Műsorújság
RTL Most

Az Oscar 7 felejthetetlen dívája

Listánkban most olyan színésznőket gyűjtöttünk össze, akik az elmúlt évek Oscar szobrocskáit zsebelték be, és emellett olyan alakítást nyújtottak, mely garantáltan nyomot hagyott bennünk.

Itt a január, már javában pörögnek az Oscar-szezon eseményei, na és persze a találgatások. Éppen ezért úgy gondoltuk, kicsit felelevenítjük az elmúlt évek díjnyerteseit. Most a dívákra esett a választásunk. Induljon hát az időutazás!

2016 - Brie Larson  - A szoba

A színésznő nemcsak az Oscar-szobrot, hanem a legjobb drámai színésznőnek járó Golden Globe-díjat és az amerikai filmkritikusok díját is bezsebelte. Mi pedig ezzel teljesen egyetértünk. A felkészülés során a 26 éves amerikai színésznő egy hónapra bezárkózott, kizárólag edzeni járt el. Nagyon kevés kapcsolata volt a külvilággal, kerülte a napfényt, így is készülve szerepére. De hogy ettől lett-e ilyen zseniális, nem tudni. Egy biztos, Larson sokkoló játéka az elmúlt évek egyik legnagyobb alakítását eredményezte.

2015 - Julianne Moore – Megmaradt Alice-nek

Nos valljuk be, nem nagyon értettük, a sokszorosan jelölt színésznőnek miért nincsen még Hollywoodból díja. Számos olyan alakítást láthattunk már tőle, amiért simán megérdemelte volna a szobrocskát. 2015-ben végre megkapta az elismerést. A filmben egy egyetemi tanárt alakít, aki ötvenévesen Alzheimer-kóros lesz.

2014 - Cate Blanchett  - Blue Jasmine

Woody Allen hiába tapossa már javában a hetvenediket, mégis meg tud minket lepni. Bár a mai napig vannak mélyrepülései, a Blue Jasmine nem tartozik ezek közé. A film zsenialitását Cate Blanchett fantasztikus játéka koronázza meg. Egy olyan karaktert játszik, aki egyszerre megy az idegeinkre hiúságával és gőgösségével, mégis szeretjük és bízunk a jellemfejlődésében.

2013 - Jennifer Lawrence - Napos oldal

Mikor hallottuk, hogy Jennifer Lawrence szobrot kapott a Napos oldalban nyújtott szerepéért, először meglepődtünk. A kritikusok által túlajnározott filmben, viszont ha valaki, hát ő tényleg jó. Alakítása olyannyira erőteljes és magával ragadó, hogy Bradley Coopert néhol szinte teljesen lejátssza. Mindezzel együtt lehet, hogy kicsit korai volt Lawrence-nek adományozni a díjat. Hiszen karaktere bármennyire is egyedi, a felsorolt színésznőktől a szerep azért elmarad.

2012 - Meryl Streep - A Vaslady

Meryl Streep, Hollywood talán legsokoldalúbb színésznője összesen három Oscar-szobrocskát tudhat magáénak: Sophie választása, a Kramer kontra Kramer és A Vaslady miatt vehette át a díjat. Bár a film a kritikusokat és a nézőket sem győzte meg, ez nem a színésznő hibája. Egy életutat eljátszani hatalmas feladat és Streep ezt remekül megoldja. A fiatalabb és az idős Margaret Thatcher figuráját is tökéletesen hozza a maga szuggesztív színészi stílusával.

2011 - Natalie Portman - A fekete hattyú

Darren Aronofsky a rettenetesen fojtogató atmoszféra megteremtésének királya és ez a Fekete hattyúban is tetten érhető. Soha nem tudod, mikor történik valami szörnyűség. A feszültség megteremtéséhez természetesen nagyban hozzájárul Natalie Portman játéka. A színésznő egyé vált a karakterrel, és láthatóan mindent beleadott. Egyszerre érzékeny és eszelős, gyönyörű és iszonytató.

