KERESÉS search-close

"Lévai Renáta" szerzővel ellátott tartalmak

Lévai Renáta

Lévai Renáta által létrehozott tartalmak (39):

Lebénulhat a férfi, aki a stégről fejest ugrott a Balatonba

Akár lebénulhat az a férfi, aki a stégről fejest ugrott a Balatonba, Siófokon tegnap. Mentőhelikopterrel szállították kórházba. A nyári szünet kezdetével lassan indul a főszezon a Balatonnál. Minden évben történnek hasonló súlyos balesetek, ezért a szakemberek azt tanácsolják, hogy mindenki körültekintően strandoljon.

35-38 fokkal tetőzött a kánikula

A fél ország a vízpartokra menekült. Ma tetőzött a napok óta tartó kánikula. A legtöbb helyen 35 fok körül volt a hőség. Továbbra is mindenkit arra figyelmeztetnek, hogy az erős UV sugárzás miatt túl sokáig ne legyenek a napon. A tikkasztó kánikulának már holnap sokfelé záporok vetnek véget.

A Facebookon üzent a rendőrségnek a megbüntetett gyorshajtó

Megérti a rendőröket, hogy 60 ezer forintra büntették - ezt mondta híradónknak az a sofőr, akit 110 helyett 178 kilométer/órás sebességgel mértek be az M86-os úton. Történetét a közösségi oldalán is megosztotta, hogy mások is tanuljanak a hibájából. A napokban több gyorshajtót is elkaptak Vas-megyében. A rekorder 216-tal száguldozott.

Tovább drágul a sertéshús

Egyetlen hónap alatt 7%-kal drágult a disznóhús a KSH friss adatai alapján. A feldolgozókban a hirtelen megugrott keresletre hivatkoznak. Felpörgött a kivitel, miután világszerte az állomány 14%-a odaveszett az afrikai sertéspestis miatt. A magyar disznó harmadával többet ér, a Hússzövetség elnöke pedig azt mondja, nincs vége a drágulásnak.

Szavazhatnak a Lex-Czeglédyről

Szavazhat a parlament a Lex-Czeglédy néven emlegetett javaslatról. A kormánypártok ezzel akadályoznák meg, hogy a jövőben bűncselekménnyel vádolt politikus mentelmi jogot kaphasson. A költségvetési csalással vádolt Czeglédy Csaba ellen az EP-kampányban függesztették fel az eljárást, miután a Demokratikus Koalíció jelöltje lett. Czeglédy Csaba híradónknak azt mondta: keleti diktatúrákra jellemző a Fidesz javaslata és bejelentette: elindul az őszi önkormányzati választáson is.

Több versenyszámban is összemérhették tudásukat a mozgáskorlátozottak

Így is lehet jó életet élni, ezt mondta az egyik versenyző a mozgáskorlátozottaknak szervezett Tavasz Kupán, Ajkán. A jelentkezők többféle versenyszámban mérhették össze tudásukat. A szervezők célja az volt, hogy megmutassák, hogy a mozgássérültek ugyanolyan vidám, közösségi életet élő emberek, mint az egészségesek.

Nagy változás az időjárásban: hétvégén már koranyár lehet

Koranyári idő lehet a hétvégén, ami az elmúlt napokhoz képest nagy változás. A nagy mértékű hőmérséklet ingadozások nem csak az idősek, hanem már a gyermekek szervezetét is megviselik. A tanév végi nagy hajrában sokkal ingerlékenyebbek az iskolások, és egyre többször jelentkeznek ájulásos, kifáradásos panasszal az orvosoknál. Fotó: Horváth János

Akár 12 évet is kaphat a férfi, aki halálra vert egy balatonfüredi borászt

Akár 12 évet is kaphat az a férfi, aki a rendőrök szerint tavaly társával együtt halálra vert egy borászt a badacsonytomaji szüreti fesztiválon. A nyomozást most zárták le az ügyben. A nyomozók szerint a részeg támadók azon dühödtek be, hogy az áldozat számon kérte őket, amiért forgalommal szemben hajtottak be egy parkolóba. Miután agyonverték áldozatukat, menekülni próbáltak, de elfogták őket.

Az állam ad pénzt a szombathelyi stadion üzemeltetésére

Nincs pénze a városnak a szombathelyi stadion üzemeltetésére, ezért a kormány 300 millió forint közpénzt ad a Haladás arénájának fenntartására – vette észre a 444.hu. A határozat indoklásában az áll, a stadion hosszú távon szolgálja a sportolók igényeit, ezért jövőre is százmilliókat biztosítanak a fenntartására. A helyi ellenzék szerint jobb lett volna, ha egészségügyre vagy utakra kap pénzt a város.

