KERESÉS search-close

"Balogh Zoltán" szerzővel ellátott tartalmak

Balogh Zoltán

Balogh Zoltán által létrehozott tartalmak (100):

Nem tartotta be a követési távolságot, halálos balesetet okozhatott

Egy ember meghalt, egy másik pedig maradandó fogyatékosságot szenvedett egy balesetben, ami azért történt, mert egy kisteherautó sofőrje nem tartotta be a követési távolságot. A tragédia 2017. novemberében történt a 8-as főúton, a furgon vezetője ellen most emeltek vádat. A vétlen autós vesztette életét.

1500 szombathelyi lakásban tilos a dohányzás az erkélyen

Megtiltotta a dohányzást az erkélyeken az egyik szombathelyi lakásszövetkezet, a tilalom 1500 lakást érint. Az indoklás szerint azért, mert a lakók megelégelték, hogy a közös biztosításból kell kifizetni a dohányosok okozta kárt. Tavaly két társasházi erkélytűz is volt a dohányosok miatt Szombathelyen.

Harmadfokú hőségriasztás rendelt el az országos tisztifőorvos

Kiadta a vörös kódot a szociális államtitkár a rendkívüli meleg miatt. Ez azt jelenti, hogy a szociális intézményeknek be kell fogadniuk a rászorulókat, és meg kell előzniük a kiszáradást. A legmagasabb, harmadfokú hőségriasztást rendelt el vasárnap estig az országos tisztifőorvos is. Holnap akár tíz fokkal is melegebb lehet, mint ilyenkor szokott.

Őrizetben a szállodahajó ukrán kapitánya

Gyanúsítottként hallgatták ki a dunai hajókatasztrófa után a szállodahajó kapitányát. A férfi tagadja, hogy szabályt szegett vagy bűncselekményt követett volna el. Az RTL Híradó által megkérdezett szakértő azt mondja: szerinte a kapitány figyelmetlen volt a szerencsétlenségnél.

Ittas sofőr gázolta el a helyszínelő rendőrt

Helyszínelő rendőrt ütöttek el tegnap hajnalban a 67-es úton, a Balaton közelében, súlyosan megsérült. Az ittas gázolók segítségnyújtás nélkül elhajtottak a helyszínről, ahová nem sokkal később visszatértek. A rendőrök azonosították az autót, amit pár kilométerrel később sikerült megállítaniuk.

Őrizetlenül hagyott kocsikat fosztott ki egy kaposvári férfi

Őrizetlenül hagyott kocsikat fosztott ki tavaly Zalában és Veszprémben egy kaposvári férfi, fegyházat kaphat. Két hét alatt csaknem egymillió forint érték volt a zsákmánya. Keszthelyen bukott le, amikor egy postakocsiból akart elvinni több százezer forintot, de a sofőr tetten érte.

Sok baleset történt a csúszós, vizes utakon

Az esős, szeles időben több autó is kicsúszott a vizes útról és összetört a Nyugat-Dunántúlon. A közlekedési szakértő szerint érdemes előre tájékozódni az időjárási frontokról, főleg az esőre kell figyelni, hogy elkerüljük a baleseteket. Egy karambolt vaddisznók okoztak. Szombaton este Kőszegnél egy csorda vágott át egy kisteherautó előtt, a sofőr elrántotta a kormányt, így ütközött a szemből jövővel. 

Havas eső és viharos szél májusban

Több helyen is havas eső esett az országban napközben. A Bakonyban és az osztrák határ közelében több hegycsúcson fagypont körüli volt a hőmérséklet. Legalább 20 fokkal volt ma hidegebb, mint tavaly ilyenkor. Az erős szél fákat csavart ki a Balaton parton. A vendéglátóhelyek többsége ki sem nyitott.

Fénysorompóról lopta az áramot, hogy a telefonját töltse

A fénysorompóról lopta az áramot! Több év börtönre ítélhetik azt a férfit, aki a Somogy megyei Felsőmocsoládnál csapolta meg a MÁV vezetékét csak azért, hogy töltse a telefonját. Az buktatta le a héten, hogy egy idő után leállt a fénysorompó, mert a szakember szerint az amatőr áramtolvaj rosszul köthette össze a vezetékeket.

Leszúrta édesanyját, majd 15 éves öccsére támadt

Késsel szúrta le az anyját egy húszéves fiatalember éjszaka a Vas megyei Káldon, majd a tizenöt éves öccsére támadt. A nő azonnal meghalt, a tinédzser csak könnyebben sérült meg. A tragédia idején az asszony másik négy gyereke is otthon volt, nekik nem esett bajuk.

Egy Amerikából származó fenyő Magyarország legmagasabb fája

Egy szegedi biológus fedezte fel a Somogy megyei Pogányszentpéternél, az állami erdőben. Megmérték lézerrel, a biztonság kedvéért alpinisták segítségével is: pontosan 51 méter 65 centire nőtt. Nemcsak a magassága imponáló: a makkegészséges duglasz körülbelül 150 éves, még az Inkei-bárók hozatták a Csendes-óceán partjáról.

Kutyatámadás - per: bűnösnek vallotta magát a polgármester

Akár tizenhárom év börtönre is ítélhetik Ostffyasszonyfa polgármesterét, akinek a kutyája a vád szerint egy kétéves gyereket életveszélyesen, a kisfiú anyját pedig súlyosan megsebesítette tavaly októberben. A kutya kiszökött az udvarról a Vas megyei faluban. A polgármester a bíróságon bűnösnek vallotta magát. Beismerte, hogy kutyája máskor is kijutott a kerítésen, de ő soha nem gondolta, hogy ebből baj is lehet.

