CinemaKlub

Jöjjön 5 David Fincher-film! Ő a rendező, akiért Brad Pitt is megőrül!

rtl.hurtl.hu

2017. augusztus 28. 16:36

Napjaink egyik legjobb és legvérfagyasztóbb filmjeinek készítője ma ünnepli a születésnapját! Mi pedig összeszedtük azt az 5 filmet, amit jobb lesz neked is megnézned tőle!

Fincher nemcsak azért az egyik legmenőbb rendező ma, mert zseniális és brozongató történeteket visz a vászonra, hanem mert azon kevés alkotók közé tartozik, aki elmondhatja magáról, hogy videoklipek rendezéséből nőtte kimagát Oscar-díjra jelölt direktorrá! Azt azért tegyük hozzá, hogy olyan sztároknak rendezett klipet, mintMadonna, az Aerosmith, valamint az ikonikussá vált modellekkel teletűzdelt George Michael kisfilmet is ő készítette.

De persze, ha valaki akkora tehetség mint ő, hamar olyan nagyszabású projekteken dolgozhat, mint mondjuk A tetovált lány című film amerikai remake-je, vagy a Pánikszoba - ami Kristen Stewartot adta a világnak, még az Alkonyat-filmek előtt - csak, hogy néhányat említsünk a sok közül.

Ha pedig már itt tartunk, nézük azt a szinte már öt alapműnek számító mozit, amit feltétlenül látnod kell az ünnepelttől!

1. A végső megoldás: Halál

A Sigourney Weaverfőszereplésével készült Alien-filmek harmadik fejezete talán nem olyan epikus, mint társai, de abban biztosak lehetünk, hogy hiába Michael Fassbender zsenialitása, az Alien: Covenant című mozit biztosan lekörözi! A fent látható ikonikus jelenetről már nem is beszéve!

2. Hetedik

Aki látta, annak tutira maradandó élményt, valamint megrázkódtatást okozott ez a film, amiben először dolgozott együtt Brad Pitt és Fincher! Arról nem is beszélve, hogy a különleges kriminek a végén található csavar olyan sztárok közé repítette a rendezőt, mint amilyen például Alfred Hitchcock volt a saját korában!

3. Harcosok klubja

Bizony, a filmtörténet egyik legkultikusabb darabját is David Fincher készítette, ami nemcsak közönség kedvenc lett, de a kritikusok is imádták. Az Edward Norton és Brad Pitt főszereplésével készült filmet ma már tanítják a filmezéssel foglalkozó intézményekben, ikonikus párbeszédeit és monológjait pedig azóta is rendületlenül idézzük! Ezek közül egyik sem véletlen, hiszen egy mesterműről beszélünk!

4. Zodiákus

 


AJake Gyllenhaallal ésRobert Downey Jr.-ral készített alkotással a rendezőnek végképp sikerült a krimik királyává válnia! A sorozatgyilkos utáni hajszát, nemcsak az A-listás sztárok, hanem maga a történet is kivételessé teszi.

5. Holtodiglan

 


Fincher legutóbbi filmje igencsak nagy port kavart!

Ennek ellenére az Oscar-díjra jelölt mozijáról csak szuperlatívuszokban tudunk beszélni, a szokásos rejtélyes sztorit, csavaros megoldások, vérfagyasztó képek és zseniális színészi alakítások tarkították ezúttal is!Rosamund Pike pedig egy csapásra bebizonyította, hogy ott a helye a legnagyobbak között!

Ennyi fantasztikus mű után már tényleg csak egy dolgot nem értünk! Mikor veszi már észre az Akadémia is David Fincher tehetségét?

Főleg úgy, hogy ő rendezte egyébként Benjamin Button különös életének csodaszép történetét is, valamint a Z világháború folytatását is neki adták!
 

Képek: tumblr.com
#CinemaKlub#Filmek#ajánló#top5#david fincher#brad pitt#holtodiglan#rosamund pike#alien#sigourney weaver#kristen stewart#oscar-díj

Címlapról ajánljuk