Felvonulás, virsli, sör – május 1-jén

Májusfaállítás, motoros és lufis felvonulás, virsli és sör. Ez jellemezte a munka ünnepét a vidéki városokban. Ajkán a helyi férfiak a helyi nőknek állítottak fát, Sajószentpéteren egy szerelmes férfi óriás májuskosarat készíttetett a lánykéréshez, Szombathelyen pedig a hagyományőrzésé és a katonáké volt a főszerep.

Vadállatok fulladnak bele a fóliával borított öntözőcsatornákba

A Mezőhegyes és Battonya között húzódó öntözőcsatorna medrét a gazdák több kilométeres szakaszon fóliával borították, hogy megakadályozzák a víz elszivárgását. Emiatt viszont az állatok könnyen belecsúsznak és nem tudnak kimászni. Egy 500 méteres szakaszon évente akár 10-15 tetemet emelnek ki a vízből.

Percek alatt elbontották a játszóteret

Percek alatt elbontották a több mint 10 éve ott lévő játszóteret Nagykanizsán. A városüzemeltetés szüntette meg, mert nem felelt meg az uniós szabványoknak. A játékokat a helyiek építették és biztonságosnak tartották, hiszen a gyerekeik is használták, így nem értik mi volt a baj. A polgármester azt mondta, nem tudott a bontásról.

Az ország minden részén teltház van a szállodákban

Bár a tavalyihoz képest 5-10 százalékkal emelkedtek a szobaárak, mégis teltház van a szállodákban az ország minden részén. A legtöbben 4 napot foglaltak, így a teljes hosszú hétvégét szállodákban, vagy panziókban töltik a vendégek. A drágulást elsősorban a munkabérek emelkedése okozta - a nemcsak a hotelekben, hanem a vendéglátóhelyeken is.

300 zsák illegálisan lerakott szemetet gyűjtöttek

Feljelentést tesznek a szombathelyi parkerdőt ellepő szemét miatt az önkéntesek. Hétvégén 300 zsák illegálisan lerakott szemetet gyűjtöttek. Többnyire üvegeket, palackokat találtak. Hiába van valódi szeméttelep az erdőben, mégis sok minden landol a természetben. Ráadásul a hulladéklerakóból is a fákra fújja a zacskókat a szél, így hiába takarítják ki az erdőt az önkéntesek, a lombokat továbbra is nejlonok díszítik.

Visszatértek régi fészkükbe a kőszegi gólyák

Mindenütt jó, de legjobb otthon, vallja a kőszegi gólyapár. A madarak ugyanabba a fészekbe tértek vissza, ahol tavaly 4 fiókát neveltek fel. A Chernel-kert gondozói remélik, hogy idén is költenek a madarak. Olyan gólyákat is nevelnek itt, amelyek sérülés miatt nem tudnak repülni. Azok már a tojásrakáson is túl vannak.

Három rendszerrel bővült a viharjelzés a Balatonnál

Egyedülálló módon, három rendszerrel bővült a viharjelzés a Balatonnál. Az ország minden taván ma indultak el a viharjelzők. Elsőfokú jelzéskor percenként 45-öt villannak a lámpák, ilyenkor legfeljebb 500 méterre lehet eltávolodni a parttól. Másodfokú viharjelzésben – amit 90 villanás jelez – már egyáltalán nem szabad fürödni vagy csónakázni.

Telefonok raktár-tárlaton

Kurblitól az érintőképernyőig: a tekerős évszázados telefonoktól a legújabb generációs Iphone-okig mindenféle telefon megtalálható egy szombathelyi társasház garázsában. A raktár-tárlatban vannak fából készült dobozok, ahol még állva kellett beszélni egy kis tölcsérbe, de akad régi telefonfülkés darab is, vagy épp olyan bányatelefon, amin ma is látszik a bauxitpor.

Polgárőrök buktatták le a celldömölki gyújtogatót

Hetek óta többször lángolt Vas és Veszprém megye határa, így egy helyi polgárőr figyelőszolgálatot szervezett. Két hét elteltével pedig tetten érték a férfit. A gyújtogató megpróbált elmenekülni, de a polgárőr ezt megakadályozta.

