Belföld

A héten a parlament elé kerülhet a szuverenitásvédelmi törvénycsomag

rtl.hurtl.hu

2023. november 20. 10:32

Németh Szilárd fideszes parlamenti képviselő közölte: a szuverenitásvédelmi törvénycsomag lesz a heti főmenü az Országgyűlésben.

Hamarosan indulunk az Országgyűlésbe, ahol a szuverenitásvédelmi törvénycsomag lesz a heti főmenü – lengette be Németh Szilárd rezsibiztos, fideszes parlamenti képviselő a Facebook-oldalán.

A szuverenitásvédelmi törvénycsomagról szóló javaslat benyújtását múlt keddre ígérték, ám ez azóta sem történt meg, valamint annak tartalmáról sokat eddig sem lehetett tudni. Kocsis Máté, a Fidesz tisztújító kongresszusán elmondott beszédében szombaton azt mondta: három évig terjedő szabadságvesztéssel sújthatja majd a Büntető törvénykönyv, ha valaki külföldről fogad el pénzt a kampányához.


Korábban mindössze annyit árultak el a már világhírűvé vált törvénytervezetről, hogy a külföldről támogatott civil és politikai szervezeteket és újságírókat is célba veszik, és bűncselekmény lesz, ha egy választáson induló szervezet külföldről kap támogatást. A Társaság a Szabadságjogokért az RTL Híradónak nemrégiben azt mondta, a törvénnyel a Fidesz a kormányétól eltérő állásponton lévő szervezeteket próbálja elrettentetni:


Nyitókép: Máthé Zoltán / MTI

#Belföld#németh szilárd#szuverenitásvédelmi törvény#parlament#országgyűlés

Címlapról ajánljuk