CinemaKlub

Hihetetlen! Nézd meg, hogyan készült a Kaliforniai álom!

rtl.hurtl.hu

2017. január 27. 10:23

A musical a 2016-os év legnagyobb nyertese már így is, pedig az Oscar-díjakat még ki sem osztották! Most ráadásul bepillanthatunk a film háttérmunkálataiba. Mi eldobtuk az agyunkat a rendező ötleteitől!

Megannyi jelölés, kritikai- és közönségsiker, hét darab Golden Globe-díj, 14 Oscar-jelölés és még közel sem tartunk a győzelmi körút legvégén! A Kaliforniai álom (La La Land) tényleg mindent és mindenkit levett a lábáról, köztük minket is – és még mindig képes rá, hogy meglepetéseket okozzon!

Korábban már összegyűjtöttünk megannyi izgalmas tényt, amit mindenképpen érdemes tudni Damien Chazelle filmjéről, olyan kulisszatitkokkal, mint például az egyik legikonikusabb jelenet, A Lovely Night naplementés kihívásai.


Most viszont konkrétan benézhetünk a kulisszák mögé, ugyanis a film egyik operatőre, Arri Robbins – akit azonnal be is követtünk az Instán – több felvételt is megosztott, amin éppen a film kulcsjeleneteit rögzítették. Így tényleg láthatjuk, milyen technikai bonyodalmak és szakértelem árán született meg az adott felvétel. Ilyen például a sztrádán felvett nyitójelenet, az Another Day Of The Sun előadásával, a Someone in the Crowd csajos-táncos utcafelvétele vagy éppen az egyik kedvenc jelenetünk, a medencés Stone-Gosling ökörködés.


Azonban a videó, amitől tényleg eldobtuk az agyunkat az, amelyiken kvázi Sebastian és Mia „dance-off-ja” látható. Ebben a jelenetben a két főhős egymásnak felelget: miközben Seb zongorázik, Mia táncol, a kép pedig ide-oda cikázik kettejük között.

Azt azonban nem gondoltuk volna, hogy Chazelle úgy irányította ezt a felvételt, hogy ritmusra kocogtatta meg az operatőr vállát, amikor annak hirtelen váltania kellett!

Ezt látnotok KELL!


Kép: Freeman Film

#CinemaKlub#damien chazelle#emma stone#ryan gosling#kulissza

Címlapról ajánljuk