Külföld

„Vigyetek ki innen!” – a Hamász először tett közzé videót egy elrabolt izraeliről

rtl.hurtl.hu

2023. október 17. 8:26

A karja olyan súlyosan megsérült, hogy meg kellett műteni.

Segítségért könyörög egy izraeli nő, akit a Hamász rabolt el a múlt héten. A terrorszervezet fegyveresei október 7-én támadtak meg egy zenei fesztivált október 7-én. A Telegramon közzétett 60 másodperces videóban Mia Schem látható, akit orvosi ellátásban részesítenek egy gázai kórházban. Schem azt mondja a kamerába, hogy szabadítsák ki Gázából. A videóban azt is elmondja, hogy három órán át tartó műtétem esett át, mert a karja súlyosan megsérült, írja a New York Post.

Gyógyszert is adnak, de kérem, minél előbb vigyenek haza a szüleimhez, a testvéreimhez. Vigyenek el innen, amilyen gyorsan csak lehet. Kérem!

– rimánkodik a nő a felvételen.

Az Izraeli Védelmi Erők (IDF) megerősítették, hogy Schemet a Hamász elrabolta a múlt héten. A katonai szervezet közölte, hogy tisztségviselői folyamatos kapcsolatban állnak a nő családjával.

A Hamász megpróbálja emberségesnek ábrázolni magát, hogy a foglyokkal jól bánnak, emberséges körülmények között tartják őket, még orvosi ellátást is kapnak

– írta az IDF a Twitteren, ugyanakkor hozzátették, hogy valójában rengeteg túszt megkínoztak és megöltek.


A New York Times a videó metaadatainak elemzése alapján arra jutott, hogy a Schemről készült felvételek egy részét legalább hat nappal ezelőtt forgatták. A nő édesanyja, Keren Schem a Hamász meglepetésszerű támadása előtti napon beszélt utoljára a lányával.

A család abban reménykedik, hogy más országok is segítenek Mia hazahozatalában, és hogy a lányuk egyáltalán még életben van.

Az RTL Híradójának riportja szerint a Hamász fegyveresei 199 izraelit tarthatnak fogva:


Nyitókép: @JoeTruzman / X

#Külföld#izrael#Hamász#mia shem#palesztina#gáza#elrabolt#izraeli háború

Címlapról ajánljuk