CinemaKlub

Lássunk néhány ikonikus pillanatot, amit Meryl Streep-nek köszönhetünk!

rtl.hurtl.hu

2017. június 23. 14:49

A világ legismertebb színésznőjét születésnapja alkalmából méltatjuk. Szerintünk ugyanis kevés a hozzá hasonló tehetség a filmvilágban, hiszen megszámlálhatatlan emlékezetes momentumot köszönhetünk neki a vásznon!

Meryl Streep-et sokan hívják a legtúlértékeltebb színésznőnek (bár mi ezt sosem tennénk), az Akadémia kedvencének, vagy pont, hogy az Oscar legnagyobb vesztesének! Egy dologban azonban mindenki egyetért, nincs ember a Földön, aki ne ismerné a nevét és ne váltana ki belőle valamit.

Éppen ezért, mi most összeszedtünk néhány olyan pillanatot a végeláthatatlan filmes kalandjai és filmtörténeti alkotásai közül, melyek rögtön beugranak számunkra, ha csak meghalljuk a színésznő nevét.

Ezek nem feltétlenül a legbravúrosabb alakításai, de talán a legkedvesebb megnyilvánulásai a vásznon!

1. Manhattan

Egyszerűen nem értjük, hogyan sikerül Woody Allen-nek mindig a legzseniálisabb nőket rávennie arra, hogy szerepeljenek a filmjeiben! De a Manhattan-ben rögtön több is akad, közülük pedig az egyik nem más, mint Meryl Streep, aki kiragyog a fekete-fehér filmből, főleg amikor, mint valami angyal, hátra dobja a haját, miközben átsuhan a vásznon!

2. Távol Afrikától

 


Ki ne akarná, hogy Robert Redford mossa meg a haját? Még akkor is, ha csak egy jelenet erejéig és ha mindez Afrikában történik, ráadásul jéghideg vízzel. Ez a jelenet minden bizonnyal minden romkom imádó emlékezetébe bevésődött!

3. Jól áll neki a halál

A többszörös Oscar-díjas színésznő nemcsak drámai szerepekben kiemelkedő, hanem komikaként is megállja a helyét! Éppen ezért, hiába a furcsa szereposztás (Meryl Streep, Goldie Hawn, Bruce Willis), a Jól áll neki a halál című film és az a jelenet, amikor a párkányba kapaszkodik a színésznő, kihagyhatatlan!

4. Az ördög Pradát visel

Az évek alatt kultikussá vált film nemcsak a divatrajongók kedvence lett, de Streep fanatikusai is imádják a fanyar lapszerkesztőt, akinek egyetlen csücsörítése is romba dönthet egy egész kollekciót!

5. Mamma mia!

Az egyik legkönnyedebb mozi, amiben a színésznő az évek során szerepelt, minden bizonnyal ez az a musical, amiben ráadásul fantasztikus hangi adottságairól is meggyőződhettünk, amellett, hogy az egyébként már a forgatások alatt sem fiatal legenda milyen fiatalos lendülettel utasít bárkit a háta mögé!

Képek: tumblr.com

#CinemaKlub#top5#Filmek#sztárok#mery streep#oscar-díj#legenda#születésnap

Címlapról ajánljuk