Külföld

Izrael 300 ezer katonával vette körbe Gázát

rtl.hurtl.hu

2023. október 11. 8:12

A legfrissebb adatok szerint legalább 30 halálos áldozata és több száz sebesültje van a Gáza övezetben a keddről szerdára virradó éjszaka végrehajtott izraeli légicsapásoknak – ezt mondja legalábbis az övezetet irányító Hamász. Találat ért több lakóépületet, gyárat, mecsetet és boltot is. Az izraeli hadsereg 300 ezer katonája vonult fel az övezet határához. Élő videóközvetítésünk Gázából  véget ért.

Mindeközben az ENSZ Humanitárius Ügyeket Koordináló Irodája (OCHA) bejelentette, hogy már több mint 260 ezren menekültek el az otthonaikból az övezetben az izraeli hadsereg a Hamász Izrael ellen indított támadására válaszul adott műveletei nyomán. Az OCHA palesztin hatósági forrásokra hivatkozva azt közölte, a légicsapások mostanáig több mint 1000 lakóhelyet semmisítettek meg. 

Az izraeli hadsereg közlése szerint 300 ezer katonát vezényeltek az övezethez, az egységek többsége már felsorakozott a mintegy 60 kilométer hosszú gázai határnál.

A Hamász szombaton indított támadást Izrael ellen, a harcokban az izraeli hadsereg szerda reggeli tájékoztatása szerint már több mint 1200 izraeli vesztette életét. A támadásra adott válaszcsapásoknak gázai hivatalos források szerint már legalább 900 halottjuk van.

Az Izraeli Védelmi Erők a Twitteren a következőképpen összesítette a négy napja tartó háború mérlegét:

#Külföld#izrael#háború#gáza#légicsapás#Hamász#palesztinok#élő közvetítés#Videó#Gáza övezet#izraeli háború

Címlapról ajánljuk