Baleset-bűnügy

Bezártak az iskolák Pennsylvaniában, mert szökésben van egy elítélt gyilkos

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 5. 20:18

Hatodik napja tart a hajtóvadászat.

Két iskolakörzetet zártak be a pennsylvaniai hatóságok, mert hatodik napja tart egy a börtönből augusztus 31-én megszökött gyilkos utáni hajtóvadászat.

A 34 éves Danelo Cavalcantét hétfőre virradó éjszaka kétszer is kiszúrták a környéken. A brazil állampolgárt éppen a múlt hónapban ítélték életfogytiglani börtönbüntetésre, mert halálra késelte volt barátnőjét, írja a CNN.

Az amerikai rendőrbírói szolgálat 10 000 dolláros jutalmat ajánlott fel a férfi elfogásához vezető információkért.

A rendőrség korábban a West Chesterben található Chester megyei börtön két mérföldes körzetében lévő erdős területre összpontosította a keresését. Keddre a keresési területet kiterjesztették, miután Cavalcantét hétfő este kétszer is látták a közeli Longwood Gardensben a biztonsági kamerák felvételein.

A feltételezések szerint a férfi éjszaka mozog, nappal pedig egy olyan területen rejtőzködik, ahol sűrű aljnövényzet van. A tisztviselők hőkamerás technológiát, valamint drónokat és kutyákat is bevetnek a keresésére. Szövetségi elfogatóparancsot is szereztek arra az esetre, ha megpróbálna az államhatáron át Delaware vagy Maryland államba szökni.

A nyomozók még mindig vizsgálják, hogyan szökött meg Cavalcante a börtönből, és hogy kapott-e segítséget másoktól.

Nyitókép: Pennsylvania Police

#Baleset-bűnügy#danelo cavalcante#keresés#szökés#gyilkos#elítélt#iskola#hajtóvadászat

Címlapról ajánljuk