Műsorújság
RTL Most

Jöhet 5 titok az Ocean’s Eleven filmekről?

Újra elmerülhetünk a sztárparádét felvonultató sorozatban, úgyhogy gondoltuk, összeszedünk nektek pár érdekességet róluk.

A George Clooney és Brad Pitt vezérelte krimi sorozat igazán nagy közönség kedvenc lett, olyannyira, hogy a 2001-es első rész után a rendező – Steven Sodenberg – úgy döntött, még két részt forgat hozzá. Így jött 2004-ben az Ocean’s Twelve és 2007-ben az Ocean’s Thirteen.  

A lelkesedésnek pedig azóta se lett vége, hiszen hivatalosan is bejelentették: női főszereplőkkel érkezik egy remake, amit Az éhezők viadala rendezője, Gary Ross jegyez majd. Clooney és Pitt cipőjéba pedig Sandra Bullock és Cate Blanchett léphetnek. Hogy kik szerepelnék még az Ocean’s Ocho című filmben? ITT megleshetitek!

Most viszont térjünk vissza az eredeti szériára, ami valójában nem is eredeti, hiszen egy 1960-as film, a Rat Pack az alapja, aminek Frank Sinatra volt a főszereplője. Ettől függetlenül Sodenberg valami teljesen újat hozott a vászonra, jöjjenek akkor az érdekességek!

 


Clooney utálja az eredeti, Sinatra-féle filmet

Amikor a karakteréről, Danny Ocean-ről és ezzel kapcsolatban Sinatráról kérdezték, azt válaszolta, hogy szerinte a többség csak azért szereti az 1960-as verziót, mert nagyon erős szereplőgárdája volt.

„Mindenki állandóan azt mondja, az a kedvenc filmem. Én pedig ilyenkor csak egyet kérdezek: láttad már egyáltalán?” – mesélte nevetve Clooney.

Luke és Owen Wilson is szerepeltek volna a filmekben

A Mallroy testvéreket alakították volna, azonban helyettük Casey Affleck és Scott Caan brillíroztak mindhárom filmben. Ha Sodenbergen múlt volna, akkor maradt volna az eredeti, Wilson-tesó elképzelésénél, ők azonban a  Tenenbaum, a háziátok című filmet választották, amit Wes Anderson rendezett.

Brad Pitt ötlete volt az állandó zabálás

Megvannak a kedvenc részeitek az Ocean-filmekből? Nekünk tutira azok, amikor Brad Pitt valamit magába töm – és ez szinte minden egyes jelenetében megtörténik: folyamatosan zabál. Ez pedig nemcsak vicces, de valahol azt teszi, amit mi is folyton tennénk, pont ezért imádjuk! Na már most: mindegyik színész kitalált valami sajátosságot a karakterének, Brad pedig azt tanácsolta Sodenbergnek: Rusty legyen gyorskaja függő.

Van tipped, melyik a rendező kedvence?

Annak ellenére, hogy a második rész – Ocean’s Twelve – kevésbé volt jövedelmező, mint a másik kettő, sőt a kritikusok is kikezdték kicsit, Sodenbergnek mégis ez a kedvence. Ennél a résznél kapta a legtöbb alkotói szabadságot, így olyan apróságokkal kísérletezhetett, amivel csak akart.

Így tisztelegtek Matt Damon Bourne-filmjei előtt!

A harmadik film egyik belső poénja, amikor Damon karaktere London utcáin telefonálva panaszkodik, hogy kezd paranoiás lenni – valaki figyeli őt. Ezzel Jason Bourne-re akartak visszautalni, ráadásul tették mindezt úgy, hogy a jelenetet a Bourne Ultimátum egyik szünetében vették fel a színésszel.

Ti is rápörögtetek egy jó kis Ocean-maratonra? Mi nagyon! Még jó, hogy a Cool műsorán vasárnap este, 18:40-kor jön az Ocean's Twelve!

 


Forrás: The Rolling Stone

Hasonló videók

  • Chris Kyle (Bradley Cooper) az amerikai hadsereg mesterlövésze, mind közül a legjobb, 150 ellenséggel végzett. Gyerekkorában az apjával járt vadászni, akkor ismerkedett meg a fegyverekkel. Tengerészgyalogos kommandósként az első vonalban harcolt Irakban, társai életét védte és mentette a hajszálpontos, halálos lövéseivel. Ezért is kapta a Legenda becenevet, míg ellenségei Ördögként emlegették, és vérdíjat tűztek ki a fejére. Hazatérve egészen másfajta csata várta, arra törekedett, hogy jó apa és férj legyen.

  • Ben Randall (Kevin Costner), a legendás vízi mentő egy szerencsétlen bevetés során elveszíti egész csapatát. Ben beleveti magát a tanításba, de szabadelvű oktatási módszerével rövid időn belül felborítja a gondosan kidolgozott tantervet. A csoport egyik tagja, a fiatal úszóbajnok Jake Fischer (Ashton Kutcher), akinek eltökélt szándéka, hogy ő legyen a legjobb a csapatban. Fischer nem könnyű eset, de Randallnek kemény munkával sikerül elérnie, hogy a fiúból valóban elhivatott vízi mentő váljék.

