Műsorújság
RTL Most

10 film, amit muszáj látnod a szülinapos Vasemberrel!

Ma van  Robert Downey Jr születésnapja és meg kell jegyeznünk, hogy nem csak Tony Stark eljátszása miatt érdemel figyelmet az ünnepelt! Összegyűjtöttünk nektek tíz olyan filmet, melyekben szintén megcsillogtatja tudását a színész!

Kevesen tudják, de Robert Downey Jr.-t már kétszer is jelölték Oscar-díjra, elsőt a Chaplinért, második jelölését pedig a Trópusi viharért kapta. Szóval nyugodtan elengedhetjük egy picit Mr. Stark kezét, hiszen Downey nélküle is nagyon jól teljesített a filmiparban. Így hát, születésnapja alkalmából neki és rajongóinak kedveskedünk listánkkal!

1. Chaplin:

A már említett filmben Hollywood aranykorának egyik legtermékenyebb színészét, illetve rendezőjét kellett megformálnia, a némafilmes Charlie Chaplint. Alakítása annyira jól sikerült, hogy nemcsak a szakma, de a nézők elismerését is sikerült elnyernie, Downey pedig azonnal sztárrá vált!

2. Csak veled:
 
 

Ezúttal a színész romantikus oldalát ismerhettük meg. A filmben Marissa Tomei volt a kolléganője, aki szerepe szerint, egy jóslatnak köszönhetően már gyermekkorában megtudja igaz szerelme nevét. Évek múltán hiába készül már az esküvőjére, csapot-papot ott hagy, hogy megtalálja a "nagy Őt". Reméljük, végül nem szalasztja el a már egészen fiatalon is jóképű Robert Downey Jr.-t!

3. Született gyilkosok:

Oliver Stone rendezése és Quentin Tarantino írói munkája egy csapásra meghozta a hírnevet Woody Harrelson és Juliette Lewis számára. Mi kellhet még a sikerhez? Természetesen a gyakran rossz fiút alakító Robert Downey Jr. Aki egy örök klasszikus kultfilmre vágyik, ne hagyja ki!

4. Sherlock Holmes:
 
 

Ha már a rossz fiúknál tartunk, nemcsak a képregényhős bőrében üldözte a bűnt Downey. Guy Ritchie Sherlock-jában, a nyomozót alakítva egy teljesen új képet kaptunk az angol úriemberről. A vicces és bonyolult helyzetekben persze segítségére van Watson, akit ezúttal Jude Law személyesít meg.

5. Trópusi vihar:

Második Oscar-díj jelölését köszönheti a filmben kapott szerepének, ami már csak azért is furcsa, mivel az alkotás műfaja vígjáték, melyről tudjuk, hogy az Akadémia nem igen pártolja. A színész a nagy nevek mellett - mint Tom Cruise, vagy a filmet egyébként jegyző Ben Stiller munkája ellenében - is elvitte a hátán a filmet. Arról nem is beszélve, hogy egy-egy mondata azóta már szállóigévé vált!

6. Terhes társaság:
 
 

Újabb vígjáték, melyben partnere a Másnaposokból ismert Zach Galifianakis. A történet szerint a színész várandós feleségéhez szeretne minél hamarabb hazajutni, azonban egy repülőn összetalálkozik Galifianakis karakterével. A két pasit nem hogy leszállítják a gépről, de le is tiltják őket az összes járatról. Így viszont megkezdődhet kalandos útjuk, mely garantáltan nevetést ígér!

7. A Zodiákus:

David Fincher rendezése, melyben olyan sztárokkal játszhatott együtt a színész, mint Chloé Sevigny, Jake Gyllenhaal és a számára már Bosszúállókból ismerőssé vált Mark Ruffalo. Ezúttal egy sorozatgyilkos nyomába ered kedvencünk, aki egy bizakodó újságírót alakít. Az általa megformált karakter megállíthatatlanul próbál társaival a  gyilkos és az elrabolt lány nyomára bukkanni.

