Belföld

Húsklopfolóval és partvisnyéllel verte egymást két család Szombathelyen

rtl.hurtl.hu

2023. október 17. 17:03

A rendőrség öt embert vett őrizetbe, de többen elfutottak előlük.

Rivális családok vesztek össze a szombathelyi Fő téren – írja a Blikk. Az incidens során állítólag egy kés is előkerült, és kifejezetten sok rendőr érkezett a helyszínre. 

A 112Press információi szerint többen is tárcsázták a segélyhívót, miután néhányan gázspray-vel fújták le egymást a szombathelyi Fő téren, majd hangos sikoltozás és trágár átkozódások közepette különböző tárgyakat lóbálva üldöztek egyeseket.

A beszámolók alapján partvisnyelet és húsklopfolót láttak az üldözőknél, majd egyre többen csatlakoztak a csetepatéba. A jelek alapján családok közötti összezördülés történt kedden délelőtt.

A szemtanúk szerint ijesztő és félelemkeltő volt, amit láttak, ráadásul egy közeli bolt dolgozója akaratlanul is szívott a kifújt könnygázból. Az OTP-fiók környékén több irodában és lakásban is érezni lehetett a gázt, a munkatársak torokkaparásra panaszkodtak.

Az a „párbeszédekből” nyilvánvaló volt, hogy a felek ismerik egymást. Egy szemtanú kilenc szereplőt számolt össze, akik közül többen elfutottak a szirénákat hallva. 

A történtekről a rendőrség is beszámolt honlapján, mint írják, Szombathelyen verekedett össze négy férfi és egy nő. Csoportosan, a köznyugalmat súlyosan megzavarva és felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt indult ellenük eljárás.

Nyitókép: Pixabay

#Belföld#szombathely#verekedés#húsklopfoló#partvisnyél#vita#veszekedés#rendőrség

Címlapról ajánljuk