CinemaKlub

Matthew McConaughey Voldemort nagyúr nyomdokaiba lépett?

Borda TamásBorda Tamás

2017. július 12. 13:36

Matthew McConaughey a Galaxis őrzői második része helyett a Setét torony mellett döntött, és nem is volt ez rossz választás, ugyanis minden jel arra utal, hogy büszkén beállhat minden idők legfélelmetesebb főgonoszai sorába.

Stephen King könyvsorozata, a Setét torony immár a harmadik előzetesével robbantotta fel a világhálót, és ez sem okozott csalódást. Sőt! Bátran kijelenthetjük, hogy King regényeinek egyik legimpozánsabb filmadaptációja érkezik hamarosan a mozikba!

A thriller és horror nagymesterét Tolkien Gyűrűk ura-trilógiája ihlette meg, így nem meglepő, hogy a Setét toronyban a fantasy világába kalauzolja az olvasót. A film egyfajta road movie-nak is tekinthető, hiszen az Idris Elba által megformált Roland vitéz egy végeláthatatlan, tikkasztó sivatagon át, térben és időben ugrálva követi a feketébe öltözött embert (Matthew McConaughey), és a képkockákat szemlélve, akcióból sem lesz hiány!

Az új trailer egy cseppet sem veszít rémséges lendületéből. Gyors vágások villannak a szemünkbe, a feszültség kézzel tapintható. McConaughey továbbra is acélos tekintettel, hajmeresztően közeledik a kamera felé, miközben vérfagyasztó effektek varázsolják el a nézőt, és minden esély meg van rá, hogy hamarosan átvegye a stafétabotot magától Voldemort nagyúrtól.

Idris Elba is elismerősen mesélt az Oscar-díjas színésszel való közös munkáról, és egy kis kulisszatitkot is elárult:

„Már javában forgattuk a filmet Dél-Afrikában, mikor Matthew csatlakozott a munkálatokhoz. Mindez kilenc héttel a forgatás megkezdése után történt, így nem is találkoztunk az első közös jelenetünk leforgatásáig, és ettől vált igazán hitelessé a felvétel. Természetesen Matthew egy kiváló színész, félelmetes, ahogy eggyé vált a karakterrel.”


Nem véletlen hát a címadás: ez a film valóban sötétnek ígérkezik!

A jó hír már csak az, hogy alig másfél hónapot kell várnunk arra, hogy megcsodálhassuk Stephen King legújabb filmadaptációját, amit már nem győzünk kivárni!

#CinemaKlub#matthew mcconaughey#idris elba#stephen king

Címlapról ajánljuk