8. A szólista:Úgy tűnik, Downey-ra nagyon szeretik a "firkász" szerepét osztani, ebben a filmben ismét egy újságírót alakít, aki úgy érzi, az élete kezd kicsúszni a kezei közül. Steve Lopez arra sem emlékszik, mit szeretett a munkájában, valamint a házassága is tönkrement. Azonban egy nap találkozik a Jamie Foxx által játszott hajléktalannal, amint kéthúros hegedűjén játszik. Először csak a „témát” látja benne, majd pártfogásába veszi a zenészt. Később barátságuk megváltoztatja mindkettőjük életét.

9. Gothika:

Azon kívül, hogy ez a film nem lehet ismeretlen senkinek sem (Halle Berry egyik legkiemelkedőbb alakítása), érdemes még tudni azt is, hogy a színész ennek a munkájának köszönheti feleségét, Susan Levin producert, akivel azóta is együtt élnek és két gyermekük is született, valamint megalapították, a Team Downey névre keresztelt közös cégüket.

10. Az igazság bajnoka:Eddie Dodd (James Wood) a kirekesztettek (kábítószeresek, prostituáltak stb.) védőügyvédje. Egy nap, egy koreai asszony állít be hozzá, mert fia évek óta ártatlanul ül börtönben. Végül az ügyvéd csakis a Downey által megformált új asszisztense unszolására vállalja az ügyet. Hiába véd ezúttal egy valóban ártatlan embert, az ügy nem is olyan könnyű, mint amilyennek látszik! A film viszont pont olyan jó, mint amilyen jóképű volt, már fiatalon is a színész!

11+1. Durr, durr és csók:

És akkor a végére egy nagy kedvenc a részünkről. A film, amivel Downey újra a köztudatba került, amiben együtt dolgozott Shane Blackkel, aki később a Vasember hármat is sikerre vitte rendezőként. Egy pitiáner tolvaj és egy magánnyomozó (Val Kilmer) története ez, amelyben úgy hullanak a hullák, mintha ez mindennapos lenne, a poénok pedig nagyon jól ütnek. Mi imádjuk!


Nektek mi a kedvenc Downey-filmetek?


 
Képek: Tumblr

Hasonló videók

  • Phoenix (Wesley Snipes), Los Angeles legelvetemültebb bűnözője összetűzésbe kerül minden idők legbrutálisabb zsarujával, Spartannal (Sylvester Stallone). Bár a harc döntetlennel ér véget, mindketten Kalifornia kirogenikus börtönébe kerülnek, ahol mélyfagyasztott állapotban várják büntetésük végét. 2032-ben azonban a tökéletesen erőszakmentes társadalomban Phoenix kiszabadul és ismét pokoli időszak köszönt a városra, melynek irányítói rövidesen belátják, csak egy ember képes megfékezni a fékevesztett terminátort: a nála is durvább Pusztító.

  • Doug Carlin ügynök (Denzel Washington) a kompon történt katasztrófa ügyében nyomoz, amikor az esettől látszólag független halálesethez hívják. Carlin biztos benne, hogy Clair (Paula Patton) halála összefüggésben áll a merénylettel. Váratlanul megkeresik őt egy szigorúan titkos katonai kutatóközpontból, ahol lehetősége nyílik betekinteni a múltba. Doug minden titkolózás ellenére rájön, hogy nemcsak megfigyelheti a múltbéli eseményeket, hanem meg is változtathatja a végkifejletet.

  • Sean Vetter (Vin Diesel) rendőrtiszt partnere segítségével kézre keríti a mexikói drogkartell fejét, akinek a helye nem sokáig marad üresen: Diablo, a könyörtelen szállító kerül a kokain-birodalom élére. Az újdonsült drogbáró azonnal parancsot ad Vetter likvidálására. Az ügynök ugyan megússza a támadást, gyönyörű felesége azonban meghal a tűzharcban. Bosszúra éhesen, mindent feladva Vetter a végső leszámolásra készül...

