Belföld

A teljes menedzsmentet lefejezték a Péterfyben, miután távozott a főigazgató

rtl.hurtl.hu

2023. június 26. 20:49

Azzal indokolta az Országos Kórházi Főigazgató az intézmény mindhárom igazgatójának menesztését, hogy nem szóltak kellő időben az intézményben kialakuló vezetői válságról.

Rendkívüli értekezleten jelentette be hétfőn Jenei Zoltán országos kórház-főigazgató, hogy a Péterfy Sándor utcai kórház mindhárom igazgatójának vezetői megbízását visszavonták – írja a Népszava. Mindez azután történt, hogy a hétvégén saját kérésére visszavonták a márciusban kinevezett főigazgató, Tóth László vezetői megbízását.

A lap szerint Tersztyánszky Rita főigazgató-helyettes, Szilágyi Emese orvosigazgató és Kaszai Erzsébet ápolási igazgató megbízásának visszavonását azzal indokolták, hogy nem szóltak kellő időben az intézményben kialakuló vezetői válságról az országos kórházi főigazgatónak.

A két orvos osztályvezető főorvosként folytatja a munkáját, az ápolási igazgató azonban nem kíván maradni – olvasható a cikkben.

Az intézmény új orvosigazgatója Kökény Zoltán lesz a Népszava szerint.

Mint korábban az RTL Híradó is beszámolt róla június elején, a Tóth László fehérgalléros bűnözőnek nevezte az orvosokat egy értekezleten. 22 főorvos a főigazgató menesztésére szavazott, hatan a maradására.


Nyitókép: RTL

#Belföld#péterfy sándor utcai kórház#menesztés#távozás#jenei zoltán#kökény zoltán#Tóth László

Címlapról ajánljuk