Elbontják a buszmegállót

Öt napot adott a szombathelyi önkormányzat a Magyar Kétfarkú Kutya Pártnak, hogy vigye el a csaknem fél éve épített színes buszmegállóját, különben lebontják, és a költségeket kiszámlázzák. A párt megyei elnöke azt mondta az RTL Híradónak: öt nap alatt nem tudnak eleget tenni a felszólításnak. Az önkormányzat Híradónknak azt írta: a buszmegállót engedély nélkül állították fel, és arra a helyre korábban már kért építési engedélyt egy cég.

200 méteren ugyan aszfaltoztak, de miért?

Furcsa aszfaltozás - a Somogy megyei Lábod egyik utcájának közepén 250 méter hosszan javították ki a kátyúkat. Pedig az egész, mintegy egy kilométer hosszú utca tele van gödrökkel. A helyiek nem értik, miért így végezték el a felújítást. A polgármestert az RTL Híradó nem érte el, a helyieknek az önkormányzatnál azt állították, ennyire futotta a pénzből.

Elpusztult az élővilág a fonyódi nádastűzben - felbecsülhetetlen a kár

Több, mint száz hektáron – kétszáz futballpályányi területen – pusztult el a növény- és állatvilág, miután leégett egy Fonyód melletti nádas. A tüzet tegnap délutántól csak ma délre tudták mindenütt eloltani. A település nem volt veszélyben. A szakemberek szerint a kár felbecsülhetetlen, legalább négy-öt év kell, amire helyreáll a természet. A helyszínen készült drónos felvételt és galériát megnézheti, ha a linkre kattint.

Börtönbe küldené az ügyészség a kutyacsempészt

Börtönbe küldené az ügyészség a kutyacsempészt. A Kaposvár mellett élő olasz férfi még 2017-ben akart 56 állatot kivinni az országból, közúti ellenőrzésen bukott le. A kölyökkutyák csaknem fele elpusztult, az életben maradt állatok közül több máig nem jött rendbe.

Sokan összefogtak, azért a háromgyerekes családért, akiknek mindenük megsemmisült a tűzben

Szerte az országból érkezett segítség annak a háromgyermekes családnak, amelyiknek február elején semmisült meg mindene egy tűzben a Vas megyei Ostffyasszonyfán. A tűz után a helyi boltban például nem kellett fizetniük, adományokból rendezték be az ideiglenes lakásukat, kaptak ruhákat, háztartási eszközöket, bútorokat. És az adományokból már építik új otthonukat. Aki szeretne segíteni a családon ezen a számlaszámon teheti meg: Tóth Márk 10403947-86766648-48511006

Három év börtönt is kaphat a száguldozó fiatal

Három év börtönt is kaphat a száguldva szlalomozó fiatal sofőr. Tavaly augusztusban az egyik forgalmas szombathelyi úton vette fel az egyik utas a történteket, ami az internetre is kikerült, többen meg is osztották. A rendőrség a felvétel alapján kutatta fel a szereplőket. A vezető több szabályt is megszegett, és csak a szerencsén múlt, hogy nem történt baleset. Az ügyészség most emelt vádat.

Nem volt bekötve a sofőr, kizuhant a kocsiból

A helyszínen meghalt a sofőr, miután árokba hajtott kocsijával pénteken kora este Sármelléknél, a 76-os úton. Nem volt bekötve, az ütközéstől kiesett az autóból, majd a kocsi rádőlt. A mentők már nem tudtak segíteni rajta.

4-es erejű földrengés Somogyban

Több fal megrepedt, a házakban mozogtak a bútorok, a Richter-skála szerint 4-es erősségű földrengés volt csütörtök este Somogyszobnál. A rengést körülbelül húsz kilométer sugarú körben érezték. Senki sem sérült meg, de a helyiek nagyon megijedtek. A szakemberek szerint a mostanit több utórengés is követheti.

Csak a gyilkosságot ismerte el a nagybácsi

Tizenegy évvel a gyilkosság után állítottak bíróság elé egy férfit, aki a vád szerint megölte, majd családi házuk pincéjében elásta unokahúgát a Zala megyei Rezin. Azzal is vádolják, hogy rendszeres szexuális kapcsolatot folytatott a 16 éves lánnyal, akinek ezért pénzt és cigarettát adott. Az ügyészség 9 év börtönt javasolt, ha a nagybácsi az úgynevezett előkészítő ülésen beismeri tettét. A férfi azonban tagadta, hogy kapcsolata lett volna unokahúgával, ügye ezért tovább folytatódik a bíróságon és 9 évnél csak többet kaphat - ha elítélik. 

Elijesztette az 94 éves néni a rablót

Idős asszonyt akart kirabolni egy férfi pénteken Zamárdiban. Az ablakon keresztül jutott a házba, de szembe találta magát az áldozattal, aki azonnal sikoltozni kezdett. Késsel megfenyegette, de mivel nem hagyta abba a sikoltozást, a rabló inkább elmenekült. Végül a szomszédok fogták el, majd átadták a rendőröknek. A férfi akár 12 év börtönt is kaphat.