  • Chris Kyle (Bradley Cooper) az amerikai hadsereg mesterlövésze, mind közül a legjobb, 150 ellenséggel végzett. Gyerekkorában az apjával járt vadászni, akkor ismerkedett meg a fegyverekkel. Tengerészgyalogos kommandósként az első vonalban harcolt Irakban, társai életét védte és mentette a hajszálpontos, halálos lövéseivel. Ezért is kapta a Legenda becenevet, míg ellenségei Ördögként emlegették, és vérdíjat tűztek ki a fejére. Hazatérve egészen másfajta csata várta, arra törekedett, hogy jó apa és férj legyen.

  • Ben Randall (Kevin Costner), a legendás vízi mentő egy szerencsétlen bevetés során elveszíti egész csapatát. Ben beleveti magát a tanításba, de szabadelvű oktatási módszerével rövid időn belül felborítja a gondosan kidolgozott tantervet. A csoport egyik tagja, a fiatal úszóbajnok Jake Fischer (Ashton Kutcher), akinek eltökélt szándéka, hogy ő legyen a legjobb a csapatban. Fischer nem könnyű eset, de Randallnek kemény munkával sikerül elérnie, hogy a fiúból valóban elhivatott vízi mentő váljék.

  • Dave Harken (Kevin Spacey) megalomán marketinges, Dr. Julia Harris (Jennifer Aniston) szexmániás fogorvos, Bobby Pellitt (Colin Farrell) pedig mindent tönkretesz maga körül. Ők hárman a világ legutálatosabb főnökei. Kurt (Jason Sudeikis), Nick (Jason Bateman) és Dale (Charlie Day) a szenvedő alkalmazottak, akik felbérelik Jonest (Jamie Foxx) három piszkos munkára. Jones azonban csak tanácsadóként hajlandó közreműködni, és azt tanácsolja, egymás főnökeit tegyék el láb alól. Az amatőr banda a sorozatokból vett fogásokkal vág neki a feladatnak.

  • Kalifornia lakói mindenre fel vannak készülve, csak erre a katasztrófára nem. Amikor 9-es erősségű földrengés dönti romokba San Franciscót, Ray, a profi pilóta (Dwayne Johnson) és válófélben lévő felesége, Emma (Carla Gugino) vállalják a lehetetlent. Megpróbálják felkutatni és megmenteni a romok között maradt lányukat. De amikor azt hiszik, túl vannak a nehezén, akkor jön csak a java.

  • Dastan (Jake Gyllenhaal), az utcagyerekből lett herceg kénytelen szövetségre lépni a gyönyörű, de veszélyes Taminával (Gemma Arterton), hogy megmentsék pusztulástól az egész világot. A veszélyt maga a herceg okozta, akit a gonosz Nizam (Ben Kingsley) csellel rávett, hogy eressze ki a mágikus homokórából az idő homokját, ami az egész ország lakosságát félelmetes démonokká változtatta. Dastanon a sor, hogy helyrehozza a hibáját, ám ehhez az idő tőrjére és őrzőjére, Taminára is szüksége van.

  • A pesti bérházak rengetegében áll a Parkoló. A Parkoló ura Légiós (Lengyel Ferenc) egy saját kis birodalmat hozott létre a tűzfalak tövében, és nem akarja, hogy a külvilág káosza betörjön ide. Egy nap azonban olyan vendég érkezik, aki felforgat mindent. Imre (Szervét Tibor), a gazdag üzletember 1968-as Ford Mustangjának keres biztonságos parkolóhelyet. Hamarosan egy fordulatos, meglepetésekkel teli párbaj veszi kezdetét a belváros két magányos harcosa között a hullámpalával fedett parkolóhelyért.

  • Turk Henry (Antonio Banderas), a híres rocksztár Chilében nyaral. A gondtalan napoknak azonban egy csapásra vége szakad, amikor szupermodell felesége, Sheila (Olga Kurilenko) emberrablók fogságába kerül. A helyi hatóságok tehetetlenségét látva a rocksztár akcióba lendül, hogy megmentse feleségét.

Legnézettebb videók