Farm

"Ha mindenhol úgy bánnának az állatokkal, ahogy a Farmon, az egy jobb világ lenne"

rtl.hurtl.hu

2016. április 4. 20:00

Amíg a többiek bent buliztak a házban, az istállóban megható dolog történt: elkezdett vajúdni a Tinának elkeresztelt vemhes tehén, úgyhogy a Farmereknek cselekedniük kellett. Dia és Norbi azonban hideg fejjel és fáradtságot nem kímélve virrasztották végig az éjszakát, hogy világra segítsék a kis jövevényt. Olyan profin csinálták, hogy még az állatorvos is megdicsérte őket.

Ide kattintva rögtön megnézheted, hogyan vezették le a szülést Norbiék.

A Farmerek eddig is biztos kézzel gondozták a rájuk bízott állatokat, azonban ahogy mindig, most is készenlétben állt dr. Tóth Róbert helyi állatorvos, hogy segítsen, ha valami komplikáció adódik.

Szerencsére a szülés nehézségek nélkül ment végbe, ami nem meglepő, hiszen ahogy az állatorvos is elmondta nekünk, az esetek többségében egyáltalán nincsen szükség orvosi beavatkozásra a szarvasmarhák ellésénél. A biztonság kedvéért azért ellátogatott a tanyára, hogy megvizsgálja Tinát és a kicsinyét. Attila és Gergő számolt be neki az éjszaka történéseiről, ő pedig megállapította, hogy az anyaállat és a borjú is kitűnő egészségnek örvend.

Végül meg is dicsérte a Farmereket, amiért ilyen derekasan levezették a szülést.
 

#Farm#állatorvos#ellés#tehén#boci#borjú#tina#dia#norbi

Címlapról ajánljuk