Vétlenek sérültek meg két cserbenhagyásos balesetben

A vétlenek sérültek meg két cserbenhagyásos balesetben. Pénteken délután a 84-es úton egy szabálytalanul előző sofőr miatt karambolozott két autó, a mentők egy súlyos és egy könnyű sérültet láttak el. A vétkes autós elhajtott a helyszínről, akárcsak az a szabálytalan sofőr, aki miatt két napja az árokban kötött ki egy autó a 35-ös úton. Mindkét baleset okozóját keresik.

Több méter mély kútból mentettek ki egy kutyát

Több méter mély kútból mentettek ki egy kutyát egy speciális berendezés segítségével a tűzoltók a Somogy megyei Kürtöspusztán. Az állat éjszaka feltehetően nem vette észre a méteres száraz gazban a fedetlen nyílást, így eshetett bele. Az utcán járók figyeltek fel reggel a nyöszörgésére, majd riasztották a tűzoltókat.

A vétlen sofőr halt meg a frontális karambolban

A vétlen sofőr halt meg egy frontális karambolban reggel, Szombathely belvárosában. A Híradó információi szerint egy nyári gumikkal közlekedő autó csúszott meg a jeges úton.  A kocsi 24 éves vezetője már nem tudott korrigálni, nekiütközött a szemből érkezőnek.

Gyerekkel menekült az égő házból, mindene odalett a családnak

Mindenét elvesztette egy háromgyermekes család, miután leégett a házuk pénteken a Vas megyei Ostffyasszonyfán. A lángokat az anya vette észre, aki a három hónapos kisfiával volt otthon, még időben ki tudtak menekülni. Az épület teljesen lakhatatlanná vált, most egy ideig a falu üres orvosi szolgálati lakásában rendezkedhet be a család. A tüzet feltehetően elektromos hiba okozta. A házon nem volt biztosítás. Aki segíteni szeretne a családon, erre a számlaszámra utalhat: Tóth Márk 10403947-86766648-48511006.

3 háznál gyújtogatott bosszúból

Haragudott a tulajdonosokra, ezért gyújtogatott fél órán belül három háznál is hétfőre virradóra egy helyi férfi a Somogy megyei Öreglakon - legalább is ezt mondta a rendőrségen. A tűzben kazlak, melléképületek semmisültek meg, a kár többmillió forint. A gyújtogatót letartóztatták, rongálásért és közveszély-okozásért vonhatják felelősségre. Tizenkét évet is kaphat.

Közösen vágták disznót az ábrahámhegyiek

Közösen vágtak disznót a Veszprém megyei Ábrahámhegy lakói. Az 500 lelket számláló faluban bárkit szívesen láttak, volt, aki a fővárosból ment oda, hogy lássa, hogyan zajlik a disznóvágás. A több mint 2 mázsás disznót az önkormányzat biztosította.

8 év börtönt is kaphat a saját lakását felgyújtó férfi

Többször is felgyújtotta a társasházi lakását egy szombathelyi férfi. Először másfél éve, novemberben, de akkor maga oltotta el a tüzet. Tavaly januárban viszont otthagyta a szobában lángoló szemétkupacot, a füst és a lángok tovább terjedtek a tizenöt lakásos társasházban. Az ügyészség most emelt vádat ellene, közveszély-okozásért akár nyolc év börtönt is kaphat.

Zavartnak látták az ámokfutó karambolozót

Ámokfutó autós két kocsit is összetört néhány percen belül Szombathelyen. Egy szemtanú azt állítja: a második karambol után centiken múlt, hogy nem gázolta el a sofőr. Arról is beszélt, hogy az ámokfutó zavartan viselkedett. A rendőrség nem nyilatkozott az ügyben.

Ritka, mint a fehér szarvas…

Ritka, hófehér dámszarvasról készített fél éven belül több felvételt is egy amatőr fotós a Tapolcai-medencében. Hogy pontosan hol, nem árulja el, nehogy valaki kilője az állatot.

Ketten sérültek meg súlyosan Letenyénél

Ketten súlyosan megsérültek egy frontális balestben kora reggel a 7-es úton Letenyénél. Egy kocsi frontálisan ütközött egy kisteherautóval. A személyautó sofőrje feltehetően elaludt a volánnál. Marcaliban hatan – köztük négy gyerek – sérült meg egy péntek esti karambolban, amit az egyik sofőr figyelmetlensége okozhatott. Szintén figyelmetlenség miatt tört össze 3 autó pénteken este Szombathelyen.

Negyven év munkája veszett oda negyedóra alatt, most van remény az újrakezdésre

Az újrakezdésben reménykedik az asztalos, akinek a műhelye novemberben égett porrá Zalaszabaron. Negyven év munkája veszett oda negyedóra alatt – ezt nyilatkozta a tűz másnapján az RTL Híradónak a tulajdonos, aki akkor kilátástalannak látta a helyzetét. Csakhogy rengeteg segítséget kapott, még Németországból is.

Alig lehetett mozdulni a piacokon két nappal karácsony előtt

Alig lehetett mozdulni a piacokon két nappal karácsony előtt. Szinte mindenütt hosszú sorok alakultak ki, mert sokan most vásárolták meg az ünnepi menü hozzávalóit. Az árusok azt mondták, legalább háromszor többen vásárolnak az ünnep előtti napokban, mint egy átlagos napon.

Nem lesz fehér karácsony, legfeljebb eső eshet majd!

