Kultúra

Összegraffitizték Firenze egyik látványosságát, két német turistát keres a rendőrség

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 24. 19:46

Az olaszoknak már nagyon elegük van a kulturális örökségüket rongáló vandálokból.

Két német turistát keres az olasz rendőrség, miután vandálok rongálták meg a XVI. századi Vasari-folyosót Firenzében – számolt be a Sky News.

A hatóságok szerint az 1860 München focicsapatra utal az a graffiti, amit fekete festékkel fújtak fel az építmény Arno folyóra néző oszlopaira. A rendőrök két, húszas éveik elején járó német turistával szeretnének beszélni a történtekről, a firenzei csendőrség videót is közölt róluk.


Az 1565-ben épült, egy kilométer hosszú zárt folyosó a Pitti-palotát köti össze a Palazzo Vecchióval. A Vasari-folyosón állították ki az Uffizi képtár számos festményét is. Az intézmény igazgatója, Eike Schmidt emlékeztetett, hogy az Egyesült Államokban öt év börtönnel büntetik az efféle rongálást. Közölte: elég a szimbolikus büntetésekből és mindenféle kitalált enyhítő körülmények figyelembe vételéből, keményen le kell sújtania a törvény öklének.

Gennaro Sangiuliano olasz kulturális miniszter kijelentette: a vandáloknak tudomásul kell venniük, hogy mostantól a legkisebb karcolásért is büntetés jár.

Korábban a római Colosseumot rongálták meg turisták, de a milánói Galleria Vittorio Emanuele II passzázst is összegraffitizték.

 

#Kultúra#olaszország#vandalizmus#firenze

Címlapról ajánljuk