Sport

Szoboszlai Dominik: Kirázott a hideg

rtl.hurtl.hu

2024. március 27. 11:08

Tizennegyedik mérkőzésén is veretlen maradt a válogatott, hasonlóra utoljára az Aranycsapat volt képes, amely az 1954-es világbajnokság után sorozatban 18 találkozón nem talált legyőzőre. Szoboszlai Dominik elmondta, minek köszönhető az impozáns sorozat.

Kedden este felkészülési mérkőzésen Szoboszlai Dominik és Lang Ádám góljaival 2-0-ra nyert a magyar labdarúgó-válogatott Koszovó ellen. A pályán szereplő játékosok mellett a lelátón helyet foglalók is módfelett aktívak voltak, remek hangulatot teremtettek a Puskás Arénában – ezt több játékos is kiemelte a mérkőzést követően.

Az egyik emlékezetes jelenet az volt, amikor a 64. percben a szurkolók a jól ismert, felelgetős Hajrá Magyarok! rigmus ütemére lecserélve Szoboszlai Dominik nevét kezdték el skandálni

„Kirázott a hideg, amikor a nevemet skandálták. Remélem, máskor is lesz még ilyen” – nyilatkozta az állami tévének a Liverpool magyar klasszisa, aki a legutóbbi öt válogatott meccsén ötödik alkalommal volt eredményes.

A válogatott zsinórban 14. mérkőzésén nem talált legyőzőre, ezzel pedig Kolumbia után jelenleg a világ második leghosszabb veretlenségi sorozatát mondhatja magáénakA 23 éves középpályás ennek elsődleges okaként a csapatkohéziót emelte ki.

„Örülünk, hogy nyerni tudtunk, megyünk előre. Megvan az összhang a csapatban, jó közösség vagyunk, emiatt vagyunk sikeresek. Volt olyan ezen a két meccsen, amiből tanulnunk kell, de pozitív tapasztalatot is vihetünk magunkkal, főleg a második félidei teljesítményeket nézve” – tette hozzá.

Marco Rossi – aki a maga 61 mérkőzésével beérte szövetségi kapitányok örökrangsorában harmadik helyén lévő Mészöly Kálmánt – csapata legközelebb június 4-én, Írország ellen játszik idegenben felkészülési mérkőzést, hogy aztán két nappal később Izraelt fogadja hazai pályán.

Felkészülési mérkőzés:
MAGYARORSZÁG − KOSZOVÓ 2-0 (0-0)
Budapest, Puskás Aréna, 56 000 néző, vezette: Hategan (román)
MAGYARORSZÁG: Dibusz − Lang, Dárdai M., Szalai A. − Bolla (Nego, 68.), Nagy Á. (Schäfer, a szünetben), Styles (Vancsa, 84.), Nagy Zs. (Mocsi, 88.) − Gazdag (Kleinheisler, a szünetben) Szoboszlai − Ádám M. (Varga Barnabás, a szünetben). Szövetségi kapitány: Marco Rossi
KOSZOVÓ: Muric − Vojvoda, Am. Rrahmani, Aliti, Rrudhani (Hadergjonaj, 71.) − Idrizi (Loshaj, 83.), V. Berisha (Al. Rrahmani, 83.) − Zhegrova (Bytyqi, 64.), Muslija (Celina, 64.), Rashica − Muriqi (Rashani, 64.). Szövetségi kapitány: Franco Foda
Gólszerző: Szoboszlai (58.), Nagy Zs. (86.)

Nyitókép: MTI / Illyés Tibor

 

#Sport#szoboszlai dominik#ma#magyar labdarúgó válogatott#marco rossi

Címlapról ajánljuk