Idén sem lesz fehér a karácsony, ha valami esik, az eső lesz, ezt mondja a meteorológus. Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint Magyarországon kifejezetten ritka a fehér karácsony. Pedig az általunk megkérdezettek nehezen tudják elképzelni a karácsonyt hó nélkül.

Útlezárásokkal folytatódott a tiltakozássorozat

Útlezárásokkal folytatódott szerdán a rabszolgatörvénynek nevezett, a munka törvénykönyve, és a kormánysajtó ellen indult tiltakozássorozat. Tordai Bence a Párbeszéd országgyűlési képviselője ma ismét megpróbált bejutni az állami média központjába, hogy átadja a tiltakozók ötpontos petícióját. Kedden este itthon és külföldön is több tüntetés volt, a tiltakozások ma este is folytatódnak. A kormány szerint az erőszak minden formája megengedhetetlen.

Nyolc hónap magánzárka után házi őrizetben Czeglédy Csaba

Csak hétközben és naponta két órára hagyhatja el a lakását Czeglédy Csaba, akit szombaton engedett ki a börtönből a bíróság, azóta házi őrizetben van. Nyilatkozott híradónknak, és azt mondja, az utóbbi nyolc hónapot magánzárkában töltötte. Az MSZP volt szombathelyi elnökét és önkormányzati képviselőjét először csalással gyanúsították, amit utóbb felbujtásra módosítottak. A teljes interjút elérheti: ITT.

Falvak mézeskalácsból


szerző:
2018.12.04. 18:55
Falvak mézeskalácsból

Idén először építették meg a falu kicsinyített mását mézeskalácsból Szepetneken. A Zala megyei településen egy-egy családnál készültek el a jellegzetes épületek. A főszervező azt mondja: nagy kihívás volt a faluépítés, mert eddig csak karácsonyfadíszeket készítettek mézeskalácsból, szerencsére a munkát építész is segítette. A Baranya megyei Geresdlakon már tizenegyedik alkalommal épült meg a falu mézeskalács mása. A mézeskalács faluról készült további feltételeket megnézhetik ITT.

1,5 millió helyett félmilliárdot kellene fizetnie a nagykanizsai lövész egyletnek

Évente legalább félmilliárd forint bérleti díjat kellene fizetnie a nagykanizsai lövész egyletnek, ha jövőre is használni szeretné az eddigi lőteret. Eddig évi másfél millió forintért bérelték. A terület tulajdonosa, a Nemzeti Vagyonkezelő júniusban egyoldalúan mondta fel a bérleti szerződést. A lövészek nem értik, mi a célja az államnak, mert szerintük az ingatlan másra nem használható.

Leégett az anyaotthon Nágocson

Tűz miatt részben lakhatatlanná vált egy anyaotthon a Somogy megyei Nágocson. Az intézetben családi erőszak elől kimenekített nők és gyerekek éltek, többüknek minden holmija odaveszett. Az intézményt a református egyház működteti, a helyi esperes szerint valószínűleg újjáépítik. A károsultak ideiglenesen a faluban, egy ebédlőben kaptak helyet.

Leégett egy zalaszabari asztalos műhely, 40 év munkája ment tönkre

Csaknem negyven év munkája veszett oda: percek alatt megsemmisült a tűzben egy asztalosműhely Zalában kedden késő este. A lángokat a tulajdonos élettársa vette észre. Mire a tűzoltók odaértek, több gázpalack is felrobbant. A zalaszabari műhely tulajdonosa szerint a kára legalább tizenötmillió forint. Eddig minden megtakarított pénzét a munkájába fektette – az épületen nem volt biztosítás.

Balesetek a nedves utakon


szerző:
2018.11.20. 18:09
Balesetek a nedves utakon

Életveszélyesen megsérült az a férfi, aki hétfő délután kocsijával fának csapódott Celldömölk közelében. Az autó kicsúszott a nedves útról, ahová már nem sikerült visszakormányozni. Ugyancsak tegnap Zalában a 86-os úton kamionnal ütközött egy személykocsi, utóbbi ugyancsak a nedves úton csúszott meg a baleset előtt.

Újra kell tárgyalni Prisztás József meggyilkolásának ügyét

Perújrafelvételt rendeltek el, így újra kell tárgyalni Prisztás József meggyilkolásának ügyét. A kilencvenes években ismert vállalkozót Óbudán, autójában lőtték le. A bérgyilkosság megrendelőjét, Portik Tamást és a gyilkost - Portik korábbi sofőrjét- is elítélték. A más gyilkosságok miatt börtönben lévő Jozef Rohac azonban azt állítja, hogy Prisztást ő ölte meg, így akit a bíróság gyilkosság miatt elítélt, ártatlan.

 

Értelmi fogyatékosoknak szerveztek túrát

Jótékonysági túrát szervezett értelmi fogyatékosoknak egy autós túraegyesület. 50 Veszprém megyei fiatalt vittek ma terepjárókkal a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkba, félnapos erdei autós útra.A résztvevő értelmi fogyatékosok többsége ritkán mozdul ki a négy fal közül, ezért is jelentett igazán nagy élményt nekik a túra.

Elítélték a nagykapornaki drogtermesztőket

Súlyos büntetés drogtermesztésért. Fejenként négy és fél év fegyházat kapott két zalai férfi akik tavaly nyáron buktak le. Bécsből beszerzett palántákat termesztettek a nagykapornaki szőlőhegyen. Az ültetvény gondozásával egy harmadik férfit bíztak meg, aki ugyan csak néhány hétig dolgozott nekik, de őt is három év börtönre ítélte a bíróság.

