Külföld

Megfojtotta saját gyerekét a házaspár, mert a lány nem akart hozzámenni a neki kijelölt férfihez

rtl.hurtl.hu

2023. december 20. 14:38

Olaszországban életfogytiglani börtönre ítélték az elkövetőket, igaz, az anya nincs meg, feltehetően Pakisztánban bujkál. 

Életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte a bíróság azt a pakisztáni házaspárt, akik Olaszországban megölték 18 éves gyereküket – írta a BBC. A lányt azért gyilkolták meg, mert nem volt hajlandó hozzámenni a család által kijelölt férfihez. 

Saman Abbas holttestét egy észak-olaszországi parasztházban találták meg 2022 novemberében, 18 hónappal az eltűnése után. Apját, Shabbar Abbászt letartóztatták Pakisztánban, és kiadták Olaszországnak. Anyját, Nazia Shaheent távollétében ítélték el, feltehetően Pakisztánban bujkál. 

A tinédzser nagybátyja, Danish Hasnain 14 év börtönt kapott bűrészességért, de a lány két unokatestvérét felmentették.

Saman Abbas családjával 2016-ban költözött Pakisztánból az olaszországi Novellara. Egy pakisztáni származású fiúval kezdett randevúzni, egyszer azonban lefotózták őket, ahogy csókolóznak a régió fővárosában, Bolognában. Ez feldühítette a szülőket, akik azt akarták, hogy a lány térjen haza Pakisztánba, és menjen hozzá a család által kijelölt férfihez. 

A lány ezután több hónapig az olasz szociális szolgálatok védelme alatt élt, de később – miután rengeteg üzenetet kapott a családjától – visszatért a novellarai családi házba. Az ügyészek szerint feltehetően csapdába csalták a lányt, és miután hazatért, eltűnt. 

A rendőrség által közzétett biztonsági kamerafelvételeken Saman Abbas három családtagja látható, amint ásóval, feszítővassal és kék táskával sétáltak. A lány holttestét végül tavaly novemberben találták meg egy parasztház közelében, nem messze a család lakhelyétől, miután nagybátyja felfedte, hol temették el.

A kórbonctani vizsgálat megállapította, hogy a lány nyakcsonttörést szenvedett, valószínűleg a fojtás következtében.

Pakisztánban évente több száz nő lesz becsületgyilkosságok áldozata.

Nyitókép: Rana Sajid Hussain/Pacific Press/LightRocket/Getty Images

#Külföld#olaszország#becsületgyilkosság#pakisztán#ítélet#bíróság

Címlapról ajánljuk