Műsorújság
RTL Most

Hány sztárt lehet egyetlen filmbe szuszakolni? Nézzük!

Belefutottatok már abba a jelenségbe, hogy akár ivós játékot is összedobhatnátok egy film nézése közben, azt kiáltozva: „jé, még egy ismert színész”? Simán összehozhatjátok a bulit, össze is szedtünk 10+1 filmet, ami dugig van sztárokkal!

Mivel lehet a leginkább eladni manapság egy filmet? A látványorgiával! Illetve, ha tutira egy képregényből készült! Nagyjából ezekkel elérhetjük, hogy kasszát robbantsunk! Azonban régebben, még volt egy plusz faktor, aminek hihetetlen ereje volt: ez pedig a filmsztár mérő volt. Minél nagyobb nevet szerződtettek egy moziba, annál nagyobb volt az esélye, hogy rengeteg embert vonz majd be a moziba. Ma is megvan ez, azonban egyre inkább eltűnőben vannak a sztárok, és a húzónevek ma már lassan inkább stúdiót jelentenek.

Persze, picit túlzunk, hiszen a filmgyártók most is igyekeznek minél felkapottabb munkásembereket szerződtetni, azonban a – nem is oly távoli – jövő, más trendeket sejtet.

Viszont abba is sokszor beleszaladhatunk/szaladhattunk, hogy „egy név, nem név” alapon egy giga sztár helyett, inkább annyit szuszakoltak egyetlen filmbe, amennyit a történet csak elbírt! Most ilyen lesz például a Johnny Depp-pel érkező Gyilkosság az Orient Expresszen vagy a Cannes-ban is díjazott, Sofia Coppola rendezte Csábítás című film is, de ha messzebb tekintünk: jön az Igazság Ligája, valamint a jól bejáratott Bosszúállók-folytatások is.

Nézzük, milyen sztárokkal teletűzdelt alkotások közül válogathatunk!

Igazából szerelem

Az alapmű, ami mellett senki sem mehet el! Mi a szívünk mélyén örökké ezt tekintjük majd etalonnak, amit minden amcsi megpróbált lemásolni, azonban a karácsonyi szerelmes történetek hálóját sosem tiporhatja el semmi más! Akad ebben Hugh Grant, Liam Neeson, Zsákos Bilbó (Martin Freeman), Keira Knightley, Colin Firth, Emma Thompson, Alan Rickman, Andrew Lincoln, Chiwetel Ejiofor, Bill Nighy és igazából még sorolhatnánk napestig! Hazudjátok csak, hogy nem láttátok, úgyis láttátok! És jön a második rész is!

Garry Marshall szenthármasa

2010-ben kezdődött minden a Valentin nappal, majd 2011-ben máris jött a Szilveszter éjjel, végül kaptunk egy Anyák napja kiadást is! Igazából (szerelem… hehehe) Mr. Marshall volt a mestere, hogyan verbuváljon össze minden mozdítható sztárt egyetlen nagyvászonra, ráadásul két film erejéig még egészen jól is csinálta a dolgot. Azonban annyira sok sztárfilmet dobott össze, hogy eljutottunk arra a pontra: puskázás nélkül már simán összekeverjük őket. Vajon melyikben bőgtünk Julia Roberts és Bradley Cooper miatt? És melyikben smárolt Zac Efron és Michelle Pfeiffer? Már ti sem tudjátok? Akkor ideje ismételni!

Nem kellesz eléggé

Persze, nemcsak Marshall közreműködésével készülhetett sztár-romkom, hiszen 2009-ben kijött a fent említett alkotás, amelyben olyanok szerettek egymásba, mint Bradley Cooper és Scarlett Johansson, vagy Ginnifer Goodwin és Justin Long, de volt még benne Jennifer Aniston-Ben Affleck kavar és Drew Barrymore társkeresés is! Ha szeretnél elmerülni a csajos romkomság legmélyebb bugyraiban, akkor ez is egy kötelező darab lehet.

Spotlight – Egy nyomozás részletei

Szerencsére, már nemcsak a csajos mozik bővelkednek tehetségekben, jó példa erre az Oscar-díjjal is jutalmazott dráma, amelyben egy oknyomozó újságíró csapat munkájába pillanthatunk bele. A hibátlan alakításokat pedig elismert színészek szállítják: Mark Ruffalo, Michael Keaton, Rachel McAdams, Liev Schreiber, John Slattery és Stanley Tucci. Ez a film is bizonyíték rá, hogy van, amikor tényleg jó döntés minél több tehetséget egy helyre rakni.

Fogod a fejed, mert meglepődsz a szereplőkön-filmek

Ilyen például a Django, A 12 év rabszolgaság vagy éppen a Grand Hotel Budapest is, amelyek – előzetes felkészülés nélkül – folyamatosan sokkolják az embert a sorra felbukkanó meglepetés szereplőikkel. A Djangóban így köszönhetjük Leonardo DiCapriót főgonoszként – Christoph Waltz, Jaimie Foxx, Samul L. Jackson és Kerry Washington oldalán. A 12 évben nemcsak Michael Fassbendert és Chiwetel Ejiofort láthatjuk, de bekukkant mellettük Brad Pitt vagy például Benedict Cumbertbatch is. A Grand Hotel-ben Ralph Fiennes bolondozik keresztül-kasul, de ha jól figyelünk, ott van ám Tilda Swinton, Adrien Brody, Bill Murray, Williem Dafoe, Jeff Goldblum, Jude Law, Edward Norton vagy éppen Saoirse Ronan is. Szédültök már?

Birdman avagy (A mellőzés meglepő ereje)

Mi teljesen odáig voltunk a 2014-es alkotásért, ami nem is azzal dobbantott akkorát, hogy nagy nevek futkároztak benne, a különleges módon bemutatott történet egy lüktető valóságshow-ként ragadja el az embert. Persze, ezzel tért vissza Michael Keaton, aki Edward Nortonnal versenyezve hozta a csodás jeleneteket. Mellettük Emma Stone és Naomi Watts is villant, valamint Zach Galifianakis is meglepő szerepben jelentkezik.

A megismételhetetlen Danny Ocean-filmek

Az akció szcénát sem kerülheti el a sztárdömping, hogyan is tehetné? A képregényfilmek szinte már alap elvárásként kezelik a cameókat, sőt sorra érkeznek a csapatos hős eposzok. Azonban egy egyszerűbb, szupererők nélkül korban még elég volt George Clooney-val, Brad Pittel, Matt Damonnel, Julia Roberts-szel, Andy Garciával, Al Pacinóval, Casey Affleck-kel (és… elfáradtunk) megtölteni egy filmet, és jól megcsavarni egy furfangos rabló sztorival az egészet.

Persze, most ez era is újraéledhet, hiszen jön a női változat az Ocean-sorozatból, amiben olyan gigászi színésznők akcióznak egyszerre, mint Cate Blanchett, Sandra Bullock, Helena Bonham Carter vagy Anne Hathaway.


Forrás: indiewire, starpulse, shortlist

Legnézettebb videók