Az út közepén állt az asszony, halálra gázolták

Busz gázolt halálra egy 59 éves nőt a Győr-Moson-Sopron megyei Szilsárkány közelében hajnalban. A sofőr a könnyeivel küszködve az RTL Híradónak a helyszínen azt mondta, hatalmas volt a köd, emiatt nem vette észre időben út közepén álló nőt, így már hiába fékezett.

9 éven át lopta az áramot a siófoki férfi

Kilenc éven át lopta az áramot a gyanú szerint egy siófoki férfi a családi házában úgy, hogy megkerülte egy vezetékkel a villanyórát. Miután évekig nem engedte a szolgáltató embereit a mérő közelébe, azok gyanút fogtak. Beismerte a lopást a rendőrségen. Büntetést 

Római vízvezetéket találtak Szombathelynél

Nem volt elég jó nekik a környékbeli források kitűnő vize, ezért tizenhat kilométeres vezetéket építettek a hegyekből a rómaiak az egykori Savariáig, a mostani Szombathelyig. A vezeték egy szakaszát a közelmúltban, víztározó építésekor találták meg. Nemcsak azért különleges, mert a földbe ásták, hanem ilyen hosszúságban még nem került a felszínre római vízvezeték.

Kegyetlenül kínozhatták börtöntársukat

Kegyetlen kínzás a szombathelyi börtönben. Azzal vádolnak három elítéltet, hogy három héten át kínozták zárkatársukat, aki végül meghalt. A vád szerint csikkeket, felmosórongyot etettek vele, rendszeresen kikötözve verték, fojtogatták.

Balja és jobbja is verhetetlen

Sem ballal, sem jobbal nem tudták megverni a Honvédség szolnoki kiképzőközpontjának hivatásos katonáját. Kőváriné Ivánfi Brigitta a napokban véget ért törökországi szkander világbajnokságon két aranyérmet szerzett a nők között. A többszörös magyar- és Európa-bajnok szerint a versenyeken az összpontosítás a legfontosabb, és ő hetente csak egyetlen pihenőnapot enged meg magának.

 

„Ez így nem tisztességes”

Nem lehet tisztességes tárgyalást folytatni úgy, ha a hajléktalanok nem tudnak kommunikálni a kirendelt védőikkel - ezt mondta egyikük ügyvédje. Védencét a fővárosban csak videón kapcsolták be a tárgyalóterembe. Pénteken azonban két vidéki bíróság is úgy döntött, jelen lehetnek a hajléktalanok a saját tárgyalásukon.

Nem kért több sört, megkéselték

Nem akarta elfogadni a felkínált sört, ezért szúrt hasba egy osztrák férfi egy biztonsági őrt egy éve Harkányban. A bíróság 3 év börtönre ítélte és 4 évre kitiltotta Magyarországról. Most két korábbi, felfüggesztett börtönbüntetését is le kell töltenie. Az ügyész és a vádlott is fellebbezett, így az ítélet nem jogerős.

Tűzből mentette ki a gyerekeit

Mindene odalett egy hatgyerekes családnak, amikor délben leégett a házuk a Zala megyei Dióskálon. Az egyik gyerek vette észre, hogy kigyulladt a bejárati ajtó, szólt az anyjának, de a lángok túl gyorsan terjedtek. Az asszony egyedül volt otthon a gyerekekkel, csak annyi ideje maradt, hogy kimentse őket. Mindenük elégett, még a beteg férj gyógyszerei is.

Elfelejtette bezárni a kaput

A helyi polgármester szerint ő felejtette el lelakatolni a kaput, ezért szökhetett ki az a rottweiler, amelyik megharapott egy két éves kisfiút szombaton egy Vas megyei faluban. Erről a polgármester a megyei lapnak beszélt. A megtámadott kisfiú egyébként a rokona, testvérének az unokája.

Jogosítvány nélkül száguldott

Jogosítvány nélkül vezetett a sofőr, aki frontális balesetet okozott reggel Zalában. Egy ember súlyosan, kettő könnyebben sérült meg, amikor két autó ütközött össze Zalaszabar egyik szűk utcájában.

Ablakcserés csalók Zalában

Csalók ígérhettek több esetben ablakcserét Zalaegerszegen az utóbbi hetekben, egy ügyben már feljelentés is történt. Kérés nélkül kerestek meg társasházakat, mindenhol több tízezer forint előleget kértek. Pár éve Pécsen csaptak be hasonló módszerrel sokakat. Az előleget felvették, majd nyomuk veszett.

Panaszkodnak az útfelújításra a pécsiek

Több peremterületi utcában is alapozás nélkül,  szakaszosan aszfaltoztak a pécsiek szerint. Az új aszfalt már porlik, a helyiek attól tartanak, egy kis eső el is mossa az egészet. Az önkormányzat azt írta, nem felújítás, hanem útjavítás történt, amit folytatnak. A város frekventáltabb részein ezzel párhuzamosan milliárdos útfelújítás folyik.

A legnagyobb szelídgesztenyés

Speciális késsel bevagdosva, parázson sütve az igazi - ezt vallják a szelídgesztenyéről Iharosberény környékén. A Somogy megyei faluban október első hétvégéjén tartják a gesztenyefesztivált. A legenda szerint római légionáriusok ültették el az első ilyen fát a település környékén, ahol az ország legnagyobb szelídgesztenyése található.

