Gazdaság

Nemere István a katatörvényről: Akik ezt a rendelkezést hozták, nem írnak, nem olvasnak

rtl.hurtl.hu

2022. július 13. 15:05

Lilu pedig azt kérdezte, hogy mi a francnak Európa legnagyobb tűzijátéka, ha az egészségügy és az oktatás fenntartása miatt kell szigorítani a kisvállalkozók adózását, ahogy Parragh László mondta.

Katás vagyok sok éve és értelemszerűen csak intézményeknek számlázhatok, hiszen könyvet magánszemélyek igen ritkán adnak ki

– írta a legtermékenyebb magyar író, Nemere István a 444 felhívására. A portál arra kérte olvasóit, hogy írják meg, hogyan érinti őket a kisadózó vállalkozások tételes adójának átalakítása, ami miatt már kedden is tüntetés volt hídlezárásokkal, és szerdára is tiltakozást hirdettek.

A könyvkiadók mind intézmények, másképpen nem is működhetnek, csak mint vállalkozások. Vagyis ezután tegyem le a tollat és ne írjak? Vagy hirdessem ki, hogy ezután mindenki, aki új Nemere-regényre vágyik, az fizessen nekem (szigorúan számla ellenében) x forintot? De ki fogja a könyvet kinyomtatni, kiadni, hozzájuk eljuttatni?

– kérdezi Nemere István. Az író végül arra jut:

Akik ezt a rendelkezést hozták, azokról nehéz is feltételezni, hogy egyáltalán belegondoltak a kulturális szereplők helyzetébe. Ők általában nem írnak, nem olvasnak, sajnos.

Az új katatörvényről Lilu is megszólalt, az Instagramon reagált Parragh László nyilatkozatára, aki azt mondta: azért kell több adót fizetniük a kisvállalkozóknak, hogy az utakon a kátyúk be legyenek foltozva, legyen egészségügy, oktatás.

Szóval a kórházi ellátás, a pedagógusok normális bérezése, az utak állapota probléma. Oké. De akkor mi a francnak Európa legnagyobb tűzijátéka?

– tette fel a kérdést a műsorvezető.

Nyitókép: MTI / Czimbal Gyula

#Gazdaság#nemere istván#kata#katatörvény#tiltakozás#parragh lászló

Címlapról ajánljuk