Híradó

Fantasztikus felvételek Korok Fatima világcsúcsot érő merüléséről

Lévai RenátaLévai Renáta

2023. július 30. 19:23

Korok Fatima kedden 102 méter mélyre merült egyetlen levegővétellel, egy kötél mentén, uszony nélkül, ezzel világcsúcsot döntött, mindezt 3 perc 47 másodperc alatt teljesítette a Bahamákon a Blue Vertikal versenyén, ráadásul a vasárnap véget érő versenysorozatban a nők között összetettben is győzött. 

3 perc 47 másodperc alatt érkezett Korok Fatima a felszínre, miután 102 méter mélyre merült egyetlen levegővétellel, egy kötél mentén, uszony nélkül. Fatimának ezután jött élete legfontosabb fél perce.

Le kell venni az orrcsipeszt, be kell mutatni az oké jelet, és utána pedig ki kell mondani hangosan, hogy „i'am okey”. Ezután pedig be kell mutatni a címkét, amit a célmélységből leszedtünk, és hogyha a 30 másodperc letelt, akkor a bírók megadják a fehér lapot, ami azt jelenti, hogy sikeres volt a merülésed

– mondta Fatima az RTL Híradónak, aki légzőkészülék és uszony használata nélkül világrekordot döntött szabad merülés kategóriában.

Leírhatatlan, elmondhatatlan, hogy mit érzetem, óriási boldogságot, megkönnyebbülést, egy érzelmi kavalkádot, hálát, nagyon sok mindent.

Fatima korábban könnyűbúvárkodott, öt éve választotta a szabadtüdős merülést. Azóta célja, hogy világcsúcsot döntsön. Azt mondja, nem csak fizikailag, hanem mentálisan is sokat készül a versenyre. A merülés előtt már csak a relaxációra és a légzésre figyel, azt mondja vannak bizonyos szakaszok, amelyek extra koncentrációt igényelnek.

Az összesített biztosan én nyertem meg a női versenyzők közül, tulajdonképpen ez volt a célom.

Fatima ezután Hondurasba megy, ahol a CMAS elnevezésű világbajnokságon méretteti meg magát.

#Híradó#Videó#Sport#top hírek#korok fatima#szabadtüdős merülés#rekord

Címlapról ajánljuk