Fókusz

Polgár Kriszta két év után jött haza Magyarországra, elárulta, mi hiányzott neki a legjobban

Kecsmár AlexandraKecsmár Alexandra

2022. június 29. 20:08

Veszélyeztetett terhessége és a világjárvány miatt sokáig vártak erre, de most az egykori szépségkirálynő, Polgár Kriszta és családja végre újra Magyarországon vannak. Öt éve élnek Houston külvárosában, nehezen viselik a rokonok, a barátok és a magyar ízek hiányát. Ráadásul a legkisebb csemetéjük, Lana most először látja a kedvenc helyüket, a Balatont, és először találkozik a család többi tagjával.

Két év után Polgár Kriszta és családja Magyarországra látogatott. Öt éve költöztek ki az Amerikai Egyesült Államokba, ahol párja állást kapott. Akkor négyen mentek, most öten tértek vissza. Lana tavaly szeptemberben született és most először járt az országban. Kriszta az elmúlt időszakban többször elképzelte, hogy vajon milyen érzés lesz, amikor Lanát először látják a többiek.

Természetesen meg vannak őrülve érte és mindenki imádja.

Kriszta már két éve nem tudott hazalátogatni, előbb a covid, majd a veszélyeztett terhessége miatt, most viszont szinte az egész nyarat itthon töltik, ilyenkor igyekeznek mindent bepótolni.

Polgár Kriszta két év után jött haza Magyarországra, elárulta, mi hiányzott neki a legjobban

Ez az időszak nekünk arról szól, hogy feltöltekezünk lelkileg, feltöltjük az emlékraktárakat és az elkövetkező időszakban, amikor visszamegyünk, ebből táplálkozunk. 

Két nagyobbik fia már rutinos utazó, de a kis Lana miatt sem aggódtak túl sokat, a kicsi is jól viselte a hosszú repülőutat, bár Kriszta elárulta, hogy náluk mi a bevált tipp: „Hoztam a gyerekülését és betettük az ülésre. Igazából olyan volt neki, mintha egy hosszabb autós utazáson lettünk volna, csak fel is lehet állni a repülőn". 

Polgár Kriszta két év után jött haza Magyarországra, elárulta, mi hiányzott neki a legjobban

A reptérről egyenesen a főhadiszállásukra, a Balatonra mentek. Hogy semmilyen betegséget ne adjanak át a családnak, csak néhány nap után találkoztak a rokonokkal, addig pedig kiélvezték a magyar tenger szépségeit.

Megmutattuk a kislányunknak is, hogy mi az, amibe mi szerelmesek vagyunk, én tényleg azt gondolom, hogy Magyarországnál jobb hely nagyon kevés van a világon. 

Kriszta elárulta, hogy a családja és a barátai után a magyar ízek hiányoznak nekik leginkább Amerikában.

Ami még nagyon-nagyon hiányzik, az az étel. Az ízek. Azt nagyon sokan tudják, hogy Amerikában szinte minden étel műanyag és semminek nincs igazi íze. Az volt az első, amikor hazaértünk, hogy ettem egy barackot, belekóstoltam egy dinnyébe, egy tv paprikába és olyan ízeket éreztem, amiket már nagyon régen nem. Ezt az ember nem értékeli, amikor mindennap ott van az asztalon. 

Ha főz, akkor kint is magyar ételeket készít. Az alapanyagokat a tőlük egy órára lévő európai boltból szerzik be, de még így sem ugyanolyanok az ízek, mintha Magyarországon vásárolna. 

Polgár Kriszta két év után jött haza Magyarországra, elárulta, mi hiányzott neki a legjobban

2017 óta több változáson is keresztülment az Egyesült Államok, amit Krisztáék mindennap érzékelnek. Nem egyszer számolt be a Fókuszban a kint történt eseményekről. A koronavírus-járvány miatt az élet csak tavaly novemberben állt vissza a normális kerékvágásba, most pedig a magas árakkal kell megküzdeniük.  

Azt mondja, számára is meglepő volt az itthoni áremelkedés, de szerinte ez Amerikában sincs másképp.

Texas, ami ugye az olajról szól, eddig arról volt híres, hogy mennyire hihetetlenül olcsó a benzin. De a kiköltözésünkhöz képest már háromszoros-négyszeres árakról beszélhetünk sajnos.

Amikor kitört az orosz-ukrán háború, Kriszta azt gondolta, hogy ez Amerikában senkit sem fog érdekelni, de tévedett. A mai napig sokat foglalkoznak a témával, a gyerekek is gyakran az ukrán menekültek javára gyűjtenek.

Mielőtt kiköltöztek, a gyerekek nem tudtak angolul, ezért a család sokat aggódott azon, hogy a fiúk hogyan fognak beilleszkedni az óvodában. 

Az aggódás azonban alaptalan volt, két fia szinte egy év alatt anyanyelvi szinten megtanulta az angolt. Vincent és Olivér egymás közt is ezt a nyelvet használja. Szüleik viszont kizárólag magyarul beszélnek hozzájuk.

De Kriszta nem csak a nyelvtudás miatt örül annak, hogy kiköltöztek. Azt mondja, fiait az amerikai iskolarendszer nyitottságra, egymás elfogadására és arra tanítja, hogy ne féljenek kinyilvánítani a saját véleményüket.

Ebből a nyitottságból az is adódik, hogy nincsen bőrszín, nincs más nyelv, hiszen ők is idegenként kerültek az országba és ők is így néznek a többi emberre és gyerekre, hogy mindenki egyforma.

Az egykori szépségkirálynő Texasban igazi született feleség. Családjával Houston külvárosában nyugodt körülmények között élnek. Sok nemzetiség megfordul a környékükön, mindenki nyitott, így könnyen barátokra leltek. Számára az is meglepő volt, hogy tízből kilenc ember tudja, hogy hol van Magyarország és Budapest. 

Krisztáék szeretik a kinti életüket, és egyelőre nem tudják, mikor jönnek majd haza, abban azonban biztosak, hogy egyszer hazaköltöznek.

Nekünk két otthonunk van, de egy hazánk. És nekünk a hazánk Magyarország. Így biztos, hogy vissza fogunk jönni.

A volt szépségkirálynővel hosszabb interjút is megtekinthetnek az rtl.hu-n.

#Fókusz#Bulvár#polgár kriszta#amerika#újra itthon#rtl

Címlapról ajánljuk