Műsorújság
RTL Most

Bejött a jóslat: a Kaliforniai álom mindent vitt az Aranyglóbuszon

Zseniális nyitány, felemelő pillanatok, gyönyörű köszönő beszédek, könnyek, Meryl Streep, meglepő győzelmek és a Kaliforniai álom megkérdőjelezhetetlen menetelése. Erről szólt a 74. Golden Globe gála! Nézzük a nyerteseket!

Amióta a Kalifornia álom – ez a hihetetlen, régi korokat felidéző, musical-nek álcázott dráma – megkezdte a hódítását a filmfesztiválokon, megállíthatatlanul rabolta el a kritikusok szívét, majd a mozivetítéseken a nézőket is rabul ejtette, köztük minket is. A fesztiválokon tarolt, úgyhogy várható volt, hogy a nagyok sem hanyagolják majd, ha a díjosztásról lesz szó. Ez így is történt.

Jimmy Fallon már a zseniális nyitányában előrevetítette az elkerülhetetlen musical diadalt!

Az eredetileg La La Land címen futó Emma Stone-Ryan Gosling film minden idők legnagyobb győzelmét aratta a Golden Globe-on, hiszen a hét jelöléséből mindet sikerült díjra váltania. Emma Stone lett a legjobb színésznő, Ryan Gosling pedig a legjobb színész musical/vígjáték kategóriában. Damien Chazelle elvitte a legjobb forgatókönyv és a legjobb rendező díját, a zenei részlegen is taroltak: a Kaliforniai álomé lett a legjobb filmzene díja, sőt a City Of Stars lett a legjobb betétdal. Ezt nevezik igazi Győzelemnek!

Mindezeknek tetejében még a köszönő beszédeikben is elérték azt, amit a filmjüket nézve is sikerült: bőgtünk!

Miközben Ryan Gosling mindent, de tényleg mindent feleségének, Eva Mendesnek köszönt meg, aki miközben terhes volt, és a nagyobbik lányukat nevelte, még a beteg testvérén is segített – és míg így is hagyta, hogy Gosling élete egyik legszebb filmes élményét élhesse át a Kaliforniai álom forgatásával.

Emma Stone pedig a maga bájával vett le minket a lábunkról, amikor minden álmodozónak üzent:

„Ez a film az álmodozóknak szól, és szerintem a remény és a kreativitás a két legfontosabb dolog a világon, és a filmünk pont erről szól… Bármilyen kreatív ember, akinek valaha ajtót vágtak az arcába – szó szerint vagy képletesen – ezt a díjat veletek osztom meg”


Természetesen, egy díjátadó nem múlhat el anélkül, hogy a lenyűgöző Meryl Streep-et csodálnánk. A 67 éves színésznőt idén Cecille B DeMille díjjal jutalmazták, és hiába az időkorlát, Meryl-t senki sem szólíthatta le a színpadról! Elcsukló hangon beszélt az összetört szívéről, és a kreatív szakma, a filmes szakma fontosságáról, miközben az újonnan megválasztott Donald Trump-ról mondta el a véleményét. A gála minden egyes résztvevője tapssal és döbbent csodálattal fogadta Streep őszinteségét, aki könnyeivel küszködve köszönt el, az elhunyt Carrie Fishert idézve:

„Fogd az összetört szívedet, és tedd művészetté!”


És ha ez nem lett volna elég, a Meryl-t felkonferáló Viola Davis szavai is mindenkit megrendítettek:

„Miattad, büszke vagyok arra, hogy művész lehetek. Meryl, neked köszönhetően úgy érzem, ami bennem van – a testem, az arcom, a korom – elég.”


Persze, a nagy érzelmeken túl, akadtak vicces momentumok is: így például mindent vitt, amikor Ryan Reynolds veszített Gosling-gal szemben, nemes egyszerűséggel smároltak egy kiadósat a mellette ülő Andrew Garfield-del. És ha már Garfield! Nem tudtunk nem elérzékenyülni azon, amikor a színész álló tapssal – egyedül ő pattant fel az asztalánál – örült volt barátnője, Emma Stone győzelmének, akivel majd 4 évig alkottak egy párt.

A végtelenségig sorolhatnánk a kedvenceinket, hiszen az idei Golden Globe is rengeteg emlékezetes pillanatot adott, de most vegyük át azért azt is, hogy kik győzedelmeskedtek a filmes kategóriákban!

