusban.

Arra a kérdésre, hogy Orbán fizetett-e, és más is volt-e ott vele, Ungár nem válaszolt. Megjegyezte, hogy nem érti, hogy ő ebben az ügyben miért lett ennyire fontos, „nem tudom, hogy melyik döntésem kritizálható” ebben az ügyben „azontúl, hogy úgy születtem, ahogy”.

Gulyás rákérdezett, hogy nem látja Ungár problematikusnak azt a helyzetet, hogy ő is – édesanyjával és testvérével együtt – tulajdonosa annak a BIF nevű cégnek, ami az elmúlt tíz évben számos állami megbízást kapott, és jelentős bevételt szerzett. Gulyás érvelése szerint a gond az, hogy az állami döntések által született vagyonból vásárolt villában nyaralt a miniszterelnök. Ungár ezt valóban helytelennek tartja, de azt mondta:

Nem fogok elnézést kérni, hogy pénzt örököltem, és azok a családtagjaim, akik.

Ungár szavaira a Facebookon reagált a momentumos Kele János, aki azt írta:

Nézem Ungár Pétert a Partizánban. Érzem – hiszen minden pórusából süt, süvít – az elkényeztetett, címeres pólyába született milliárdosgyerekekre jellemző fennhéjázó gőgöt, a mély intellektuális megvetést és lenézést. Ő jobban tudja. Ő látta, ő találkozott vele, ő hallotta beszélni. Ő levonta a következtetést. Ő, ő, ő. A világ közepe. A bezzeggyerek.

Kele szerint Ungárnak nincs megnyugtató, komolyan vehető magyarázata arra, hogyan lehet valaki „ellenzéki” pártvezér úgy, hogy jövedelme tekintélyes része a NER-től függ, a hatalom jóindulatán és támogatásán áll, vagy bukik. 

Vagy higgyük el, hogy abban az országban, ahol sportriportereket rúgnak ki egy rosszul elhelyezett lájk miatt, Orbán Viktor szemet huny egy »ellenzéki« vezető milliárdos osztaléka, állami megrendelései, adókedvezményei fölött? Tudom, hogy végtelenül ostobának tartasz minket, egyszerű embereket Péter, de hidd el: ennyire nem vagyunk azok.

Kele arról is írt, hogy az LMP az ő vezetésével ma „társutas és élősködő párt”. 

„Pénz a NER-től, pozíció az ellenzéktől – ez az LMP-modell. (…) Beszéljünk nyíltan: nem tudom elképzelni, hogy a Momentum elnökségi tagjaként valaha támogassak olyan előterjesztést, amely egy ilyen modellben működő párt jelöltjeinek támogatásáról szól. Se Soroksáron, se Pécsett, se Szolnokon, se Veszprémben, se sehol. Soha” – írta.

Kele bejegyzése után közleményt adott ki az LMP, amelyben Csárdi Antal úgy fogalmazott, hogy Ungár Péter vagyoni helyzetét és édesanyját illetően érdemi változás nem történt azóta, hogy Ungár Péter többek között a Momentum támogatásával a közös ellenzéki lista hetedik helyén kapott helyet, és többek között a Momentum jelöltje is volt a szombathelyi választókerületben. 

„Változás abban történt, hogy a negyedik kétharmad után az LMP valóban megpróbálta levonni a tanulságokat, és megváltoztatni a politikáját, a Momentum pedig kétszeres erővel próbálja pontosan ugyanazt tenni” – véli Csárdi.

Ha Kele János és a Momentum annyira irtózik a vitától, hogy ennek árán még a sikeres budapesti együttműködést is feláldozná, akkor lelkük rajta, mi akkor is ezt a politikát fogjuk folytatni, mert mi nem gondoljuk azt, hogy ha a köztévében alvást kordonbontásra cseréljük, az más eredményhez fog vezetni

– védte meg párttársát Csárdi Antal.

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

#Belföld#ungár péter#interjú#kele jános#Csárdi Antal#momentum#lmp#adria#orbán viktor#nyaralás#adriai villa#partizán

Címlapról ajánljuk