Belföld

Nyáron már hazaengedhetik a börtönből Galambos Lajost, akinek nyomkövetőt kell majd viselnie

rtl.hurtl.hu

2024. május 6. 6:46

A műtéti beavatkozásokon már nem a börtönkórházban kell átesnie Galambos Lajos trombitaművésznek.

Pontosan nem tudni, meddig kell még a rácsok mögött maradnia Galambos Lajosnak, ám egy dolog biztos: az ügyvédje ugyanis beadta a bíróságra a reintegrációs őrizet iránti kérelmet, írja a Blikk.

Mint arról beszámoltunk a zenész, aki több mint egy éve kezdte meg a börtönbüntetését, egészségügyi állapota miatt a berettyóújfalui börtönkórházban van. Galambos tavaly kezdte meg a 3 év 6 hónapos büntetését amit víz-, gáz- és áramlopásért kapott.

Benyújtottuk a kérelmet ügyfelem reintegrációs őrizetére. Hogy mikor érkezik rá válasz, nehéz megjósolni, hiszen ilyenkor nincs határidők közé szorítva a bíróság.  Ha minden rendben zajlik, és a székesfehérvári bíróság sem látja okát, hogy ne adja meg ezt az engedélyt, akkor a nyár közepén már otthon lehet az ügyfelem

 – mondta a Blikknek Galambos Lajos ügyvédje, dr. Csontos Zsolt. 

A kérelemben meg kellett jelölni azt a tartózkodási helyet, ahol a reintegrációs őrizet alatt a mulatós sztár tartózkodik majd. Természetesen a boldogasszonypusztai otthonát írták be lakcímként, így oda kell majd elvonulnia, miután kiszabadult a rácsok mögül Ezzel az is biztossá vált, hogy hiába árulja évek óta milliárdokért az impozáns birtokot, nem sikerült rajta túladnia, írja a lap.

„Ügyfelemnek nyomkövetőt kell majd viselnie a bokáján, amivel a nap huszonnégy órájában ellenőrizni tudják, valóban otthon tartózkodik-e. Persze, bizonyos időre hetente kétszer elhagyhatja majd a lakhelyét, ilyenkor vásárolni mehet vagy éppen orvoshoz, mert azt se felejtsük el, hogy továbbra is komoly egészségügyi problémákkal küzd. De nagy valószínűséggel az elkerülhetetlen műtéti beavatkozásokat már nem a börtönkórházban, hanem idekint végzik majd el rajta. A reintegrációs őrizete egyébként 10 hónapig tart majd, s amint azt letudta, lekerül a lábáról a nyomkövető, és onnantól már tényleg szabad embernek mondhatja magát” – folytatta az ügyvéd. 

Galambos Lajos börtönbüntetésével az RTL Híradója is foglalkozott:

 

Nyitókép: RTL

#Belföld#börtön#galambos lajos#lajcsi#szabadul

Címlapról ajánljuk