2010 - Sandra Bullock - A szív bajnokai

Valljuk be, a gyönyörű színésznő elég sokat bohóckodott már ahhoz, hogy kiérdemeljen egy díjat. Lehet, hogy az Akadémia is csak arra várt, hogy egy drámai alkotásban láthassák. Itt egy olyan belevaló nőt alakít, aki feszes farmerben belibeg a gettóba, és akár még az ottani bandavezért is kioktatja. Sokak meglepetésére a komolyabb szerep talán még jobban áll neki, mint bohókás elődjei. A sztori igazi hollywoodi mese, ám mindezt sikerült olyan módon tálalni, hogy a film nem esik bele a giccs fogalmába.

Na és persze volt egy kis hátsószándékunk is: ha esetleg eddig nem, reméljük, most kedvet kaptatok az említett filmek megnézéséhez, ugyanis egytől egyig fantasztikus alkotások. Kezdhetitek is A szív bajnokaival, ugyanis ma este 20:00-kor az RTL II műsorán láthatjátok.

Forrás: Wikipédia
Képek: Tumblr

Hasonló videók

  • A megcsalás szabályai: Ha állandó kapcsolatod van, és valaki mással szexelsz. Nem minősül megcsalásnak, ha különböző az irányítószámotok. Nem minősül megcsalásnak, ha annyira be vagy állva, hogy nem is emlékszel rá, mert ha nem emlékszel rá, akkor igazából nem is történt meg. Nem minősül megcsalásnak, ha egyszerre két emberrel csinálod, mert érvénytelenítik egymást. De tutira megcsalásnak minősül, ha felveszed videóra és valaki véletlenül postázza a kazettát a csajodnak. Legnagyobb rémületére egy az egyben ez történt Josh-sal (Breckin Meyer) is. Josh ugyanis videóra vette egy röpke pásztoróráját, amit véletlenül élete szerelmének címezve adott postára. Valahogy utol kell érni a bűnjelet, mielőtt mindent végleg elront...

  • Az éjszakai munkából hazatérő Jillt (Amanda Seyfried) döbbenetes hír fogadja: testvérét, Mollyt (Emily Wickersham) elrabolták. Jillt egy évvel korábban szintén elrabolták, de megmenekült. A lány meggyőződése, hogy ugyanannak a sorozatgyilkosnak a fogságába került Molly is. A rendőrség őrültnek tartja a lányt, ezért nem akarnak segíteni neki. Jill érzi, hogy Mollyt megöli az elrablója, ezért maga indul a gyilkos nyomába, hogy megmentse testvérét.

  • Az angol miniszterelnök rejtélyes körülmények között meghal, és temetése kötelező minden nyugati vezető számára. De ami a világ legjobban őrzött eseményének indul, kiderül, hogy egy jól tervezett halálos támadás a világ legbefolyásosabb emberei ellen, hogy elpusztítsák az angol főváros összes nevezetességét. Csak három ember tudja megállítani ezt: az Egyesült Államok elnöke, Mike Banning (Gerard Butler), a titkosszolgálat vezetője és Benjamin Asher (Aaron Eckhart) angol ügynök, aki jogosan nem bízik senkiben.

  • Kate (Sandra Bullock) a munkája miatt megválik a gyönyörű tóparti házától. A postaládában üzenetet hagy a következő lakónak. Alex (Keanu Reeves), az építész megdöbbenve egy elhanyagolt házat talál. Előveszi Kate levelét és válaszol rá. Kiderül, hogy Alex és Kate nem egy idősíkban, hanem kétévnyi távolságban élnek egymástól. Levelezni kezdenek és egy nap úgy döntenek, hogy megpróbálnak találkozni.

