Belföld

Videó: Orbán Viktor horvátországi villánál strandolt, ellenzéki politikus nővére láthatta vendégül

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 8. 6:52

Egy olvasó vette videóra, ahogy a magyar miniszterelnök kijön a vízből és bemegy egy villába.

A Gulyáságyú Média közölt egy cikket, amelyben egy olyan videó látható, amelyen Orbán Viktor magyar miniszterelnök látható, ahogy kijön a horvát tengerből. Orbán a tengerből kilépve törölközőt teker magára, majd megtesz pár métert és bemegy egy villába. A portálnak sikerült beazonosítani, hogy pontosan hol készülhetett a felvétel és hogy kinek a tulajdonában áll az a villa, amibe bement a miniszterelnök.

A felvételt elküldő olvasó azt állította, hogy a videót Abbáziában készítette, ezt a portál végül igazolni tudta, megtalálták ugyanis a pontos helyet, ahol Orbán Viktor kijött a vízből. A villát, aminek a kapuján kóddal jutott be a miniszterelnök, az LMP társelnökének, Ungár Péternek a nővére birtokolja.

„A Horvátország ingatlan-nyilvántartásában történt kutakodásunk meghökkentő eredménnyel járt, ugyanis az adatbázis szerint a kérdéses, közel 350 négyzetméteres villa az LMP frakcióvezetője-társelnöke, Ungár Péter testvérének kizárólagos tulajdonában áll. A névazonosság kizárt, ugyanis Ungár Péter testvérének a horvát ingatlan-nyilvántartásban szereplő (magyarországi) címe megegyezik a magyar cégnyilvántartásban szereplő címével” – írja a Gulyáságyú Média.

A portál megjegyzi, hogy Ungár Péter és testvére, valamint édesanyjuk, Schmidt Mária, aki a Terror Háza Múzeum főigazgatója, a tulajdonosai a Pió-21 Kft. elnevezésű családi cégüknek, amely a fő részvényese a BIF Nyrt. elnevezésű részvénytársaságnak. Mindkét cégnek vezető tisztségviselője az Orbán Viktornak nyaralóhelyet biztosító Ungár-testvér.

Reakciók

A portál üggyel kapcsolatban megkereste az érintetteket is, Havasi Bertalan a miniszterelnök sajtófőnöke elmondta, hogy hogy ő csak Orbán Viktor hivatalos programjairól tud tájékoztatást adni, a magánprogramjairól nem. Megkérdezték azt is, hogy voltak-e hivatalos programjai a miniszterelnöknek augusztus 7-e és 16-a között, de erre már nem kaptak választ. Ungár Péter, az LMP frakcióvezetője-társelnökét is megkérdezték, Ungár elismerte, hogy a nővére a horvátországi villa tulajdonosa, ugyanakkor hozzátette: nincsen beleszólása abba, hogy ott kit lát vendégül.

A magyar politika egyik elég részletesen kitárgyalt mozzanata, hogy édesanyám és a miniszterelnök szoros viszonyt ápolnak egymással, a miniszterelnök ennek keretében például édesanyám budapesti házában is viszonylag gyakran megfordul

– fogalmazott Ungár Péter.

A Gulyáságyú Média megkereste Ungár Péter nővérét is, akinek a nevében egy képviseletét bonyolító ügyvéd válaszolt. „Ügyfelünk – különös tekintettel arra, hogy közéleti szerepet nem vállal – nem kíván a magánéletét és magánszféráját érintő újságírói kérdésekre válaszolni” – reagálta az Ungár-testvér jogi képviselőjeként bemutatkozó férfi.

A szóban forgó videó itt tekinthető meg:


Érdekesség, hogy Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter újságírói kérdésére trükkösen válaszolva ugyan, de lényegében azt állította az augusztus 24-i kormányinfón, hogy Orbán Viktor nem volt augusztus 20-a előtt nyaralni. 

Hozzászólna?

 



Nyitókép: YouTube

#Belföld#orbán viktor#ungár péter#schmidt mária#horvátország#nyaralás#Videó

Címlapról ajánljuk