Külföld

Drámai videókon, ahogy bulizó fiatalok százai menekültek a Hamász elől

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. október 8. 10:21

A Hamász terrorszervezet egy szabadtéri partira is lecsapott, a zenei fesztiválon fiatalok ezrei vettek részt, közülük több tucatnyian eltűntek, egy lány elrablásáról videó is készült.

Káosz tört ki egy egész éjszakás szabadtéri bulin a Gáza övezethez közeli Re'im kibuc közelében, amikor szombat reggel a Hamász rakétákat lőtt a területre, írja a Times of Israel. Szemtanúk elmondása szerint a rakétatűz kezdete után, reggel negyed nyolckor terroristák szivárogtak be a kibucba. A rakétákat lövések követték, a Hamász fegyveresei a tömegbe lőttek, amikor több száz bulizó próbált elmenekülni a helyszínről.

A trance zenei fesztivál elleni támadásban legalább egy ember meghalt, több tucatnyian megsebesültek. A közösségi médiában megjelent videók szerint fiatalok százai menekültek pánikba esve a sivatagba. A híradások szerint több tucatnyian eltűntek, egy részüket feltehetően túszul ejtették és a Gáza övezetbe hurcolták a Hamász terroristái.

 


Egy Noa nevű lányt motoron raboltak el, erről egy videó is megjelent. Később egy másik videó is keringeni kezdett, amin egy másik lány élettelen teste volt látható Gázában. Ő a hírek szerint egy német turista, Shani Luk.

 


Shani Luk utolsó posztja Instagramon:


A szabadtéri trance fesztivált a Szukkót ünnep tiszteletére rendezték, a rendezvény péntek este 23 órakor kezdődött, és egész éjjel folytatódott, több ezer izraeli fiatal vett részt rajta az ország minden részéről.

Az izraeliek jelenleg próbálnak listát készíteni a buliban részt vevő fiatalokról, a sebesültekről, az eltűntekről. Sokan még mindig a sivatagos területen bujkálnak, várva, hogy az izraeli biztonsági erők megérkezzenek, és átvegyék az ellenőrzést.

Az eltűntek családtagjai és barátai a közösségi médiában kétségbeesett felhívásokat tettek közzé hozzátartozóik megtalálása érdekélben. A hatóságok azt tanácsolták a szülőknek, hogy ne próbálják meg saját maguk felkeresni a területet. 

#Külföld#izrael#gáza#Hamász#háború#kibuc#parti#trance#fiatalok#zenei fesztivál#felkavaró videó

Címlapról ajánljuk