Sport

26 év után kitették a legendás magyar olimpiai bajnokot a klubjából

rtl.hurtl.hu

2023. november 12. 13:51

Pars Krisztián akkor maradhatott volna a klubjánál, ha idén legalább 74 méterre dobja el versenyen a kalapácsot. Nem sikerült.

Mennie kellett Pars Krisztián olimpiai bajnok kalapácsvetőnek 26 év után a klubjából, a szombathelyi Dobós SE-ből, miután a szerződését nem hosszabbították meg – írja a Magyar Nemzet.

A fejlemény nem váratlan, mivel a klub vezetése jelezte a sportolónak, hogy akkor maradhat, ha hivatalos, a WA által is elismert versenyen legalább 74 métert dob. Ez azonban nem jött össze Parsnak, idén csak 70,91 méterig jutott, ráadásul a legjobb hat magyar kalapácsvető közé sem tudott bekerülni. Az egyéni csúcsa 2014 óta 82,69 méter. Ezzel augusztusban aranyérmes lehetett volna a budapesti vb-n – olvasható a cikkben.

A kalapácsvető huszonhat év után másféle búcsúra számított, ugyanakkor a pályát és annak minden felszerelését továbbra is korlátlanul használhatja. Annyi a különbség, hogy már a klubon kívül van és nem Németh Zsolt irányítja majd a felkészülését.

Már ha tud majd edzeni és versenyezni. A sérülései miatt Pars Krisztián utoljára a júniusi 8-i WA Continental Tour budapesti versenyen tudott kalapácsot vetni.

Ha bírom, és újra egészségesen bírni fogom, azért fogok küzdeni, hogy kijussak a párizsi olimpiára. Ha ez már sikerült, akkor a döntőbe jutás lesz a hab a tortán


– mondta optimistán.

Nyitókép: MTI/EPA/Diego Azubel

#Sport#pars krisztián#dobó se#szombathely#menesztés#kalapácsvetés

Címlapról ajánljuk