Mentés a háborgó Balatonból

Nekünk mesélték el a mentést azok a hajósok, akik Alsóörsnél húztak ki egy vízbe esett férfit szombaton a Balatonból. Mire rátaláltak, legalább fél órát töltött a 15 fokos, erősen hullámzó vízben a beesett férfi. Óriási szerencséje volt!

Ivott és elaludt a kormánynál

Ittasan vezetett és villanyoszlopnak csapódott egy autós a Somogy megyében. Valószínűleg elaludt vezetés közben, könnyebben sérült meg. Bár az ittasan okozott balesetek száma évről-évre csökken, még mindig havonta körülbelül 100 történik.

Vezetékeket szakított le, fákat döntött ki a szélvihar országszerte

A Balatonnál 80 kilométeres szelet mértek hajnalban. Hidegfront vetett véget a későnyári időjárásnak. Az előrejelzés szerint hétfőn még nagyobb vihar lehet, a jövő hét közepén pedig helyenként akár talajmenti fagyra is lehet számítani.

Szundító horgásztársa csónakját lopta el

Alvó horgásztársa félmillió forintot érő gumicsónakját lopta el egy férfi a balatonedericsi strandról. A férfi a horgásztanyáig evezett a csónakon, majd kocsijába tette és elhajtott. Egy biztonsági kamera azonban lebuktatta, néhány órán belül elfogták a rendőrök.

Az interneten rendelte a puskát

Az interneten rendelte meg a fegyvert az a férfi, aki hétfőn életveszélyesen megsebesített egy vállalkozót Vas megyében. Ezt nyilatkozta ma Híradónknak az ügyészség, miután a bíróság elrendelte a gyanúsított egy hónapos letartóztatását. Az is kiderült, hogy a férfi ismerte az áldozatot, akit agancsvásárlás ürügyével csalt egy erdős területre

Megtiltanák az alkoholfogyasztást a badacsonyi köztereken

Megtiltanák az alkoholfogyasztást a köztereken, biztonsági kamerarendszert építenének és állandó rendőri jelenlétet kérnek. Egyebek között ezt tervezik Badacsonytomajon. Az önkormányzat erről a javaslatról rendkívüli ülésen döntött.

Torkon- és mellbe lőtték, pedig csak agancsot akart venni

Szarvas agancsokat kínált valaki telefonon egy testvérpárnak, de miután az idősebb fivér elment a megbeszélt találkozóra és kiszállt a kocsijából, tüzet nyitott rá a támadó. Az áldozattal ment a felesége is, ő azért úszhatta meg, mert lebukott a műszerfal alá. A meglőtt férfi öccse azt mondta híradónknak, hogy szerinte oda akarták csalni a bátyját, hogy kivégezzék.

Közlekedési vita miatt verték agyon a balatonfüredi borászt

Harminc napra letartóztatták azt a két nyírségi férfit, akik szombat hajnalban egy vita után agyonvertek egy fiatalembert a badacsonytomaji szüreti fesztiválon egy parkolóban. A balatonfüredi borásznak egy közlekedési vita miatt kellett meghalnia.

Rekord: 83611 betöltetlen állás

Új történelmi rekord, több mint 83 ezret álláshely maradt betöltetlenül az országban - a legfrissebb hivatalos statisztika alapján. Az éttermek egy év alatt 6 százalékkal drágultak a soha nem látott munkaerőhiány hatására, pedig akár 8 százalékkal olcsóbbak lehetnének az idei áfacsökkentés miatt. A vendéglősök béremelésre költötték a pénzt. Ennek ellenére ők is több alkalmazottat keresnek most, mint korábban bármikor.

Egy éve keresték a rablókat

Egy év után fogták el azokat a rablókat, akik egymillió forintot vittek el egy idős házaspártól a Baranya megyei Lothárdon. Az álarcosok támadásáról akkor azt mondta az egyik áldozat: az egész pár perc alatt lezajlott. A rendőrség korábban nyomravezetői díjat tűzött ki, de arról nem nyilatkoztak, hogy ez vezetett-e a tettesek elfogásához.

Kidöntött egy oszlopot és kerítést tört át egy BMW

Kidöntött egy oszlopot és kerítést tört át egy BMW hajnalban Szombathelyen, majd a hajléktalanellátó udvarban állt meg. A kocsiban négy fiatal ült, és bár az autó totálkáros lett, csak a sofőr sérült meg. Ugyanezt a kerítést áprilisban is letarolta egy autós.

Szenonzárás a Balatonon


szerző:
2018.08.27. 18:50
Szenonzárás a Balatonon

A változékony idő miatt nehezen indult, aztán felpörgött az idei balatoni üdülőszezon. Júliusban sokszor csak sétáltak a parton, augusztus elején a legtöbb strandon lépni is alig lehetett. Vasárnap már egy hidegfront is jelezte: vége az idei balatoni nyárnak.

Megtéríti a kárt, ezért megússza

Két hónapon át lopott egy zalaegerszegi iskola felújítására szánt építőanyagból az iskola karbantartója. A lopásért két évet is kaphatott volna, de az ügyészség felfüggesztette az eljárást, mert a tolvaj és a károsult cég megegyezett.

Két embert ütött el a zebrán

Péntek este egy jól kivilágított gyalogátkelőhelynél ütötte el két embert egy autós. Egyre gyakrabban történnek hasonló balesetek. A közelmúltban ugyancsak Szombathelyen egy idős nőt, Nagykanizsán egy fiatal anyát gázoltak halálra a zebrán.

