Belföld

Kartondobozokban turkálhattak a betegek szennyesei után a hozzátartozók a Péterfy-kórházban

rtl.hurtl.hu

2022. február 3. 18:54

Nem túl higiénikus módszert választott az egészségügyi intézmény a betegek szennyeseinek tárolására.

A Péterfy Sándor utcai kórházban kartondobozokban, zacskókba csomagolva tárolták a páciensek szennyes ruháit – értesült egyik olvasójától a 24.hu.

A látogatási tilalom miatt a mosásra váró holmikat a főépület portája mögött helyezték el, a hozzátartozók innen vihették haza, amit kellett, miután a kupacból kitúrták, ami családtagjuk nevére szól.

A zacskókra ugyanis filctollal ráírták, melyik beteghez tartoznak. Volt, akinek a ruhái szemeteszsákba kerültek, másokét fertőzésveszélyes dolgok tárolására alkalmas nejlonzsákba csomagolták.

A portál úgy tudja, gumikesztyűvel is turkálhatott, aki erre igényt tartott, de volt, akinek ehhez sem volt gusztusa, és inkább otthagyta a holmikat a kórházban. 

A 24.hu az ügyben feltett kérdéseire sem az Országos Kórházi Főigazgatóság, sem a Péterfy Utcai Kórház-Rendelőintézet nem válaszolt. Kórházi forrásaiktól viszont úgy értesültek, megkeresésük után változtattak a gyakorlaton, most már szekrényben tárolják a betegek szennyesét, amit nem a hozzátartozónak, hanem a portásnak kell megkeresnie, a látogatók már nem nyúlhatnak a csomagokhoz.

Nyitókép: RTL Híradó

 

#Belföld#péterfy sándor utcai kórház#betegek#koronavírus

Címlapról ajánljuk