Külföld

Meghalt Russell Bishop, aki két kilencéves kislányt ölt meg 1986-ban

rtl.hurtl.hu

2022. január 21. 11:51

1986-ban egyszer már letartóztatták, de elengedték. 2018-ban DNS-e buktatta le.

55 éves korában egy kórházban meghalt Russell Bishop, akit két kilencéves kislányt gyilkolt meg 1986-ban – írta meg a Sky News. A férfi halálát az agy daganatos megbetegedése okozta, egy börtönből szállították az egészségügyi intézménybe. 

Bishopot 2018-ban ítélték el, miután egy DNS-vizsgálattal beigazolódott, hogy ő fojtotta meg 1986-ban Nicola Fellows-t és Karen Hadaway-t a Brightonban, miután megerőszakolta a kislányokat. A gyerekek jó barátnők voltak, eltűnésük után földi maradványaikat másnap, egy erdős területen találták meg.

A férfit már 1986-ban  megvádolták a két kislány meggyilkolásával, egy évvel később viszont felmentették. 2018-ban egy jogszabályi változás tette lehetővé, hogy újra vizsgálják gyanúsítottak szerepét, ha új bizonyítékok merülnek fel. Ekkor a férfi már életfogytig tartó börtönbüntetését töltötte: 1990-ben ítélték el egy hétéves kislány elrablásásért és megerőszakolásáért, valamint gyilkossági kísérletért. 2018-ban kétszeres életfogytiglanra ítélték a brightoni kettős gyilkosság miatt.

Az akkor tetőfedőként dolgozó Bishop 20 éves volt, amikor megölte a két kilencéves kislányt. A férfihoz egy, az otthonához vezető útvonalon eldobott, a bűncselekmény helyszínéről származó nyomokkal szennyezett pulóver vezette el a rendőrséget. Az így szerzett DNS-minta megegyezett a Karen Hadaway alkarjáról vett mintával. 

Nyitókép: Sussex rendőrsége

 

#Külföld#russel bishop#gyilkos#halálhír

Címlapról ajánljuk