Külföld

Könyörgöm a világnak, hogy hozzák haza a gyermekemet – mondja a Gázában felvett túsz anyja

rtl.hurtl.hu

2023. október 17. 17:29

Keren Sharf Shem arról beszélt: a lánya csak bulizni ment, és most Gázában van.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Hamász először tett közzé videót egy elrabolt izraeliről, Mia Schemről. 

A terrorszervezet fegyveresei október 7-én támadtak meg egy zenei fesztivált október 7-én. A Telegramon közzétett 60 másodperces videóban Mia Schem látható, akit orvosi ellátásban részesítenek egy gázai kórházban. Schem azt mondja a kamerába, hogy szabadítsák ki Gázából. A videóban Mia azt is elmondta, hogy a karja súlyosan megsérült, és hogy egy három órás műtéten esett át.

A fiatal nő édesanyja nemrég a nyilvánosság előtt beszélt a felvételről. Keren Sharf Shem egy Tel-Avivban tartott sajtótájékoztatón beszélt az újságíróknak: 

Tegnapig nem tudtam, hogy él-e vagy halott, csak annyit tudtam, hogy lehet, hogy elrabolták. Tegnap láttam a gyermekemet a televízióban. Láttam, hogy életben van... Láttam, hogy vállon lőtték. A lányom úgy néz ki, mint aki retteg. Mint akinek nagy fájdalmai vannak

– magyarázta az anya, aki a lánya fényképét tartva és a könnyeivel küszködve hozzátette: 

Könyörgöm a világnak, hogy hozzák haza a gyermekemet. Ő csak egy buliba ment, egy fesztiválra, hogy jól érezze magát. És most Gázában van.

A nő szerint ez emberiség elleni bűncselekmény, és mindannyiunknak azért kell dolgoznia, hogy megállítsuk a terrort és „hazahozzuk a túszokat”. 

A Sky News kérdésére, hogy van-e valami, amit mondani szeretne a lányának, Shem azt mondta: 

Azt üzenem a lányomnak, hogy nagyon szeretem őt, és nagyon hiányzik. Egész nap arra gondoltam, hogyan fogom megölelni őt, amikor hazajön, ez tartotta bennem a lelket

– fogalmazott. 


Mia testvére is megjelent a sajtótájékoztatón, de közölte, hogy egy dolgot és csakis egy dolgot akar mondani.

Azt akarjuk, hogy Mia és az összes többi túsz hazatérjen.

Nyitókép: YouTube

#Külföld#gáza#izrael#túsz#fesztivál#Hamász#háború

Címlapról ajánljuk