Belföld

Pars Krisztiánt is elindítja a Fidesz Szombathelyen

rtl.hurtl.hu

2024. február 7. 14:33

A Konyhafőnökben szereplő, korábban a doppingvizsgálat eredménye miatt eltiltott kalapácsvető önkormányzati képviselői székért száll versenybe.

Szombathelyen már megvannak a Fidesz jelöltjei a júniusi önkormányzati választásra – számolt be a Nyugat.hu.

A jelenlegi ellenzéki polgármester, Nemény András fideszes kihívója Lenkai Nóra, az ELTE Savaria Egyetemi Központ rektori biztosa lesz – ezt korábban az ugytudjuk.hu írta meg, és Nemény is megerősítette.

A Fidesz képviselőjelöltjei között több sportoló is felbukkan, a legismertebb Pars Krisztián olimpiai bajnok, kétszeres felnőtt Európa-bajnok, 12-szeres magyar bajnok kalapácsvető. 2018-ban másfél évre eltiltották, mert megbukott a doppingvizsgálaton, de múlt ősszel azt nyilatkozta, hogy a visszatérésre készül és a párizsi olimpiát is megcélozza.

Németh Krisztián futballkapus, a Keleti Városrészért Egyesület vezetője is fideszes képviselőjelöltként indul az önkormányzati választáson Szombathelyen, ahogy a Haladás futballklub kommunikációs vezetője, Jagodits Zsuzsa és az SZKAA női kézilabdacsapat klubvezetője, Pődör Zoltán is.

Illés Károly, a Fidesz közgyűlési frakcióvezetője a Nyugat.hu-nak azt mondta, mintegy két hét múlva hivatalosan is bemutatják jelöltjeiket.

Pars Krisztián korábban a Konyhafőnökben is szerepelt, nem sportolói, hanem gasztronómiai tudásával:

#Belföld#pars krisztián#szombathely#fidesz#önkormányzati választás#önkormányzati képviselő

Címlapról ajánljuk