Legjobb dráma

Hacksaw Ridge

Hell or High Water

Lion

Manchester by the Sea

Moonlight


Legjobb film musical/vígjáték

20th Century Women

Deadpool

Kaliforniai álom

Florence Foster Jenkins

Sing Street
 

Legjobb színész - dráma

Casey Affleck, Manchester by the Sea

Joel Edgerton, Loving

Andrew Garfield, Hacksaw Ridge

Viggo Mortensen, Captain Fantastic

Denzel Washington, Fences


Legjobb színésznő – dráma

Amy Adams, Érkezés

Jessica Chastain, Miss Sloane

Isabelle Huppert, Elle

Ruth Negga, Loving

Natalie Portman, Jackie
 

Legjobb színész – musical/vígjáték

Colin Farrell, A homár

Ryan Gosling, Kaliforniai álom

Hugh Grant, Florence Foster Jenkins

Jonah Hill, War Dogs

Ryan Reynolds, Deadpool
 

Legjobb színésznő – musical/vígjáték

Annette Bening, 20th Century Women

Lily Collins, Rules Don’t Apply

Hailee Steinfeld, Edge of Seventeen

Emma Stone, Kaliforniai álom

Meryl Streep, Florence Foster Jenkins
 

Legjobb férfi mellékszereplő

Mahershala Ali, Moonlight

Jeff Bridges, Hell or High Water

Simon Helberg, Florence Foster Jenkins

Dev Patel, Lion

Aaron Taylor Johnson, Éjszakai ragadozók
 

Legjobb női mellékszereplő

Viola Davis, Fences

Naomie Harris, Moonlight

Nicole Kidman, Lion

Octavia Spencer, Hidden Figures

Michelle Williams, Manchester by the Sea
 

Legjobb rendező

Damien Chazelle, Kaliforniai álom

Tom Ford, Éjszakai ragadozók

Mel Gibson, Hacksaw Ridge

Barry Jenkins, Moonlight

Kenneth Lonergan, Manchester by the Sea
 

Legjobb forgatókönyv

Damien Chazelle, Kaliforniai álom

Tom Ford, Éjszakai ragadozók

Barry Jenkins, Moonlight

Kenneth Lonergan, Manchester by the Sea

Taylor Sheridan, Hell or High Water
 

Legjobb animációs film

Kubo és a varázshurok

Vaiana

My Life as a Zucchini

Énekelj!

Zootropolis – Állati nagy balhé
 

Legjobb idegen nyelvű film

Divines

Elle

Neruda

The Salesman

Toni Erdmann
 

Legjobb filmzene

Moonlight, Nicholas Brittell

Kaliforniai álom, Justin Hurwitz

Érkezés, Jóhann Jóhannsson

Lion, Dustin O’Halloran & Hauschka

Hidden Figures, Benjamin Wallfisch, Pharrell Williams and Hans Zimmer
 

Legjobb betétdal

Can’t Stop the Feeling, Trollok

City of Stars, Kaliforniai álom

Faith, Énekelj!

Gold, Gold

How Far I’ll Go, Vaiana
 

Forrás: Collider, Entertainment Weekly, The Variety

Hasonló videók

  • Gordon Zsigmond (Kolovratnik Krisztián), a kiábrándult bűnügyi újságíró egy brutálisan meggyilkolt fiatal lány halála után nyomoz. A zsigereiben érzi, hogy ez az ügy más, mint a többi. Nyomozását a minisztérium sem nézi jó szemmel, csak egyetlen segítője van, a fotós Krisztina (Tenki Réka). Gordont azonban hajtja a kíváncsisága, és minél jobban el akarják ijeszteni, annál kitartóbban követi a nyomokat. A szálak Vörös Margóhoz (Dobó Kata) vezetnek, ám hamarosan kiderül, hogy ez még csak a kezdet.

  • Jack Sparrow kapitány (Johnny Depp) és Barbarossa kapitány (Geoffrey Rush) újra hajóra szállnak a gyönyörű, bajkeverő Angelica (Penelope Cruz) társaságában. A különc csapat az ifjúság forrását tűzi ki célul. Csakhogy ezt még eddig senkinek nem sikerült megtalálnia. Hamarosan arra is rá kell jönniük, hogy vetélytársaik is vannak a lehetetlen vállalkozásban. A hírhedt Feketeszakáll (Ian McShane) és boszorkányos lánya szintén a kincs után kutatnak.

  • Háború dúl az emberek és boszorkányok között, akik a világra akarják szabadítani a fekete halált. Boszorkányvadászok harcolnak az ördögi ellenséggel az egész világon, köztük Kaulder (Vin Diesel), akinek sikerül megölnie a boszorkák mindenható királynőjét. Azonban a halála pillanatában a királynő halhatatlansággal átkozza meg Kauldert, ezzel mindörökre elválasztva őt imádott feleségétől és lányától. Mára ő az utolsó boszorkányvadász. Egy pappal és egy boszorkánnyal az oldalán folytatja a törvényen kívüliek vadászatát. Meg kell állítaniuk Belialt (Ólafur Darri Ólafsson), aki fel akarja támasztani a boszorkányok királynőjét, hogy az emberiségre zúdíthassa a fekete halált.

