Külföld

Holtan találták az izraeli fesztiválról elrabolt német tetoválóművészt, akinek testét a Hamász végigrángatta az utcán

rtl.hurtl.hu

2023. október 30. 9:03

Ő is azok között a bulizó fiatalok között volt, akikre egy technopartin csapott le a Hamász.

Megtalálták hétfőn  annak a fiatal német tetoválóművésznek a holttestét, akit október 7-én a megtámadott zenei fesztiválról raboltak el a Hamász fegyveresei, majd meztelen testét végigrángatták az utcán. Erről Shani Louk testvére számolt be a közösségi oldalán –  írta a Jerusalem Post. Anyjuk a német sajtónak azt mondta, hogy vasárnap értesítették arról, hogy lánya már nincsen életben –  közölte a Post.

Az izraeli lap cikke szerint egyelőre nem lehet tudni, hogy a 22 éves lány holttestét hol találták meg, és azt sem, hogy mikor halt meg.

A nő azután vált ismertté, hogy a Hamász fegyveresei közszemlére tették a fiatal nő élettelennek látszó testét, amit végül egy kistehetautó platóján ráncigáltak végig az utcán.A korai húszas éveiben lévő Louk testét rokonai azonosították a lapnak a róla készült sokkoló felvételek alapján. 

Később kiderült róla, hogy az izraeli-német kettős állampolgár, valamint békeaktivista, aki a katonai szolgálatot lelkiismereti okokból tagadta meg az országban. Pár nappal elrablása után családja azt közölte, hogy a lány életben van. A 22 éves nő édesanyja arról beszélt: „van bizonyítékunk arra, hogy Shani életben van, azonban súlyos fejsérülést szenvedett, és kritikus az állapota".

A Hamász október 7-én támadta meg az izraeli zenei fesztivál résztvevőit a Negev-sivatagban lévő Re'im közelében. A radikális iszlamista támadók megrohamozták a fesztivál területét és mindenkire lőttek, üldözőbe vették azokat, akik megpróbáltak elmenekülni, és számos túszt ejtettek. A kiégett autók néma tanúi a mészárlásnak:

Így ütöttek rajta a fesztiválon:

Nyitókép:shanukkk / Instagram / Abed Rahim Khatib / Anadolu Agency via Getty Images

 

#Külföld#izrael#gáza#palesztin#Hamász#tetoválóművész#fesztivál#emberrablás#shani louk

Címlapról ajánljuk