Sport

Elkezdődik a budapesti atlétikai világbajnokság

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 19. 8:31

Este hat órakor tartják a budapesti atlétikai világbajnokság megnyitóünnepségét, de már délelőtt megkezdődnek a versenyek. 

Szombaton kezdődik az atlétikai világbajnokság Budapesten, rögtön négy döntővel. A hivatalos megnyitó ünnepséget este hat órakor tartják, de már délelőtt megkezdődnek a versenyek, több magyar indulóval.

A versenyek a férfi 20 km-es gyaloglással kezdődnek reggel 9 óra előtt tíz perccel, valamint több selejtezővel és előfutammal. A megnyitó után három döntőt is rendeznek: férfi súlylökés, női tízezer méter és 4X400-as vegyes váltó.

A vb-t szombattól jövő vasárnapig a Nemzeti Atlétikai Központban rendezik, az utcai futó- és gyaloglóversenyeknél pedig a Hősök terén lesz a rajt és a cél.

Az esemény kormánybiztosa elmondta: 2100 sportoló, 3200 médiamunkás és 104 különböző ország szurkolói, turistái érkeznek Budapestre az atlétikai vébére, ami újítással is készül az eddigi hasonló világversenyekhez képest. 

Zsúfolt hétvége elé néz Budapest

Nyitókép: A Nemzeti Atlétikai Központ 2023. augusztus 18-án, egy nappal a budapesti atlétikai világbajnokság kezdete előtt. Fotó: MTI/Illyés Tibor

#Sport#atlétikai vb#budapest

Címlapról ajánljuk