Emberek felé repültek a rakéták

Nézők közé csapódtak a tűzijáték rakétái, amikor több vetőcső is eldőlt Zánkán, augusztus 20-án. Egy szemtanú videóra vette a sikoltozó, menekülő embereket. Híradónk megszerezte a felvételt. Néhányan kisebb sérüléseket szenvedtek, de senkit sem kellett kórházba vinni. A rendőrség szerint a nézők veszélyben voltak, ezért nyomozást indítottak. 

Szarvassal ütközött egy motoros

Szarvassal ütközött egy motoros hétfőn a 8-as főúton Vas megyében, súlyos sérülésekkel vitték kórházba. Július elején szintén szarvas okozott balesetet Zalában. Ott az állat éjszaka, hirtelen ugrott az útra ugyancsak egy motoros elé, aki a helyszínen meghalt.

A Gofcsi lett idén az év strandétele a Balatonnál

Az alapja gofrisütőben készült tócsni, amit balatonfenyvesi kitalálója kolbászmorzsával, sült rukkolával, kecskesajttal, szárított hagymával, tejfölhabbal bolondít meg. A versenyt a jobbára borászokból, a gasztronómia elismert képviselőiből álló Balatoni Kör hirdette meg, hogy fantáziadúsabb ételek is megjelenjenek a strandbüfékben.

 

Már az ütközés előtt meghalhatott

Már az ütközés előtt meghalhatott az idős sofőr, aki ma reggel villanyoszlopnak hajtott Tatabányán. A mentők fél órán át próbálták újraéleszteni. Tegnap estefelé egy motoros sérült meg súlyosan Bács-Kiskun megyében, miután előzés közben egy várakozó kisteherautóba rohant.

Nem segített az önkormányzat

Becsületkasszás boltot nyitna a kapott adományokból egy pécsi, mélyszegényeket segítő egyesület. A boltban ruhát, műszaki cikkeket, bútort vehetnének a rászorulók, a bevételből tartós élelmiszert vásárolnának, amit később adományként osztanának ki. Ehhez ingyenes használatra kértek egy helyiséget az önkormányzattól – ám azt nem kapják meg.

 

Paks II: 1,4 milliárd bérekre

Csaknem másfél milliárd forintot költenek évente a vezetői bérekre a paksi bővítést irányító állami cégnél. Ez az RTL Híradó összesítéséből derült ki. A Paks II. Zrt-nél 41 vezető van, aki bruttó két millió forintnál többet keres havonta. A cég szerint hozzáértő és tapasztalt főnökökre van szükség, ezért fizetnek ennyit. Az LMP közérdekű adatigénylést nyújt be, hogy mire mennyit költenek a beruházásnál.

Baleset: szinte kilapult a vezetőfülke

Frontálisan ütközött egy kamion és egy teherautó az kedd éjjel Somogy megyében, a 76-os úton. A kamion valamiért áttért a szembejövők oldalára, így ütközött a teherautóval. Mindkét sofőr súlyosan megsérült. Vas megyében is súlyos sérüléseket szenvedett egy nő, amikor egy osztrák kocsi lecsúszott az útról, kidöntött egy betonoszlopot, majd a tetején állt meg.

Gyerekek is megsérültek balesetben

Egy halottja, több életveszélyes illetve súlyos sérültje volt a vasárnap kora este Kőszeg közelében történt balesetnek. A sérültek között gyerekek is voltak.

 

Csillaghullás: Most kell figyelni!

Az év egyik leglátványosabb csillaghullására lehet számítani, ugyanis most éri el a Perseidák-meteorraj a Föld légkörét. Óránként hetven-száz hullócsillagot láthatunk. Aki teheti, annak azt tanácsolják, hogy napnyugta után menjen messze a mesterséges fényektől, és lehetőleg dombtetőről nézze a csillaghullást.

Pusztított az eső a Dunántúlon

Több helyen is hatalmas felhőszakadás vetett véget a kánikulának péntek este. Németbányán villámárvíz volt. A településen át folyó patak kilépett a medréből és a víz mindent elárasztott. Egy idős nőt a tűzoltóknak kellett kimenteni a házából. Söjtörön az utcákat sár öntötte el.

Korábban kezdődik a szüret, a mustgáz veszélyére figyelmeztetnek

Csendes gyilkosnak hívják a borászok a mustgázt, a must erjedésekor keletkező szén-dioxidot. A színtelen-szagtalan gáz önmagában nem mérgező, de kiszorítja a levegőt, ami fulladáshoz is vezethet. Évente több tucatszor riasztják a tűzoltókat a mustgáz miatt szüretkor – ami idén jóval korábban kezdődött a szokásosnál.

Gyújtogatásra gyanakszanak

Egy héten belül már a második szalmatároló égett le Zalában. Csütörtökön késő délután Rédicsen kilencszáz bála kapott lángra, a tűzoltók pénteken is egész nap dolgoztak. Csaknem egy hete Reszneken 3500 bála semmisült meg, az épületekkel együtt. Az RTL Híradó úgy tudja, mindkét telep tulajdonosa ugyanaz. A helybeliek gyújtogatásra gyanakszanak, a rendőrség még nem indított vizsgálatot.

Busz elé csúszott a motoros

Egymást érték a súlyos balesetek az ország útjain. Több esetben a tűzoltóknak kellett kivágniuk a roncsokból a sérülteket.

