Külföld

Felborult egy velencei gondola, mert a turisták nem hagyták abba a szelfizést

rtl.hurtl.hu

2023. december 6. 17:17

Ha azt mondják, hogy le kell ülni, akkor le kell ülni.

Bár az olaszországi Velencében néhány fokkal melegebb van, mint nálunk, még így is kevesen lehetnek azok, akik szívesen kipróbálnák, milyen egy ottani csatorna vizében megmártózni. Néhány Kínából érkezett turistának azonban lehetősége nyílt erre, miután felborult a gondolájuk, mert a gondolás figyelmeztetése ellenére sem voltak hajlandók felhagyni a szelfizéssel és leülni.

„Velence nem Disneyland” elnevezéssel külön közösségi oldalon gyűjtik a városba látogató turisták ballépéseit: ide került fel a felborult gondoláról készült videó is. Az oldalon azt írták, hogy az utasok kimentésük után a La Fenice operaház vendégszeretetét, és főleg melegét élvezhették.


A Guardian emlékeztet, hogy a velencei gondolások szövetsége 2020-ban csökkentette a vízi járműveken egyszerre szállítható utasok számát. A szövetség elnöke, Andrea Balbi ezt azzal indokolta, hogy a turisták nehezebbek, mint 10-15 éve.

Az olaszok egyébként meg vannak áldva idén a külföldi turistákkal:

  • egy Angliában élő bolgár fitneszedző a Colosseum falába véste saját és barátnője nevét, elmondása szerint nem tudta, milyen régi az építmény,
  • egy svájci lány a monogramját kezdte felvésni ugyanoda, de a helyiek leordították,
  • egy nő bemászott a Trevi-kútba, hogy megtöltse a vizespalackját,
  • két német turista Firenzében összegraffitizte a XVI. századi Vasari-folyosót,
  • egy német turista pedig ötezer eurós kárt okozott azzal, hogy felmászott a firenzei Neptun-szökőkútra egy fotó kedvéért.
#Külföld#olaszország#velence#csatorna#gondola#borulás

Címlapról ajánljuk