  • Dave Harken (Kevin Spacey) megalomán marketinges, Dr. Julia Harris (Jennifer Aniston) szexmániás fogorvos, Bobby Pellitt (Colin Farrell) pedig mindent tönkretesz maga körül. Ők hárman a világ legutálatosabb főnökei. Kurt (Jason Sudeikis), Nick (Jason Bateman) és Dale (Charlie Day) a szenvedő alkalmazottak, akik felbérelik Jonest (Jamie Foxx) három piszkos munkára. Jones azonban csak tanácsadóként hajlandó közreműködni, és azt tanácsolja, egymás főnökeit tegyék el láb alól. Az amatőr banda a sorozatokból vett fogásokkal vág neki a feladatnak.

  • Kalifornia lakói mindenre fel vannak készülve, csak erre a katasztrófára nem. Amikor 9-es erősségű földrengés dönti romokba San Franciscót, Ray, a profi pilóta (Dwayne Johnson) és válófélben lévő felesége, Emma (Carla Gugino) vállalják a lehetetlent. Megpróbálják felkutatni és megmenteni a romok között maradt lányukat. De amikor azt hiszik, túl vannak a nehezén, akkor jön csak a java.

  • Dastan (Jake Gyllenhaal), az utcagyerekből lett herceg kénytelen szövetségre lépni a gyönyörű, de veszélyes Taminával (Gemma Arterton), hogy megmentsék pusztulástól az egész világot. A veszélyt maga a herceg okozta, akit a gonosz Nizam (Ben Kingsley) csellel rávett, hogy eressze ki a mágikus homokórából az idő homokját, ami az egész ország lakosságát félelmetes démonokká változtatta. Dastanon a sor, hogy helyrehozza a hibáját, ám ehhez az idő tőrjére és őrzőjére, Taminára is szüksége van.

  • A pesti bérházak rengetegében áll a Parkoló. A Parkoló ura Légiós (Lengyel Ferenc) egy saját kis birodalmat hozott létre a tűzfalak tövében, és nem akarja, hogy a külvilág káosza betörjön ide. Egy nap azonban olyan vendég érkezik, aki felforgat mindent. Imre (Szervét Tibor), a gazdag üzletember 1968-as Ford Mustangjának keres biztonságos parkolóhelyet. Hamarosan egy fordulatos, meglepetésekkel teli párbaj veszi kezdetét a belváros két magányos harcosa között a hullámpalával fedett parkolóhelyért.

  • Turk Henry (Antonio Banderas), a híres rocksztár Chilében nyaral. A gondtalan napoknak azonban egy csapásra vége szakad, amikor szupermodell felesége, Sheila (Olga Kurilenko) emberrablók fogságába kerül. A helyi hatóságok tehetetlenségét látva a rocksztár akcióba lendül, hogy megmentse feleségét.

  • Will Turner (Orlando Bloom) és Elizabeth Swann (Keira Knightley) összefognak régi ellenségükkel, Barbossával (Geoffrey Rush), hogy megmentsék Jack Sparrow kapitányt (Johnny Depp) és Bill Turnert. Ehhez azonban szükségük van a világ végére vezető térképre, amire a titokzatos sárkányasszony is igényt tart. Will és Barbarossa végül a tengerfenéken találja meg Jack Sparrow kapitányt és hajóját, a Fekete Gyöngyöt. Árulás és hűtlenség között navigálva szövetségeseket keresnek, hogy megvívják utolsó döntő csatájukat.

  • A gyönyörű és tiszta szívű fiatal lány, Demóna (Angelina Jolie) idilli körülmények közt nevelkedik, ám egy nap hadsereg szállja meg a királyságot. A népét védelmező Demóna hamarosan árulás áldozatává válik, amelynek hatására szíve kővé változik. A lány és az ellenséges király örököse közt ádáz küzdelem veszi kezdetét. Demóna bosszúból megátkozza ellenfele újszülött kislányát, Csipkerózsikát. Ahogy a gyermek kezd felcseperedni, Demóna kénytelen rádöbbenni, hogy Csipkerózsika kezében van a királyság békéjének és saját boldogságának a kulcsa is.

  • Istenek, szörnyek, varázslat és téboly uralja a Nílus völgyének palotáit Egyiptomban. Széth (Gerard Butler), a sivatag könyörtelen istene az egykor békés és virágzó birodalmat káoszba és pusztulásba taszítja. Lázadó halandók egy csapata a vakmerő tolvajjal, Bekkel (Brenton Thwaites) az élen, szövetkezik Hórusszal (Nikolaj Coster-Waldau), hogy megállítsák a kegyetlen nagyurat. A Széth és csatlósai ellen vívott háborúban megjárják a mennyet és a poklot is, ahol isteneknek és halandóknak egyaránt bizonyítaniuk kell bátorságukat és állhatatosságukat, hogy felül tudjanak kerekedni a végső ütközetben.

Legnézettebb videók