Vita a seregélyek miatt


szerző:
2018.07.28. 18:06
Vita a seregélyek miatt

Seregélyek miatt vitáznak szőlőbirtokosok és üdülőtulajdonosok Balatonberényben. A gazdák a madarakat akarják elriasztani a terméstől, ezért riasztóágyúkat használnak, amik zaja viszont a többieket zavarja.

Tűzoltók vágták ki a sérülteket

Több frontális ütközés is történt az utakon. Sokan megsérültek, de halálos áldozata egyik balesetnek sem volt. Vas megyében egy szabálytalan előzés miatt karambolózott két autó. Az egyik sofőr súlyosan megsérült, őt a tűzoltók szabadították ki a roncsból. Szintén előzés közben történt baleset, az egyik autó a fák közé csapódott, ott még fákat is kivágtak a mentés miatt.

Balaton-átúszás: 7300 induló

Harmadik nekifutásra sikerült szombaton megrendezni a Balaton-átúszást. A rossz idő miatt kétszer is elhalasztották korábban. A most is túlnyomóan amatőr úszókat vonzó verseny a harminchatodik volt a sorban, 7300-an úsztak a Balatonban.

 

Hatezer éves leletek kerültek elő

Hatezer éves leletek is előkerültek Zalában a leendő M76-os autópálya nyomvonalán. Gőzerővel dolgoznak a régészek, és a középkortól a rézkorig nagyon sok tárgyat találnak. A kincseket a restaurálás után kiállítják.

Drogot árulhatott a kapitány fia

Bíróság elé állíthatják a körmendi rendőrkapitány fiát. Ügyében most zárult le a nyomozás, a rendőrség vádemelést javasol.

Kitelepítés és áramszünet

Több, mint negyven családot telepítettek ki éjszakára Hegyhátszentjakabon, mert félő volt, hogy átszakad a falu fölötti tó gátja.

 

Gyereknap: tűzoltók lehettek és katonák

Az idei gyereknapi programok egyike sem hagyta ki, hogy a gyerekek dédelgetett álmait megvalósítsák, még ha csak néhány órára is. Az ország minden pontján ma a kicsiké volt a főszerep. Állatokat etethettek, lovagokká válhattak, vagy éppen különleges sportokat próbálhattak ki.

Rajzó méheket fogtak be


szerző:
2018.05.27. 18:13
Rajzó méheket fogtak be

Rajzó méheket fogtak be Szombathelyen, az akcióról felvételek is készültek. A nagyjából 20 ezer méh hatalmas fürtben lógott az egyetem mellett egy facsemetén. Májusban és júniusban azért rajzanak a méhek, hogy új kolóniát alapítsanak. A méhész szerint ilyenkor nem kell félni tőlük, mert nem támadják meg az embereket.

Sáros ár zúdult Keszthelyre

Utcasorokat öntött el a víz és a sár Keszthelyen a tegnapi órákig tartó felhőszakadás után. Az ottélők azt mondják néhol több mint fél méteres víz hömpölygött a házak között. Az RTL Híradónak egy helybeli arról beszélt: ez már nem először fordult elő, mert szerinte a környékbeli földeken nem építették ki a vízelvezető árkokat.

Kölyökkutyákat akart csempészni

Tizenkilenc puli kölyköt próbált meg kicsempészni csomagtartójában egy olasz férfi. Az RTL Híradó úgy tudja, a csempész idén februárban egyszer már lebukott, akkor társával francia és angol bulldogokat akartak kivinni az országból.

 

Fegyház a zálogházi rablónak

Több év fegyházat kaptak a zálogházi rablók. Két éve több mint hétmillió forint értékű arany ékszert zsákmányoltak a Somogy megyei Marcaliban.

Mentőakció a panel tetején

Fecskéket akar menteni, ezért tucatnyi szellőzőnyílást bontott ki egy férfi egy négyemeletes nagykanizsai panelház tetejéről. Azért döntöttek a magasban zajló, igen veszélyes akció mellett, mert a szakemberek több tízezer forintért mentek volna ki – ezt viszont a lakóközösség nem tudta kifizetni.

 

Elmesélte, hogyan dobálták meg kővel

Hazatérhetett a kórházból az a férfi, akit életveszélyes koponyasérüléssel és kéztöréssel vittek el a mentők, miután a Zala megyei Rédicsen fejbe dobta őt egy tizenéves testvérpár egyik tagja. Az eset két hete történt. A dobálás előtt a férfi összeszólalkozott a fiúkkal, akik szerinte ezután követték. A testvérpár anyja azt mondja, a férfi kötött bele először a gyerekeibe.

Tagadja a rendőrgyilkosságot

Gyilkosságban nem, csak engedély nélküli fegyvertartásban tartja bűnösnek magát az a férfi, aki 2016 októberében a vád szerint géppisztolyával agyonlőtt egy házkutatásra érkezett nyomozót.

 

Nem sokáig örülhettek a rablók a pénznek

4 év fegyházbüntetést kapott az a férfi, aki tavaly márciusban Keszthelyen, az utcán rabolta el a bevételt egy helyi dohánybolt tulajdonosától. Két segítője kevesebbel megúszta. A tettesek több mint 3 millió forintot zsákmányoltak, de nem sokat tudtak elkölteni belőle, mert a rendőrök pár órán belül elfogták őket.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való