Belföld

Az álnéven verseket író Ungár Péter elárulta, milyen kapcsolat fűzi Orbán Ráhelhez

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. október 21. 12:33

Az LMP milliárdos politikusa a Blikknek adott interjújában beszélt arról is, milyen az, ha egy ellenzéki politikusnak prominens fideszes személyiség az anyja.

 

Interjút észített a Blikk Ungár Péterrel, az LMP társelnökével. A párt egyik legismertebb arca részletesen beszélt például arról, hogy milyen az, ha egy ellenzéki politikusnak prominens fideszes személyiség az anyja, de szóba került az is, hogy mekkora a vagyona, miért lépett be az LMP-be, vagy hogy milyen kapcsolatban van Orbán Ráhellel.

Édesanyja, Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója szorosan kapcsolódik a Fideszhez, fundamentális Orbán-hívő, de nem pártpolitikus, és a családi ebédekénél ritkán politizálnak.

Annál, hogy valaki a vasárnapi ebédnél a fideszes anyja dörmögését hallgatja, nincs átlagabb magyar élmény

– mondta ezzel kapcsolatban Ungár.

Szerinte a családja nem volt tekintettel az ő politikai karrierjére azzal, hogy meghívták Orbán Viktort a horvátországi villájukba nyaralni.


Ungár Péter beszélt arról is, hogy az anyja elleni kamaszkori lázadásból lett ellenzéki politikus, amikor tizenhét évesen belépett az LMP-be. Egyébként sok fideszes politikus gyermekét ismeri a balatonőszödi kormányüdülőből, ahol 1998-ban, hétéves korában nyaralni volt.

Orbán Ráhellel, azaz a kormányfő lányával köszönőviszonyban van, járt az esküvőjén is. A gyerekeit nagyon helyesnek tartja, de nincs közeli kapcsolata az anyjukkal.

Az interjúból egyebek mellett az alábbi érdekességek derültek még ki:

  • Milliárdos nagyságrendű vagyona van, főleg részvényekben, amiket apjától örökölt.
  • Nincs tipikus gazdagember-hobbija, drága órája, luxusautója.
  • Ma már keveset bulizik.
  • Két hobbija van: bokszol és verseket ír.
  • Jelentek már meg versei nyomtatásban, de nem a saját neve alatt, álnéven. Azt nem árulta el, hogy melyik folyóirat vagy lap hozta le lírai műveit.

Karácsony bűne

Bár az LMP támogatottsága nagyon alacsony, és ha most lennének az országgyűlési választások, nem kerülnének be a parlamentbe, Ungár az LMP európai parlamenti listájának vezetőjeként bízik abban, hogy tudnak mandátumot szerezni a jövő évi EP-választáson.

Ami a közelgő önkormányzati választásokat illeti, nem tudja még, hogy milyen típusú ellenzéki szövetségre lenne szükség a Fidesz ellen. Karácsony Gergely újraválasztását nem támogatja teljes mellszélességgel, lehet, hogy hajlandó lesz mögé állni, de az is lehet, hogy az LMP-nek lesz saját főpolgármester-jelöltje.

Ungár történelmi bűnnek tartja, hogy Karácsony Gergely a 2022-es választások előtt visszalépett Márki-Zay Péter javára.

Nyitókép: Koszticsák Szilárd / MTI

 

#Belföld#ungár péter#lmp#interjú#Orbán Ráhel#schmidt mária#ellenzék#költő

Címlapról ajánljuk