Külföld

Összeveszett a nő a pasijával, ezért rendőrt hívott, és azt hazudta, hogy a férfi megerőszakolta őt

rtl.hurtl.hu

2023. október 3. 14:56

Végül a nő került a börtönbe a hatóságok félrevezetéséért, valamint rágalmazásért.

Elítélt a bíróság Szingapúrban egy nőt, aki összeveszett expasijával, majd felhívta a rendőröket, és azt hazudta nekik, hogy a férfi megerőszakolta őt, írja a Straits Times. A nő azt állította először, hogy kapcsolatuk alatt a férfi háromszor erőszakolta meg, ám egy hónap múlva bevallotta, hogy az egészet csak kitalálta.

A kínai nemzetiségű Zhang Lutiant végül hétfőn ítélte öt hét börtönre egy helyi bíróság, miután a 22 éves nő bűnösnek vallotta magát abban, hogy hamis infomációkat adott át egy hatósági személynek.

A nő még 2022 márciusában hívta ki pasijára a rendőrséget, és olyan beleéléssel adta elő sztoriját, hogy a hatóságok szükségesnek érezték 17 rendőrtiszt helyszínre küldését. Még aznap hajnalban vallomást tett, amelyet később az orvosi vizsgálat során megismételt.

A férfit közben kihallgatta a rendőrség, valamint elkobozták telefonját és útlevelét is. A bíró most azt is felrótta a nőnek, hogy az ügy miatt számos forrást mozgósítania kellett a hatóságoknak, amiket akár valódi bűncselekmények kinyomozására is használhattak volna.

Nyitókép: Getty Images

#Külföld#nemi erőszak#szingapúr#nyomozás#ítélet#hazugság

Címlapról ajánljuk