Külföld

Rákként mászott fel a börtön falán a gyilkos, akire egy hete vadásznak

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 7. 19:43

Nem Danelo Cavalcante volt az első, aki meglépett a Chester megyei börtönből az elmúlt fél évben, de a brazil gyilkost nem vették észre a toronyból.

Mint egy rák, úgy mászott fel egy falon egy gyilkosságért elítélt férfi egy Pennsylvania állambeli börtönben szökése közben – derült ki a biztonsági kamerák felvételéről.

A 34 éves Danelo Cavalcante augusztus 31. óta van szökésben, a BBC cikke szerint most kiderült, ugyanazokat a falakat mászta meg, amelyeket egy másik rab is az év elején, neki is sikerült meglépnie. A Chester megyei börtön vezetői a korábbi eset után pengés drótot szereltek fel, de ez úgy látszik, nem volt elég.


A férfi, miután felért a tetőre, le tudott mászni egy létrán a börtön egy kevésbé szigorúan őrzött részébe. A börtön tisztviselői szerint emberi tényező is közrejátszott abban, hogy a férfi ki tudott jutni. Míg az első szökést 5 perc alatt észrevették a megfigyelőtoronyból, a másodikat az őrök nem észlelték.

Cavalcantét a múlt hónapban ítélték életfogytiglani börtönbüntetésre, miután bűnösnek találták abban, hogy 2021 áprilisában halálra késelte volt barátnőjét, Deborah Brandaót két kisgyermeke szeme láttára.

Danelo Cavalcante ellen egy hete tart a hajtóvadászat. Hétfő éjjel kétszer is kiszúrták a környéken.

A feltételezések szerint a férfi éjszaka mozog, nappal pedig egy olyan területen rejtőzködik, ahol sűrű aljnövényzet van. A rendőrök hőkamerás technológiát, valamint drónokat és kutyákat is bevetnek a keresésére. Szövetségi elfogatóparancsot is szereztek arra az esetre, ha megpróbálna az államhatáron át Delaware vagy Maryland államba szökni.

A hatóságok már 20 ezer dolláros jutalmat ajánlottak fel a férfi elfogásához vezető információkért.

Nyitókép: Chester megyei börtön.

#Külföld#Pennsylvania#börtön#szökés#danelo cavalcante

Címlapról ajánljuk