Híradó

Diákok vigyáznak a strandolók értékeire a keszthelyi strandon és környékén

Balogh ZoltánBalogh Zoltán

2022. július 7. 18:59

Középiskolások járőröznek a keszthelyi strandon és a környékén lévő parkolókban. A fiatalok délelőtt tíz és este hat között figyelnek, tájékoztatják és figyelmeztetik a turistákat a tolvajok jelentette veszélyekre. A fiataloknak nyári munkát szervező rendőrség szerint a korábbi évek tapasztalata az, hogy amikor a diákok járőröztek a strand környékén, nem történt bűncselekmény.

Bűnmegelőzés – ez a felirat áll három nyelven a lányok fehér pólóján. Mindig párban járnak. A zalai rendőrök nem először szerveznek nyári munkát ötven fiatalnak az Országos Bűnmegelőzési Tanács támogatásával. Hét héten át látják el tanácsokkal a turistákat.

– A feladatuk annyi, hogy megelőzzék azokat a bűncselekményeket, amelyek ilyenkor sajnos előfordulhatnak a nyári idegenforgalmi szezonba. Gondolok itt a zseblopásokra, gépjárműből való eltulajdonításokra, illetve ha egyéb bűncselekményeket is észlelnek, értesítik a kollégáinkat – mondta a Híradónak Tóth László, a Zala megyei Rendőr-főkapitányság alosztályvezetője.

Táskák, magukra hagyott strandkellékek a füvön, a plédek mellett, tömött sorokban parkoló autók a fák alatt – megannyi lehetőség a tolvajoknak. A járőröző diákok látványa ugyanakkor megnyugtatja a turistákat.

A diákok délelőtt 10 és este 6 között járőröznek. Felkészítették őket, hogy mire kell figyelniük, emellett minden reggel eligazítást kapnak.

A korábbi évek tapasztalatai azt mutatják, hogy azon időszakban, amikor a gyerekek dolgoztak, főleg lent a strandon és a parkoló területen, nem történt bűncselekmény. És ez is mutatja, hogy nagy visszatartó ereje van annak, hogy ha egy egyenruhához hasonlító formapólóban látnak el feladatot

– mondta Tóth László.

A rendőrök ugyanakkor arra figyelmeztetnek: bármennyire hatásos is a diákok munkája, a strandolók azért menjenek biztosra, vigyázzanak értékeikre. Például ne hagyjanak a kocsiban látható helyen értékeket, ne vigyenek magukkal nagyobb mennyiségű készpénzt, és olyan ékszert vagy órát, amit fürdés előtt le kell venniük.

#Híradó#Belföld#rendőrség#keszthely#diákmunka#bűnmegelőzés#diákok#nyári munka

Címlapról ajánljuk