Belföld

Karsai Dániel nyilvános vitára hívta Kósa Lajost

rtl.hurtl.hu

2023. december 1. 19:15

A méltó halálhoz való jogért küzdő, gyógyíthatatlan beteg alkotmányjogászt a fideszes képviselők levegőnek nézték a Parlamentben, de Kósa Lajos kivétel volt. A képviselő vállalta, hogy leül vele beszélni az ügyéről. 

„A felszólalások után kicsit még a Parlament épületében maradtam, abban bízva, hogy kormánypárti képviselőkkel is szót válthatok. Erre egyelőre nem nagy hajlandóság mutatkozott” – írta Karsai Dániel pénteken a Facebook-oldalán.

Mint arról a Híradó is beszámolt, a méltó halálhoz való jogért küzdő, gyógyíthatatlan beteg alkotmányjogász a momentumos Bedő Dávid meghívására csütörtökön személyesen ment be a Parlamentbe, hogy találkozzon a kormány és a kormánypártok képviselőivel. Az ügye a Parlament ülésén is téma volt:


Karsai Dániel most posztjában beszámolt az ottani élményeiről. Bár sok fideszes képviselő levegőnek nézte, azért elmondása szerint volt egy kivétel: Kósa Lajos. Mint írta, ő is nagyon sietett, de megígérte neki, hogy leül vele beszélgetni a kérdésről. Az időpont tekintetében maximálisan igazodik Kósához, mindössze annyit kér, hogy budapesti akadálymentesített helyszínen kerüljön sor a beszélgetésre, és legyen nyilvános.

Biztosíthatom, hogy célom ezúttal is értelmes párbeszéd lefolytatása és még véletlenül sem sárdobálás

– szögezte le.

A kormány továbbra is kitart amellett, hogy bár együttéreznek Karsai Dániellel, de ez nem változtat az álláspontjukon. Gulyás Gergely a kormányinfón csütörtökön úgy fogalmazott, az „eutanázia veszélyes ajtót nyit ki”.

Karsai Dániel kedden az Emberi Jogok Európai Bíróságának tárgyalásán Strasbourgban osztotta meg gondolatait. A tárgyalás után az alkotmányjogász azt mondta: úgy érzi, mindent megtettek, hogy a bíróság számukra kedvező döntést hozzon. A tárgyalást a helyszínen követtük.

Nyitókép: RTL

#Belföld#karsai dániel#parlament#országgyűlés#kósa lajos#vita

Címlapról ajánljuk