Híradó

Videón, ahogy durván kiakad egy kosárlabdaedző a texasi általános iskolában történt tömegmészárlás után

rtl.hurtl.hu

2022. május 25. 13:54

A Golden State Warriors edzője, Steve Kerr magából kikelve nyilatkozott a texasi Uvalde városában történt általános iskolai lövöldözésről. Az edző azt az 50 washingtoni szenátort hibáztatta a tömegmészárlás miatt, akik nem hajlandók megszavazni a háttérellenőrzési szabályt. Az edző szerint ezeknek a politikusoknak fontosabb a hatalom megtartása, mint az emberek élete.

Egy 18 éves férfi legalább 19 kisgyereket és két felnőttet ölt meg helyi idő szerint kedden a texasi Uvalde város egyik általános iskolájában. A 18 éves támadót, Salvador Ramost a hatóságok lelőtték.

Az Egyesült Államok történelmében ez volt az egyik legvéresebb általános iskolai lövöldözés azóta, hogy egy fegyveres megölt 20 gyereket és hat felnőttet a Sandy Hook Általános Iskolában Newtownban, Connecticutban, közel egy évtizeddel ezelőtt.

A Golden State Warriors edzője a tömegmészárlásokért azt az 50  washingtoni szenátort hibáztatja, akik nem akarják megszavazni a fegyverviseléshez szükséges háttérellenőrzések szigorításáról szóló törvényt:

Arra kérem Önöket, szenátorokat, akik nem hajlandók semmit tenni az erőszak, az iskolai lövöldözések, a szupermarketek lövöldözései ellen, azt kérdezem tőletek: a saját hatalomvágyotokat a gyermekeink, az idősek és a templomba járók élete elé helyezitek?

 – mondta magából kikelve a kosárlabdaedző.

A texasi általános iskolai tömegmészárlásban 19 gyerek halt meg, ők 7 és 10 év közöttiek voltak. Két felnőtt is életét vesztette, egyikük egy tanárnő volt.

#Híradó#Külföld#tömegmészárlás#texas

Címlapról ajánljuk