Külföld

Hetek: magyar áldozata is van a Hamász támadásának

rtl.hurtl.hu

2023. október 31. 6:07

A Hetek értesülései szerint egy magyar-izraeli férfit a feleségével együtt öltek meg az otthonában a Hamász fegyveresei, akik egy másik magyar-izraeli tinédzserlányt és édesanyját is elhurcolták Gázába.

Egy másik magyar-izraeli kamaszlányt és édesanyját is elhurcolták Gázába a Hamasz fegyveresei, amikor október elején rajtaütöttek a kibucon, ahol éltek – írta a Hetek. A lapnak a magyar-izraeli állampolgárságú Osnat Weiss elmondta, hogy egyik bátyját, Ilant eltűntként tartják nyilván, míg a feleségét (Shiri) és 18 éves lányát (Noga) túszként vitték Gázába.

Osnat másik bátyját, Amirt, aki az állítása szerint szintén magyar állampolgár, a feleségével együtt megölték az otthonukban.

Pár nappal korábban egy izraeli-magyar állampolgárságú nő a Hetek című lapnak elmondta, hogy két lányát elrabolták egy Gázához közeli kibucból. A 8 éves Ella és a 14 éves Dafna az apjuknál voltak, a nő korábbi férjénél, amikor fegyveresek törtek be hozzájuk. Megkeresésünkre akkor a Külgazdasági és Külügyminisztérium azt írta: folyamatosan kapcsolatban vannak az édesanyával, és mindent megtesznek azért, hogy a gyerekek kiszabadulhassanak. 


Az édesanya a Fókusznak elmondta, hogy videón nézte végig a magyar származású édesanya, ahogy a Hamász által túszul ejtett lányai mozdulni sem mernek a rettegéstől. Hozzátette, hogy a lányairól nincsenek hírei, minden erejével azon dolgozik, hogy hazahozza őket.


Kérdéseinkkel megkerestük a Külgazdasági és Külügyminisztériumot, ha válaszolnak, beszámolunk róla.

FRISSÍTÉS: Nem magyar állampolgár, de magyar származású a Hamász terrortámadásának áldozata

Nyitókép: Híradó

#Külföld#izrael#gáza#Hamász#Gáza övezet#gázai övezet#magyar#halálos áldozat#elrabolt#palesztin

Címlapról ajánljuk