CinemaKlub

Keira Knightley Disney balerina lesz!

rtl.hurtl.hu

2016. augusztus 17. 11:48

Mostanság folyamatosan kapjuk a híreket, hogy egyre több klasszikust dolgoznak fel, és a híres történetek a filmvásznon is életre kelnek. A legújabb ilyen a Diótörő.

A Disney legfrissebb projektje egyre nagyobb ütemben növekszik, főleg most, amikor kiderült, a kétszeres Oscar-jelölt színésznő is csatlakozik hozzá. Egy balerinát alakít majd, olyan nevek mellett, mint Morgan Freeman vagy Mackenzie Foy, illetve egy profi ballett táncos is helyet kap a stábban, ő Misty Copeland.

A rendezői székben azt a Lasse Hallstromot köszönhetjük, akinek a repertoárjában olyan filmeket találhatunk, mint a Csokoládé, a Kedves John vagy éppen Az élet ízei. Romantikázásban és finom történetekben tehát már bőven van tapasztalata.

Noha, a Diótörő a 19. században tett szert világhírnévre, mint egy ballett előadás, alapvetően novella formában látta meg a napvilágot E.T.A. Hoffmann tollából. A történet középpontjában egy kislány áll, akinek az egyik babája életre kel karácsony éjjelén, aki megvédi egy sereg egértől.

Hogy a filmváltozat mennyiben követi majd az eredeti cselekményét, még nem tudni, azonban annyi biztos, hogy a forgatókönyv írója – Ashleigh Powell – két évet töltött a munkával.

A Disney már korábban is foglalkozott a Diótörővel, persze csak a Fantasia című meséje egyik részleteként.

Persze, a stúdió emellett is folyamatosan munkálkodik: jön egy új Mary Poppins, egy élőszereplős kishableány és egy Szépség és a szörnyeteg is. Ezek pedig még csak a jéghegy csúcsán pihennek.

Forrás: Comingsoon
Képek: Tumblr

 

#CinemaKlub#keira knightley#disney#feldolgozás

Címlapról ajánljuk