Sport

Szoboszlai Dominikkal legutóbb az U12-ben fordult elő olyan, mint most a magyar válogatottal

rtl.hurtl.hu

2023. november 13. 8:36

Szoboszlai Dominik szerint a következő két válogatott meccs, a Bulgária és a Montenegró elleni Európa-bajnoki-selejtező most mindennél fontosabb.

„Talán az U12-es bajnokságban fordult elő velem legutóbb, hogy vasárnap még nem tudtam, lesz-e meccsünk csütörtökön” – mondta Szoboszlai Dominik, a magyar futballválogatott csapatkapitánya a Liverpool vasárnapi meccse után a Sportalnak.

Szoboszlai szerint a következő két válogatott meccs, a Bulgária és a Montenegró elleni Európa-bajnoki-selejtező most mindennél fontosabb. Az első meccs elvileg csütörtökön lenne, ám nem tudni, hogy megrendezik-e azt.

A bolgár futballszövetség korábban biztonsági okokból megváltoztatta a mérkőzés helyszínét, és úgy döntöttek, hogy nem léphetnek be szurkolók a stadionba.

Szoboszlai „bízom benne, hogy egyik csapattársam sem agyal ezen túl sokat, úgy kell hozzáállni, hogy két kőkemény meccs vár ránk, amelyeken hat pontot kell szereznünk. Nem foglalkozunk azzal, hogy végül milyen döntés születik a Bulgária elleni meccsről”. Hozzátette:

A lényeg: ha esetleg elmarad a meccs, akkor úgy jutunk ki az Európa-bajnokságra, ha pedig pályára lépünk, akkor úgy. Csütörtök este már Eb-résztvevőnek kell lennünk, semmi más nem számít.

Nyitókép: MTI / Illyés Tibor

#Sport#szoboszlai dominik#bulgária#futball#eb#selejtező

Címlapról ajánljuk