13 évre ítélték, mert megölte párját

13 év fegyházbüntetésre ítélte a bíróság azt a férfit, aki még 2017. szeptemberében brutális kegyetlenséggel megölte barátnőjét fényes nappal, a nyílt utcán. A nő szakítani akart, ezért elment hozzá, hogy elhozza a holmiját. Amikor megérkezett, párja kirángatta az autóból, többször fejbe vágta, majd késsel több tucatszor megszúrta. Az ítélet nem jogerős.

Csak egy napig tartott a

Csak egy napig tartott a szinte nyárias meleg. Volt, ahol délután 23 fokot mértek. Így aztán megteltek a parkok és a teraszokat is sokan választották a napsütésben. Éjszaka viszont egy hidegfront érkezik, holnap majdnem 10 fokkal hűvösebb lesz, és legfeljebb a jövő hétvégén lehet újra jobb idő.

Több helyen is pusztított a viharos szél

Több méter magas fenyőt döntött egy családi házra a viharos szél csütörtökön Mihályiban. A ház lakhatatlanná vált, az ott élő asszony a rokonaihoz költözött. Szilben az általános iskola tetejét tépte fel a süvítő szél. Országszerte összesen 88-szor hívták ki a tűzoltókat szélvihar károkhoz.

A gondozónő és a rendőr segített az idős asszonyon

Ha nem jött volna reggel a gondozónő, órákig segítség nélkül maradhatott volna az a szihalmi asszony, aki a múlt héten esett el az otthonában. A rendőröket másnap reggel a szociális gondozó értesítette, mert az idős asszony nem reagált, és bejutni sem tudtak hozzá. A körzeti megbízott feszítette fel a bejárati ajtót, a 79 éves nőt a földön fekve találták meg.

Elégette a szomszéd tűzifáját - véletlenül

Milliós kárt okozott szomszédja - állítja egy segesdi férfi. A Somogy megyei településen egy nyugdíjas kertjében égett el egy hatalmas rakás tűzifa, miután a szomszéd tüzet rakott a kerítés túloldalán…

Kíváncsiak voltunk, hogyan alakult az X-Faktorosok karrierje, meglátogattuk őket

Azt már láthattuk, hogy mekkora népszerűség és rajongás övezi a dobogós X-Faktor szereplőket. Kíváncsiak voltunk a többiek karrierjének alakulására is, és persze a kulissza- és egyéb titkokra. Például van, akit a műsor után Ámor nyila is eltalált...
Ha úgy érzed a színpadon a helyed és megmutatnád magad a mentoroknak, kattints ide a jelentkezéshez.

Elegük lett a sok porból

Belepi a por a falu főutcáját – erre panaszkodnak Vasszentmihályon. Az M8-as autóút építése miatt csaknem duplájára nőtt a falun áthaladó teherforgalom. A helyiek szerint a súlyos teherautók nem csak a port kavarják fel, az általuk keltett rezgések a házakat is tönkre teszik. A kivitelező azt ígéri, hogy a károkat megtérítik.

Áztatja az üzletét, de mégis segít a szomszédján

Hiába okoz neki kárt, akkor is segít rajta - ezt mondta Híradónknak az a szombathelyi vállalkozó, akinek az üzletét a fölötte lakó áztatja. A 28 éves, gondnokság alatt álló férfi már hatalmas tartozást halmozott fel, és a gázt és a villanyt is kikötötték abban az önkormányzati bérlakásban, ahol él. Kerestük az önkormányzatot, hogyan kezelik a problémát, de adásunkig nem kaptunk választ.

A mentőkkel is agresszív volt a késelő férfi

Vádat emelhetnek a nyugdíjas férfival szemben, aki tavaly májusban leszúrta feleségét Bükön. A 68 éves férfi saját otthonukban támadt az asszonyra, egy heves vita közben szúrta mellkason. A leszúrt nő életéért sokáig küzdöttek a mentők, végül sikerült megmenteni.

Ingyenes utcakönyvtárat nyitott egy szombathelyi boltos

Ha egyet elviszel, hozz helyette egy másikat - ezzel a mottóval nyitott ingyenes utcakönyvtárat egy szombathelyi boltos. Az alkalmi könyvtáros az olvasást szeretné népszerűsíteni. Az olvasótábor pedig egyre szélesebb. A kezdeményezésnek csupán egyetlen szabálya van, ha elviszel egy könyvet, tegyél a polcra egy másikat.

 

A forgalommal szemben hajtott egy autós Abdán

A forgalommal szemben, a leállósávon közlekedett egy autós a Győr-Moson-Sopron megyei Abdán. Mindezt egy másik autós fedélzeti kamerája rögzítette. Valószínűleg időt akart spórolni a szabálytalansággal.

