CinemaKlub

Új Fassbender film a láthatáron: már most a traileren bőgünk

rtl.hurtl.hu

2016. február 25. 13:00

A The Light Between Oceans nemcsak Alicia Vikandert és Michael Fassbendert hozta össze a valóéletben (is), de nagyon erős alakításokat és könnyfakasztó drámát is ígér.

Azért az már sokat elmond egy történetről, hogy akár egyetlen perc alatt is eléri, hogy minimális gyomoridegünk legyen és még a könnyünk is kicsorduljon. Ez most összejött. Persze, ehhez kellett a kifejezetten erős szereposztás, a gyönyörű képek és a szívet tépő zene kiválasztása is.

A film az azonos című best-sellerből készült – M.L. Stedman tollából –, amely egy világítótorony őréről és feleségéről szól, akik magányosan élnek egy elhagyatott ausztráliai szigeten. Azonban ez a nyugodt együttlét nem tart sokáig, hiszen az óceánon egy hánykolódó csónakot találnak, benne egy halott férfival és egy élénken síró kisbabával. A pár végül úgy dönt, felnevelik a kislányt. Ez a lépés azonban évekkel később megdöbbentő kérdésekhez és feszültséghez vezet, amikor megjelenik a kicsi valódi édesanyja (Rachel Weisz).



Igazi Oscar-dömping egyetlen vásznon: miközben Fassbender és Vikander is begyűjtöttek már jelöléseket – illetve február 28-án is esélyesek lehetnek a Legjobb férfi főszereplő (Steve Jobs) és a Legjobb női mellékszereplő (Dán lány) kategóriákban –, Weisz már kapott is egy aranyszobrocskát az Elszánt diplomata mellékszerepéért, még 2006-ban.

Persze, nem adunk csupán a szobrokra, tudjuk már jó ideje, hogy mindhárom színész nagy alakításokra képes, és ez már abban a pár snittben is bebizonyosodott, melyet a készítők bepromóztak.

A rendező pedig az a Derek Cianfrance, akinek a Kék Valentint (Ryan Gosling-Michelle Williams) és a Túl a fenyvesent is köszönhetjük.



Ó, és ne feledjük, hogy Hollywood újdonsült álompárja, Vikander és Fassy ennek a filmnek a forgatásán habarodtak egymásba, és azóta is együtt szédítik a tömegeket a közös megjelenéseikkel.

A film még idén a mozikba kerülhet, Amerikában valószínűleg szeptemberben. Nálunk még kérdéses, hogy mikor érkezik.
 

Képek: Tumblr
#CinemaKlub#michael fassbender#alicia vikander#trailer#előzetes#rachel weisz

Címlapról ajánljuk