  • Phoenix (Wesley Snipes), Los Angeles legelvetemültebb bűnözője összetűzésbe kerül minden idők legbrutálisabb zsarujával, Spartannal (Sylvester Stallone). Bár a harc döntetlennel ér véget, mindketten Kalifornia kirogenikus börtönébe kerülnek, ahol mélyfagyasztott állapotban várják büntetésük végét. 2032-ben azonban a tökéletesen erőszakmentes társadalomban Phoenix kiszabadul és ismét pokoli időszak köszönt a városra, melynek irányítói rövidesen belátják, csak egy ember képes megfékezni a fékevesztett terminátort: a nála is durvább Pusztító.

  • Doug Carlin ügynök (Denzel Washington) a kompon történt katasztrófa ügyében nyomoz, amikor az esettől látszólag független halálesethez hívják. Carlin biztos benne, hogy Clair (Paula Patton) halála összefüggésben áll a merénylettel. Váratlanul megkeresik őt egy szigorúan titkos katonai kutatóközpontból, ahol lehetősége nyílik betekinteni a múltba. Doug minden titkolózás ellenére rájön, hogy nemcsak megfigyelheti a múltbéli eseményeket, hanem meg is változtathatja a végkifejletet.

  • Sean Vetter (Vin Diesel) rendőrtiszt partnere segítségével kézre keríti a mexikói drogkartell fejét, akinek a helye nem sokáig marad üresen: Diablo, a könyörtelen szállító kerül a kokain-birodalom élére. Az újdonsült drogbáró azonnal parancsot ad Vetter likvidálására. Az ügynök ugyan megússza a támadást, gyönyörű felesége azonban meghal a tűzharcban. Bosszúra éhesen, mindent feladva Vetter a végső leszámolásra készül...

  • Chris Kyle (Bradley Cooper) az amerikai hadsereg mesterlövésze, mind közül a legjobb, 150 ellenséggel végzett. Gyerekkorában az apjával járt vadászni, akkor ismerkedett meg a fegyverekkel. Tengerészgyalogos kommandósként az első vonalban harcolt Irakban, társai életét védte és mentette a hajszálpontos, halálos lövéseivel. Ezért is kapta a Legenda becenevet, míg ellenségei Ördögként emlegették, és vérdíjat tűztek ki a fejére. Hazatérve egészen másfajta csata várta, arra törekedett, hogy jó apa és férj legyen.

  • Ben Randall (Kevin Costner), a legendás vízi mentő egy szerencsétlen bevetés során elveszíti egész csapatát. Ben beleveti magát a tanításba, de szabadelvű oktatási módszerével rövid időn belül felborítja a gondosan kidolgozott tantervet. A csoport egyik tagja, a fiatal úszóbajnok Jake Fischer (Ashton Kutcher), akinek eltökélt szándéka, hogy ő legyen a legjobb a csapatban. Fischer nem könnyű eset, de Randallnek kemény munkával sikerül elérnie, hogy a fiúból valóban elhivatott vízi mentő váljék.

  • Dave Harken (Kevin Spacey) megalomán marketinges, Dr. Julia Harris (Jennifer Aniston) szexmániás fogorvos, Bobby Pellitt (Colin Farrell) pedig mindent tönkretesz maga körül. Ők hárman a világ legutálatosabb főnökei. Kurt (Jason Sudeikis), Nick (Jason Bateman) és Dale (Charlie Day) a szenvedő alkalmazottak, akik felbérelik Jonest (Jamie Foxx) három piszkos munkára. Jones azonban csak tanácsadóként hajlandó közreműködni, és azt tanácsolja, egymás főnökeit tegyék el láb alól. Az amatőr banda a sorozatokból vett fogásokkal vág neki a feladatnak.

  • Kalifornia lakói mindenre fel vannak készülve, csak erre a katasztrófára nem. Amikor 9-es erősségű földrengés dönti romokba San Franciscót, Ray, a profi pilóta (Dwayne Johnson) és válófélben lévő felesége, Emma (Carla Gugino) vállalják a lehetetlent. Megpróbálják felkutatni és megmenteni a romok között maradt lányukat. De amikor azt hiszik, túl vannak a nehezén, akkor jön csak a java.

Legnézettebb videók