Belföld

Freddie Mercury, Novák Katalin, vadászrepülőgépek és Youhuu – ilyen volt az atlétikai vb megnyitója

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 19. 19:41

Tavaszi szél vizet áraszt, Novák Katalin, vadászrepülőgépek és a hírhedt kabala, Youhuu is előkerült az atlétikai vb nyitóünnepségén. 

Novák Katalinnal, vadászgépekkel és Youhuu-val nyitották meg a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokságot – írja a 24.hu.

A lap megjegyzi: az atlétikai vb-nek nincs hivatalos megnyitóünnepsége, ám a magyar szervezők egy rövid köszöntőt azért tartottak az esti program előtt. Dobbemutatóval kezdtek, majd felcsendült a Himnusz, ezután pedig Novák Katalin köztársasági elnök és a nemzetközi szövetség elnöke, a Sebastian Coe mondtak beszédet.

A kétszeres olimpikon Coe arról beszélt, hogy a vébére felhúzott 248 milliárd forintos stadion a jövő magyar atlétáinak fejlődését szolgálja, majd hozzátette: minden adott ahhoz, hogy az egyik legjobb világbajnokság legyen a budapesti.

A sportra és sportversenyekre szükség van akkor, amikor könnyebb, és akkor is, amikor nehezebb idők járnak. Hiszen egy ilyen esemény felemel, elemel a hétköznapi problémáktól

– mondta el beszédében Novák Katalin.

A köztársasági elnök hozzátette, a magyarok szeretik a kihívásokat, és megragadni a lehetőségeket, azután megköszönte a bizalmat, amit Magyarország kapott a vb-rendezéssel. „Ígérem, megszolgáljuk” – fogalmazott az államfő az MTI tudósítása szerint.

Ezután Freddie Mercury 1986-os budapesti koncertéből játszották be, amikor a Tavaszi szél vizet áraszt című dal néhány sorát énekli, amiből két versszakot Bagossy Norbert, a Bagossy Brothers Company zenekar tagja is elénekelt. 

Majd klip formájában Péter Szabó Szilvia, Keresztes Ildikó, Hősök, Szalonna és a bandája, valamint Lábas Viktória is énekelte a dalt. A legvégén feltűnt a világbajnokság hírhedt kabalája, Youhuu is, aki lefutott egy 100-as sprintet, majd megtapsoltatta saját magát. Még a kabalafigura megérkezése előtt Kecskemétről indulva három JAS 39 Gripen haladt el a stadion felett, a vadászrepülőgépek nemzeti színeket húztak maguk mögött.

Nyitókép: Gripenek a Nemzeti Atlétikai Központ felett a budapesti atlétikai világbajnokság nyitóünnepségén 2023. augusztus 19-én. MTI / Czeglédi Zsolt

#Belföld#atlétikai vb#nyitóünnepség#gripen#novák katalin#youhuu

Címlapról ajánljuk