CinemaKlub

Ocean’s 8 vagy inkább Szex és New York? Egyre megy…

Jenei BrigittaJenei Brigitta

2018. június 21. 14:02

Meglestük a legújabb, menő színésznőkkel teletömött Ocean-filmet, és rá kellett jönnünk, hogy hiába cool benne mindenki, hiába imádtuk az eredeti szériát, ennek a filmnek nem kellett volna megszületnie.

Pörgős, ötletes sztori, átejtős rablások, furfangos tervek, pik-pakk összeállított menő csapat. Ez mind a Danny Ocean vezette filmek sajátja. Persze, a sztárokkal teletömött sorozatnak is megvoltak a maga problémái, de egy dolog mindig fixen megvolt bennük: folyton átejtettek (még) minket is.

És az az utánozhatatlan hangulat.

És Brad Pitt állandó zabálása.

 


Minden esélye megvolt rá a Sandra Bullock és Cate Blanchett vezetésével készített Ocean’s 8-nak, hogy ha nem is lepipálja, de megközelítse elődje sikereit. A zseniális színésznő felhozatal és a Sodenbergh által kitaposott út ott volt előttük…

Mégis, valami nagyon félrement. Gary Ross rendezőt valószínűleg megdelejezte a tökéletes színésznők látványa, és elfelejtette feszesen irányítani őket. Persze, nemcsak rajta múlt ez a sztori, hiszen eleve a forgatókönyv sem tette lehetővé, hogy megidézzék Danny szellemét.

A film egyszerűen unalmas lett. A húzóneveken túl semmi sem rántja előre a cselekményt, nincsenek meghökkentő csavarok. Régen bántuk már ennyire, hogy nem vezettek meg minket rendesen. A motiváció és a karakterek közötti kémia sem működik igazán, a rablás maga pedig az apró fordulataival együtt is kiszámítható… Semmi izgalom.

 


Valószínűleg sokkal több időt töltöttek azzal, hogy a szexi 40-es, 50-es Bullockékat felismerhetetlenre maszkírozzák – egyetlen ráncot sem vennétek észre az arcukon – és a legdivatosabb cuccokba bújtassák őket. Hiába szeretjük a csajoskodást néha, azért ez már az Atomszőkében sem volt elég – Charlize Theron folyton sétált vagy fürdött – és most sem az.

Az Ocean’s 8 újabb bizonyíték arra, hogy egy trehányul összedobott forgatókönyvet az atyaúristen sem tud megmenteni, jelen esetben ez Sandra Bullockot, Cate Blanchettet, Anne Hathawayt, Mindy Kalinget, Helena Bonham Cartert, Sarah Paulsont és Rihannát jelentik.

Hiába jók, hiába zabáljuk őket a tekintetünkkel az egész játékidő alatt, nagyobb izgalmat okozott a vetítés közben egy merényletszerűen felrobbanó üdítős üveg…

Két dolgot viszont megtudtunk: Anne Hathaway szerint a hisztis színésznők minden pillanatban elélveznek, Tölgypajzsos Thorin pedig még francia szívtiprónak is elmegy egy-egy moziban.

Ennek fényében, jó mozizást mindenkinek!


Képek: InterCom

#CinemaKlub#ocean's 8#sandra bullock#cate blanchett#helena bonham carter#anne hathaway#kritika

Címlapról ajánljuk