Vadbaleset miatt borult árokba

Vadbaleset miatt fékeztek előtte – árokba borult egy kocsi vasárnap Vas megyében a 86-os főúton. A sofőr későn vehette észre, hogy mi történik előtte, és hogy elkerülje az ütközést inkább az árokba kormányozta az autót.

Gyógyítható betegségnek tartják a homoszexualitást az állami TV-ben

A médiahatósághoz fordul két ellenzéki párt, mert az állami televízió egyik műsorában arról beszéltek, hogy a homoszexualitás gyógyítható betegség. Az LMP és a Liberálisok szerint ez sérti a melegek méltóságát. A kormányszóvivő ma azt mondta, a kormánynak nincs álláspontja a kérdésben, mert nem szakértők, amúgy pedig szerkesztői szabadság van.

Kamionosok veszélyes manőverei

Videón, ahogy majdnem balesetet okozott a kamionos, miközben előzni próbált a sztrádán. Folyamatosan ellenőrzik az autópályákon a kamionosokat. Bár reggel hat és este 10 között tilos, mégis nagyon sok sofőr előz az autópályákon.

Leltározzák az állatokat Veszprémben

Alig 40 kilós, de több mint 4 méter hosszú. Szalagos tigrispiton méreckedett a veszprémi állatkertben. Nem csak a hüllőt, hanem az összes lakójukat lemérik a következő hetekben a vadasparkban. Év eleji állatleltárt tartanak ugyanis, hogy nyomon tudják követni fejlődésüket.

Hálából gyűjtenek a kórháznak

Futótűzként terjed a közösségi oldalon a hálás szülők felhívása: popsitörlőt és tusfürdőt gyűjtenek a veszprémi kórház koraszülött részlegének. Az egyik koraszülött baba családja azt mondja, az osztályon olyan gondoskodást kapnak, amit így szeretnének meghálálni. A gyerekcentrum vezetője szerint az ilyen adományoknak is köszönhetik, hogy több millió forintos fejlesztésekre is tudnak félretenni. Ha valaki szeretne adományozni azt a családnak, eljuttathatja postán, további információért keresse fel az édesanyát: ITT.

Drágulást hozhat a minimálbér-emelés

Hiába csökkenhet a munkaadói járulék, a Híradónknak nyilatkozó vállalkozók mégis áremelésre készülnek. A Portfólió kiszámolta, 1 millió 1 százezer dolgozót érint Magyarországon az idei 8%-os kötelező bérfejlesztés, minden negyedik munkavállalót. Békés megyében foglalkoztatják arányaiban a legtöbb minimálbérest, kétszer annyit, mint Budapesten.

Majdnem gyerekre esett egy faág

Kis híján egy másfél éves kisgyerekre zuhant egy faág egy szegedi játszótéren. Akkora volt, hogy kettétörte a padot. A szélvihar Győrben is fákat csavart ki, táblákat borogatott fel, a Balatonnál pedig jégcsapokat ragasztott a korlátokra. Budapesten a napi szélrekord is megdőlt. A Híradó meteorológusa szerint a szelet havazás váltja.

Utcabálok Győrtől Debrecenig

Tűzijáték, pezsgő és önfeledt bulizás. Vidéken is több ezren köszöntötték az új évet utcabálokon. Koncertekkel és hajnalig tartó tánccal ünnepeltek Győrben, Szegeden, Nagykanizsán, Pécsen és Debrecenben is.

Szilveszteri csobbanás és futás

Csobbanás a jégideg Balatonban, maskarás futóverseny a városokban. Sokan extrém módon búcsúztatták az idei évet. A Balatonnál nem csak fürödtek a mindössze 2 fokos vízben, de egy gombóc fagylatot is elnyaltak. Nyíregyházán pedig malac alakú útvonalon futottak a versenyzők, így szeretnék bevonzani jövőre a szerencsét.

Két férfi égett bent saját otthonában

Szombat hajnalban a Vas megyei Oszkón egy családi ház gyulladt ki. A tűzoltók egy idős férfi holttestét találták meg. Úgy tudjuk az elhunyt egyik fia is a házban volt, füstmérgezése lett. A Bács-Kiskun megyei Dunapatajon pedig egy tető kapott lángra péntek délután - írta meg a baon.hu. A tulajdonos a hatalmas füstre ért haza. Megpróbálta eloltani a lángokat, de már nem tudott kijönni.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való