Sport

Játék nélkül juthat ki az Eb-re a magyar válogatott

rtl.hurtl.hu

2023. november 12. 13:30

A csütörtöki Bulgária-Magyarország Eb-selejtező helyszínén nem lehet játszani, a meccset pedig nem lehet áthelyezni. A jelek szerint a magyar válogatott 3-0-val, foci nélkül nyerhet.

„Nem lehet elvinni a meccset Plovdivból! Ha nem tudjuk megrendezni a meccset, akkor Bulgária elveszíti a mérkőzést, és további problémákkal kell szembenéznie. Az első vélhetően a csapat kizárása a jelenlegi sorozatból” – közölte a Bolgár Labdarúgó Szövetség az M4Sport szerint.

A bolgároknak a magyar válogatott elleni meccsel akadt komoly problémájuk. Hétfőn jelentették be, hogy Szófia helyett Plovdivban és nézők nélkül rendezik meg a magyar labdarúgó-válogatott bolgárok elleni Európa-bajnoki selejtezőjét jövő csütörtökön. Biztonsági okokból kérték a meccs áthelyezését, mivel félnek a drukkereik várható botrányától, akik a csapat teljesítményével és a szövetség munkájával sincsenek megelégedve.

Időközben azonban kiderült, hogy a plovdivi Hriszto Botev Stadion átépítés miatt alkalmatlan a meccs megrendezésére. Mivel a mérkőzést nem lehet máshol lejátszani, a pálya pedig alkalmatlan a meccs megrendezésére, az is előfordulhat, hogy a magyar csapat játék nélkül megkapja a három pontot 3-0-ás végereménnyel. Ha ez megtörténik – amire igen komoly az esély a jelek szerint – akkor a magyar csapat lényegében játék nélkül kijutna az Eb-re.

A bolgár szövetség hétfőre ígért döntést a meccsel kapcsolatban.  

A magyarok 14 ponttal az élen állnak a G csoportban. A szerbeknek 13, a montenegróiaknak 8, a litvánoknak 6, a bolgároknak 2 pontjuk van. A szerbek és a litvánok már csak egy meccset játszanak, a magyarok a bolgárok után – már ha lesz meccs – a montenegróiakkal csapnak össze jövő vasárnap a Puskás Arénában.

Nyitókép: Reuters/Bernadett Szabo

#Sport#magyarország#bulgária#válogatott#Európa bajnokság#eb-selejtező#stadion

Címlapról ajánljuk