CinemaKlub

Tobzódjunk együtt a Star Wars-ban: így készült Az ébredő Erő!

Jenei BrigittaJenei Brigitta

2016. április 5. 12:20

Hiába volt régen a december, mi még mindig felpörgünk, ha az SW hetedik részére gondolunk. Pláne, ha olyan felvételek jönnek velünk szembe a neten, amelyeket még nem láttunk. És ez most halmozottan igaz, hiszen rengeteg új jelenet látott napvilágot.

Star Wars fanok egyesüljetek, sírjatok, legyetek boldogok!


J.J. Abramséknek köszönhetően olyan kulisszatitkokat feltáró felvételeket kaptunk, melyeket kár lenne kihagynotok.

Mindannyian tudjuk, hogy egy film élete nem áll meg a mozivásznon, hiszen az izgalmas részek csak ezután érkeznek: jelen esetben több dokumentumfilmmel kedveskednek nekünk az alkotók, amelyek nemcsak a sztori elkészítésének részleteihez, de a casting-időszakra, a forgatási helyszínekre, és az első nagy találkozásokhoz is visszarepítenek bennünket.




Eleve kezdjük ott, hogy annyira belementek a fanok kielégítésébe, hogy több mint 70 percnyi plusz tartalmat gyűjtöttek össze! Ezek közül nálunk nagy favorit minden, ami a szereplőkkel kapcsolatos.

Anno, 2014-ben óriási pörgést váltott ki, amikor megjelent az első hivatalos kép a szereplőgárdáról, amint egyetlen körben ülnek és átolvassák a forgatókönyvet. Akkoriban azonnal megindult a találgatás, hogy ki kicsoda lehet a képen – mármint leszámítva az eredeti triót. Most erről is még többet láthatunk! A puszta öröm, hogy a friss arcok első lépéseit láthatjuk, amint megindulnak a Star Wars útján – bárcsak mi is benne lehettünk volna!




És persze, rengeteg olyan titokra is fény derült, amelyekre nem is számítottunk volna. Vegyük például a legnagyobb sokkot, hogy Poe Dameron karakterét eredetileg halálra ítélte a rendező – annak ellenére, hogy őt éppenséggel a Han Solo által megteremtett archetípus megöröklőjének szánták. Oscar Isaac volt az, aki végül rábeszélte J.J.-t, hogy maradjon meg a történetben. Lévén Isaacnek már több korábbi filmjében is meg kellett halnia, és „már elege lett” ebből.


De összegyűjtöttünk nektek még jó pár érdekességet a filmmel kapcsolatban:


J.J. Abrams a történet nagy részét a telefonjára vette fel, és abban rögzítette:

Tette mindezt úgy, hogy más forgatásokon mászkált, és amikor bármilyen hasznos ötlet az eszébe jutott, azonnal feljegyezte magának. Nem is meglepő, hogy amikor Isaac-kel találkoztak Párizsban, hogy átbeszéljék Poe Dameron karakterét, a színész a rendező telefonján futotta át a vázolt sztorit.



Így születtek meg az SW-szörnyek:

A különböző lényeket gyártó csapat – The droid FX – legfőbb célja az volt, hogy lenyűgözze a főnököt. Így rengeteg lényt alkottak meg, melyek közül sokat nem is használtak fel a végleges filmben, hiszen Abrams előre megmondta: nem fog mindegyikre teljes bizonyossággal igent mondani.

Rey már elsőre is lenyűgözött mindenkit:

Daisy Ridley, aki a női hőst, Rey-t alakítja egy igen erős jelenettel nyitotta meg az SW pályafutását: amikor a sötét oldalra átállt Kylo Ren kínozza. Többször is átvették a párbeszédet és az akkor elvben tapasztalatlan színésznő minden egyes alkalommal sírt, ahogyan azt elvárták tőle. Abrams később bevallotta, hogy már ekkor tudta, hogy megtalálták a tökéletes főszereplőt: a lányt, akit kerestek.



Akkor ki legyen Finn?

John Boyega már nem volt ennyire egyértelmű választás: majdnem 7 hónapon keresztül húzódott a casting, és kilencszer kellett jelentkeznie Finn szerepére.

Hogy miért is lett C-3PO egyik karja piros?

Nem kell aggódni, erre is fény derül majd, hiszen már készül is a képregény, amely ezzel a szállal foglalkozik majd.



Vannak jelenetek, amiket senki sem szeret:

Adam Driver – aki Kylo Rent alakítja – mindent megtett, hogy ne kelljen eljátszania azt a bizonyos jelenetet Harrison Forddal. Már a puszta gondolattól kikészült… Megértjük, nekünk is görcsbe rándul a gyomrunk, ha rá gondolunk.

Annyi viszont tuti, hogy nagy volt a buli a forgatáson:



Forrás: Comingsoon, BBC
Képek: Tumblr

#CinemaKlub#star wars#az ébredő erő#kulissza#felvételek#j.j. abrams#daisy ridley#john boyega#oscar isaac

Címlapról ajánljuk