  • Parapolis (Luciano Catenacci), a hírhedt görög tartja a markában Miami kaszinóit és fogadóirodáit. O'Connor admirális (Woody Woodbury) megelégeli a dolgot és hadat üzen az alvilágnak. Johnny Firpo hadnagyot (Terence Hill) bízza meg az akció lebonyolításával. Féltestvére, Charlie (Bud Spencer) régen szerencsejátékosként kereste a kenyerét, most betanítja a kártyatrükkökre testvérét is, így a két fivér együtt indul harcba a maffia ellen a kaszinóban.

  • Javában dúl a második világháború. A lelkes és mindenre elszánt ifjú, Steve Rogers (Chris Evans) is jelentkezik a hadseregbe, ám a gyenge fizikuma miatt eltanácsolják. Ezért örömmel jelentkezik a titkos katonai kísérleti programba, melynek keretében szuper katonát csinálnak belőle. Az izomkolosszussá fejlődött Amerika Kapitány feladata megállítani a nácik titkos tudományos részlegét, a Hydrát, melyet a világuralmi törekvéseket dédelgető, rettegett Vörös Koponya (Hugo Weaving) vezet.

  • Wilbur Walsh (Bud Spencer) és Matt Kirby (Terence Hill) a kikötőben bóklászva próbálnak munkát szerezni. Ám a furcsa párosnak nincs nagy szerencséje, munka helyett néhány helyi gengszter és pár autó szétpüfölésével kell vigasztalódniuk. Ezért úgy döntenek, hogy kirabolnak egy szupermarketet, de az akció balul sül el. A bolt hátsó bejárata helyett a helyi rendőrőrs ajtaján robbannak be. Hogy elkerüljék a letartóztatást, beállnak rendőrnek. A törvény jó oldalán állva sem hazudtolják meg önmagukat, aktuális pofonzáporaik között nyomozni kezdenek egy kínai titokzatos halála után, és miközben a szálakat gombolyítják, előszeretettel teszik helyre a környékbeli rossz fiúk állkapcsát és más, ütésre zsibbadó testrészeit is.

  • Will Strongholddal (Michael Angarano) szemben nagyok az elvárások. Szülei, Steve (Kurt Russell) és Josie (Kelly Preston) a világ legnépszerűbb és legbátrabb szuperhősei. Nem csoda, ha a szuperhős-csemeték sulijában mindenki nagy várakozással tekint az érkezése elé. A srác azonban csalódást okoz. Még egyetlen szuper képessége sem fejlődött ki. Egyik nap azonban felbukkan a főgonosz, aki nemcsak barátait és az iskolát, de Will családját is halálos veszélybe sodorja. Itt az ideje, hogy Will végre szuperhős legyen…

  • Charlotte (Diane Keaton) tökéletes karácsonyról álmodik, és mindent el is követ ennek érdekében. Az idillt semmi nem ronthatja el, még az a tény se, hogy házassága Sammel (John Goodman) romokban, a lányuk, Eleanor (Olivia Wilde) meglehetősen frusztrált, míg fiuk, Hank (Ed Helms) egyedülálló apaként próbál kislánya mellett helytállni. De a többiek se különbek. Húga, a kleptomániás Emma (Marisa Tomei) a börtönbe tart, apja, Bucky (Alan Arkin) pedig karácsonyi ajándékként egy pincérnőt, Rubyt (Amanda Seyfried) viszi haza. Lehet tökéletes az ünnep ennyi tökéletlen emberrel az asztalnál?

  • Maria Altmann (Helen Mirren), az idős zsidó asszony hosszú útra kel, hogy visszaszerezze a nácik által elrabolt családi kincseit, köztük Klimt híres festményét. Tapasztalatlan, de vakmerő fiatal ügyvédjével, Randy Schönberggel (Ryan Reynolds) hosszas küzdelem elé néznek az osztrák elittel és az amerikai legfelsőbb bírósággal szemben. Az út során Mariának a családjához kötődő, súlyos tényekkel is szembe kell néznie.

Legnézettebb videók